yüz tipleri

Yüz Şekline Göre Saç Modeli Nasıl Olmalı?

Saç bakımı yapıyoruz, saçlarımız parlak olsun diye özen gösteriyoruz onca uğraşa rağmen saçlarımız istediğimiz gibi değil mi?O zaman başka bir problem var demektir. Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı?  makalemizde aklınızı oldukça karıştıran bu soruna çare arayacağız.

Yüz tipiniz ne?

Hemen aynanın karşısına geçerek saçlarınızı toplayın ve yüzünüzü inceleyin.

Oval yüz, kare yüz, yuvarlak yüz, üçgen yüz, kalp yüz, uzun yüz hangisi size ait.Yüz tipinize karar vermeniz sadece saç için değil gözlük alışverişlerinizde de size kolaylık sağlayacaktır.

Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı?

En ideal yüz tipi oval yüzdür bütün yüz tiplerinin amacı yüzlerini mümkün olduğunca oval göstermek olmalıdır.Yüzünüzü inceleyin ve nasıl oval yüze sahip olabilirim diye saç şeklinize karar verin.

Oval yüz saç modelleri

Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı? sorusunda en şanslı kesim oval yüz sahibi arkadaşlar. Oval yüzlüler hemen her türlü saç modelini kullanabilir. Dengeli ve orantılı bir yüz tipine sahipsiniz yüz hattınızı kapatmayan istediğiniz saç modelini özgürce deneyin. Bütün yüz tipleri yüzlerini ovalleştirmeye çalışır.

Kare yüz saç modelleri

Kare yüz tipine sahipseniz mümkün olduğunca hatları yumuşatmaya çalışmalısınız. Amaç yüzü ovale en yakın hale getirmek olduğu için küt saçlar hatta bir yanı uzun bir yanı kısa (asimetrik kesim) küt saçlar, kaküller, katlı kesimler sizlere en uygun kesim şekli olmalıdır.

Yuvarlak yüz saç modelleri

Yuvarlak yüzlüyseniz ilk hedefiniz yüzünüzü ince uzun göstermek olmalıdır. Saçlarınızı ortadan ayırıp üst kısma biraz hacim katmak gerekebilir. Uzun perçemler yüzünüzü uzun gösterir, çene kısmından başlayan katlar, saçlarınızın uçlarındaki dalgalar sizde güzel duracaktır.

Üçgen yüz saç modelleri

Dar çenenizi oval şeklinde göstermek için saç uçlarında dalgalar kullanmanız gereklidir. Kısa saç kullanabilirsiniz ama arka kısımları kısa ön kısımları uzun olsun saçlarınızın üst kısmını kabartın.

Kalp yüz saç modelleri

Alnınız geniş çeneniz dar bu orantıyı dengelemeniz şart bu yüzden saç uçlarını çeneden itibaren hacimlendirin ve yandan uzun perçemler kullanın.

Uzun yüz saç modelleri

Uzun yüzleri oval hale getirmek için kıvırcık ya da dalgalı saçlar kullanmak gerekli. Düz modeller ya da kısa saçlar size göre değil. Düz kaküller, yan taraftaki perçemler yüzünüzü daraltmak için kullanılabilir.

Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı? amaç oval şekli yakalamak bu kadar basit aynanın karşısına geçerek kuaförünüzle birlikte en doğru kararı verin.

17 Yorumlar

  1. Saçlarımı kestirip eve geldikten sonra bu yazıyı okumam peki? :)))

    YanıtlaSil
  2. Süper tüyolar bunlar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ortadaki ne minnoş saç yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Farklı saçlar bayanlarda çok değişik yüz hatlarını ortaya çıkarıyor, bence çok iyi tavsiyeler.

    YanıtlaSil
  5. Şanslı kesimdeyim sanırım ne yapsam yakışıyor bana 🙈 Perçem kestiricem yakında kışın çok rahat oluyor kullanımı 🤗

    YanıtlaSil
  6. İçerikleri resimlendirmeni öneririm başarılar :) güzel tüyolara deyinmişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlendirme konusunda haklısınız teşekkürler.

      Sil
  7. Bence bu konuda kuaförler de bilinçlenmeli😊

    YanıtlaSil
  8. Yakışan saç modelini uygulamak en doğrusu. Risk almaya gerek yok bence :)

    YanıtlaSil
  9. Bende yeni kestirdim benim yüzümde kare dediğin bilgelre göre kestirmişim :) Kahküllü kısa kestirdim :)

    YanıtlaSil