Daha dolgun saçlar için neler yapmalıyız?

Saçları Parlak Göstermenin Yolları

Cildiniz ne kadar parlak olursa olsun eğer güzel,bakımlı saçlarınız yoksa yeterince hoş görünmezsiniz. Saçları parlak göstermenin yolları saç bakımınızda işinize yarayacak tüyoları barındırıyor. Ayrıca tarifini vereceğimiz saç bakım maskelerini evde kolayca uygulayarak ekstra saç bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Daha dolgun saçlar için neler yapmalıyız?

Rengi akmış, bakımsız saçlar insanı mutsuz ederken iyi bir kesime sahip pırıl pırıl saçlar bir anda bütün hayatınızı değiştirebilir. Daha dolgun saçlar için neler yapmalıyız?

1-Saçlarımızın uçlarını altı ayda bir kestirmek daha güzel ve güçlü olmasını sağlar.

2-Düzenli saç bakımı yapmak saçları besler hazır satılan maskeler kadar evde yiyebildiğimiz ürünlerle maskelerde yapabiliriz aynı etkiyi yakalayacaksınız. Hiç bir malzemeniz olmasa bile zeytinyağı, mayonez sürmek inanılmaz sonuçlar doğuracaktır.

3-Uyurken saçlarınızı toplamak rahat etmenizi sağlar fakat çok sıkı toplamamaya dikkat ediniz.

4-Saçları düzenli olarak iyi bir şekilde taramak kan dolaşımını hızlandırır.

5-Eğer saçlarınızı şekillendirmek için ısı kullanıyorsanız ısıdan koruyucu ürünler sürerek saçınızı ısının zararlı etkilerinden koruyunuz.

6-Saçları parlak göstermenin yollarından biri de diyettir özellikle protein ağırlıklı bir diyet sizi zayıflatırken saçlarınızı güçlendirir.

7-Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamak onları yıpratır.

8-Havuza girecekseniz saçlarınızı ıslatın bu şekilde klorun zararlı etkilerinden bir nebzede olsa korunabilirsiniz. Havuzdan çıkar çıkmaz saçlarınızı yıkamaya özen gösterin.

9-Beyaz saçlarınız diplerde belirdiyse ve sık sık boyatmak istemiyorsanız bir rimelle boyayabilirsiniz.

10-Saçınızın bazı yerlerinde açıklıklar varsa teninizi saç renginize yakın bir far ile kapatabilirisiniz.

11-Daha dolgun saçlar için neler yapmalıyız? sorusunun bir cevabı da banyo sırasında saçlara masaj yapmaktan geçer. Bu şekilde kan dolaşımınız hızlanır, saçlarınız daha hızlı uzar.

12-Pamuk yastık kılıfları saçlarınızı kırar bu yüzden saten kılıfları tercih etmelisiniz.

13-Saç bakımınızda saçınıza en az zararı vermek için geniş dişli taraklar kullanmalısınız.

14-Mavi şampuan olarak adlandırılan şampuanı kuaförünüzden satın alabilirsiniz, bu ürün saç renginizin akmasını ve değişmesini önleyecektir.

15-Saçları parlak göstermenin yolları arasında sirkede bulunmakta. Saçınızın son durulamasını elma sirkesi ile yaparsanız saçlarınız parlar.

16-İnce telli saçları kuruturken başınızı öne eğin bu şekilde daha dolgun görünecektir.

17-Yazın nemlendirici bir serum kullanarak saçlarınızın kurumasının önüne geçebilirsiniz.

18-Şampuanınızın içine on damla kadar çam terebentin yağı damlatırsanız saçlarınız parlar ve beslenir.

Saçları besleyen maskeler

Saçlarınızı daha sağlıklı yapmak için uygulayacağınız maddeler dışında mutlaka saç bakım maskeleri ile beslemelisiniz. Evde yapacağınız basit bir kaç saç bakım maskesi tarifini not alın.

Saç güçlendirici maske

-1 olgun avokado

-1 muz

-1 çorba kaşığı zeytinyağı

Avokado ve muzu ezerek zeytinyağını ekleyelim. Nemlendirdiğimiz saçımıza masaj yaparak güzelce yedirelim.Yarım saat sonra saçlarımızı ılık suyla yıkayalım. Haftada iki kere yapmanız yeterli gelecektir.

Saç dökülmesini önleme maskesi

-4 çorba kaşığı arı poleni

-2 çorba kaşığı susam yağı

-2 çorba kaşığı çörek otu yağı

-8 çorba kaşığı sıcak su

Bütün malzemeleri karıştırıp poleni iyice ezin. Saç bakımınız için saçlarınıza sürüp bir iki saat sonra ılık suyla yıkayın.

Saç besleyici maske

Saçları parlak göstermenin yolları bu güzel saç bakım maskesinden geçiyor.

-Bepanten ampul

-Evigen ampul

-Bemiks ampul

-Çam terebentin yağı

-Badem yağı

Saçkıran hastalığınız varsa bu maske saçkıran içinde iyi gelecektir. Ampullerden birer tane bir kaba kıralım içine 3 damla çam terebentin yağı, yarım şişe badem yağı dökerek karıştıralım. Haftada bir yapacağınız maskeyi kuru saçımıza sürüp üzerine bir poşet geçirelim ve bir gece bekleyelim. Sabah saçlarınızı ıslatmadan önce şampuan sürüp biraz masaj yaparak ıslatıp yıkarsanız yağlardan tamamen arınmış tertemiz saçlara sahip olacaksınız.

Saçları parlak göstermenin yolları  her zaman istediğiniz dolgun,parlak saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Saç bakımınızı ihmal etmeyin. 




2 Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık :)
    Bende yazımı okumaya beklerim. Sevgiler

    http://www.pelorina.com/roma-floransa-gezi-rehberi/

    YanıtlaSil