el ve tırnak bakımı

El ve Tırnak Bakım Sırları

En çok ihmal ettiğimiz bazen bir krem bile sürmeyi çok gördüğümüz ellerimiz ve tırnaklarımız hakkında durup bir düşünmenizi istiyoruz. El ve tırnak bakım sırları sizi bakımsız, çirkin görünüşlü ellerden kurtaracak.

El ve tırnak bakımı

Temizlik, bulaşık derken en çok etkilenen organımız olan ellerimiz ve dolayısıyla tırnaklarımız gerçekten özel bir bakımı hak ediyor. Aslında uygulayacağımız bir kaç basit yöntemle güzel ellere sahip olmak hayal değil.

El ve tırnak bakım sırları nelerdir?

1-El ve tırnak bakım sırları arasında ilk sırayı  bol su içmek alıyor. Günde bir buçuk litre su içmek tırnakları güçlendirir, sağlıklı uzamasını sağlar, elleri doğal olarak nemlendirir.

2-Elleri her gün uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmek gerek. Ellerinizin durumuna göre ya da havanın kuruluğuna göre günde bir kaç defa nemlendirici uygulamak yeterli olacaktır.

3-Ellerinize zaman zaman uygulayacağınız el peelingleri ölü derilerin atılmasını sağlar. El peelinginiz yoksa normal yüzünüz için kullandığınız peelinginizi de kullanabilirsiniz. Peelingi uygulayıp on dakika kadar sonra ellerinizi yıkayıp güzelce nemlendirmeniz gerekmekte.

4-Tırnaklarınız kolayca kırılıyorsa ilk olarak beslenmenize dikkat etmelisiniz. Dengeli beslenmek tırnakları içten güçlendirmek için önemlidir.

5-Ellerinize güneşe çıkmadan önce el bakımınız için güneş koruyucu sürmeyi unutmayın bu şekilde daha geç kırışır.

6-El banyoları, el maskeleri, tırnak maskeleri yaparak el bakımı, tırnak bakımınızı destekleyebilirsiniz.

Tırnak güçlendirici maske 

Tırnak güçlendirici maske tarifi el ve tırnak bakım sırlarından en güzeli.

1-2 çay kaşığı lavanta yağı

4 damla limon yağı

Malzemeleri karıştırıp tırnak bakımınız için masaj yaparak tırnaklarınıza sürün ellerinize bir eldiven giyin. Gece yatarken sürün sabah ellerinizi yıkayın. Haftada 3 kere yapabilirsiniz.


el ve tırnak bakım sırları


Zeytinyağlı el banyosu

El banyoları ellerinizin yumuşacık ve bakımlı olmaları için güzel bir uygulamadır. Zeytinyağlı el banyosu hazırlamak için

1 su bardağı zeytinyağını benmari usulüyle çok az ısıtalım sonra içine 15 damla kadar limon suyu ekleyelim ve bir kaşıkla malzemeleri iyice birbirine karıştıralım. Ellerimizi yağın içinde on beş dakika bekletelim daha sonra ılık suyla yıkayın.

Pirinç unlu el banyosu

Bir çorba kaşığı pirinç ununu bir tatlı kaşığı süt ve bir tatlı kaşığı gliserinle iyice karıştırıp ellerinize karışımı sürün. On dakika kadar sonra ılık suyla ellerinizi yıkayın.

Tırnak sertleştirici masaj

Kuru soğanın suyu çıkacak kadar rondoda çekin bir tülbent yardımıyla suyu bir kaba süzün. Soğan suyunu tırnaklarınıza masaj yaparak sürün.

El ve tırnak için nemlendirici tarifi

Bir yemek kaşığı vazelin

Bir yemek kaşığı hint yağı

10 damla badem yağı

2 yemek kaşığı jojoba yağı

1 yemek kaşığı avokado yağı 

Bütün malzemeler benmari usulüyle eritilir ve kapaklı bir kaba konur. Gece yatarken el ve tırnaklara sürülüp bir eldiven giyilir sabah eller yıkanır.

El ve tırnak bakım sırları ile daha bakımlı, güzel elleriniz ve tırnaklarınız olacak.
Yüz şekline göre saç modelleri makalemizi okumayı unutmayın.


4 Yorumlar

  1. yine faydalı tişkir. zeytinyağı iyimişş :)

    YanıtlaSil
  2. Su içmenin tırnaklara da iyi geldiğini bilmiyordum, yine güzel bilgiler verdin canım :)

    YanıtlaSil