sahte kozmetik malzemesi nasıl anlaşılır

Sahte Makyaj Malzemesi Nasıl Anlaşılır?

Kozmetik sektörünün gelişmesi ile birlikte makyaj malzemeleri sokaklarda, instagramda, ufak dükkanlarda bile satılır oldu. Bir kısım ürünler fiyatları uygun olmasına rağmen düzgün şekilde üretim yapan küçük firmalar iken bir kısmı orijinallerinin tamamıyla taklidi biçiminde ortaya çıkıyor. Bu tür ürünlerin üzerinde şikayet anında ulaşabileceğimiz herhangi bir şirket adı, telefon numarası bulunmamakta. Sahte kozmetik ürünler merdiven altı denilen uygun olmayan koşullarda üretilmediği için mikrop saçmakta cildimizde çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olmakta. Replika kozmetik ürünleri bazen o kadar başarılı üretiliyor ki orijinal üründen ayırt etmek imkansız olabiliyor. Eğer bir makyaj malzemesinin sahte olduğundan şüpheleniyorsanız detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

orjinal kozmetik

Sahte kozmetik ürünü ucuz olur

-Bir makyaj malzemesinin sahte ürün olup olmadığını anlamak için ilk detay ürünün fiyatıdır. Eğer kozmetik malzemesi oldukça ucuzsa şüphelenmekte fayda var yalnız bazı küçük firmalarda sahte ürün üretmediği halde uygun fiyatlı ürünler satmaktadır. Bu yüzden paketin üzerinde yazan firmayı araştırabilir hatta telefonla arayarak ürünleri hakkında bilgi bile alabilirsiniz. Ama Mac marka bir ruju 10 lira gibi bir fiyata görürseniz katiyen almayın.

-Sokaktan, semt pazarlarından ya da güvenmediğiniz internet sitelerinden makyaj ürünü satın almayın. Bir mağazadan alacaksanız da satılan pahalı kozmetik markasının bayisi olup olmadığını markanın internet sitesine girerek mutlaka araştırınız.

Ambalaj çok önemli

-Ürünün paketinin üzerindeki resimler net ve canlı değilse hemen internetten orijinal ürünü bularak karşılaştırma yapmak gerek. Ürünü elinize aldığınızda hafif geliyorsa ürün muhtemelen sahtedir.

-Ürünün paketinin üzerinde yazan bilgiler ile içinden çıkan açıklama kağıdındaki bilgilerin aynı olup olmadığına mutlaka göz atmalısınız. Makyaj malzemesinin ambalajının üzerindeki yazıların silik, okunaksız, kullanılan renklerin soluk olması sahte ürün olma ihtimalini güçlendirir.

-Ürünün ambalajı üzerinde Türkçe açıklamaların olması, son kullanma tarihinin açıkça görünür, ithalatçı firmanın adının bulunması gereklidir.

-Ambalajın üzerinde barkod numarası olmalı ve bu numarayı gepir.org.tr, checkfresh.com, checkcosmetic.net  gibi sitelerden araştırarak hangi firmaya ait olduğunu öğrenebiliriz.

Sahte Kozmetik ürünleri nasıl anlaşılır

-Ürünün renklerini internetteki orijinal renklerle karşılaştırmakta yanılgıya düşmenizi önleyecektir.

-Kozmetik ürünlerini mutlaka almadan önce koklayın kokusu değişik ve kötü geliyor, kıvamı katı ise muhtemelen sahte bir üründür.

-Kozmetik ürünlerin içinden çıkan fırçalarda sahte ürünleri anlamanız için önemli bir detaydır. Sahte ürünlerin fırçaları özensiz, baştan savma, kalitesiz malzemeden ise sahte bir ürün alıyor olabilirsiniz.

-Makyaj malzemesi orijinal ya da sahte olsun denenmeden alınmaz tester ürünü olmayan bir markaya güvenmeyin, ürünü önce bileğinizde deneyip bir süre oyalanın herhangi bir alerjik reaksiyon olmazsa, yapısı, kokusu hoşunuza giderse orijinal makyaj malzemesi olduğuna emin olabilirsiniz.

-Şu sıralar oldukça popüler olan orjinal tester adı altında satılan ürünleri çoğu sahte bu tür ürünlere temkinle yaklaşmak gerek.

-10 liraya pahalı bir markanın ürününü satın almak yerine bir kaç lira daha verip Pastel, Essence gibi orijinal uygun fiyatlı ürünler almayı tercih etmeliyiz. Sahte Kylie ruj kullanıyorum bir zararını da daha görmedim diyebilirsiniz peki uzun vadede bu tür kozmetik ürünlerin ne gibi hastalıklara sebebiyet vereceğini tahmin edebiliyor musunuz? Sağlığımızı tehlikeye atmadan iki kere düşünelim.

Özetle sahte makyaj malzemesini tanımanın birkaç yolu vardır:
  1. Ambalajı kontrol edin: Ambalajın gerçek göründüğünden ve ucuza yapılmadığından emin olun. Yazı tipine ve logolara dikkat edin çünkü bunlar genellikle sahte ürünlerde kopyalanır.

  2. Alışılmadık renkler arayın: Makyajın renkleri normalden daha parlak veya yoğunsa, sahte olabilir.

  3. Dokuyu kontrol edin: Sahte makyaj, gerçek olandan farklı bir dokuya sahip olabilir. Örneğin, sahte fondöten, gerçek üründen daha kalın veya daha yağlı olabilir.

  4. Ürünü koklayın: Çoğu makyaj malzemesinin kendine özgü bir kokusu vardır. Ürünün kokusu yoksa veya garip bir kokusu varsa sahte olabilir.

  5. Fiyatı kontrol edin: Makyajın fiyatı normalde ödeyeceğinizden önemli ölçüde düşükse sahte olabilir.

  6. Saygın bir satıcıdan satın alın: Sahte makyaj satın alma olasılığını azaltmak için, bir mağaza veya tanınmış bir güzellik perakendecisi gibi saygın bir satıcıdan satın alın.


Bu kozmetik yazısı da güzel: Fondöten neden oksitlenir?

Sahte kozmetik ürünleri nasıl anlaşılır, sahte kozmetik, orjinal ürün, orjinal makyaj malzemesi, sahte Kylie ruj, replika kozmetik, kozmetik ürünlerinin orjinal olduğu nasıl anlaşılır, orjinal ürün nasıl anlaşılır, kozmetik orjinal sorgulama, çakma the Balm, checkcosmetic.net, aldığım ürün orjinal mi, sahte makyaj malzemesi nasıl anlaşılır

44 Yorumlar

  1. Canım, çok önemli püf noktalarına temas etmişsin.Ciltte ağır hasarlara neden olabiliyor dikkat edilmez ise.Kalemine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bunları bilmek çok önemli. Sonuçta makyaj malzemelerini tenimize , cildimize kullanıyoruz. En ufak bir enfeksiyon çok kötü sonuçlara varabilir.

    YanıtlaSil
  3. bugün pazarda dikkatimi çekti, kocaman bir tezgahta envai çeşit sahte ürün vardı. oldukça da düzgün ve temiz bir tezgahta. genç kızlar da başında ürün seçmekle meşguldu. neden bu kadar rahat satabiliyorlar, denetleme olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denetleme tüm sahte ürünler için şart umarım bir çözüm bulunur.

      Sil
  4. Malesef İnstagram'da çok fazla sahte makyaj malzemesi satan hesap var keşke insanlar azıcık dikkatli olsa ve sağlıklarını tehlikeye atmasalar.:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bırak sahte ürünlerle çekiliş yapanlar gördüm ben ve binlerce katılım oluyor.

      Sil
  5. bizi bu konuda bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim bundan sonra hem kendi hem cevrem adina daha bilincli yaklasicam, kalemine saglik

    YanıtlaSil
  6. Makyaj yazısı olsa da bir yorum bırakalım gelmişken :)))
    Ben de beklerim bloguma, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Sağlık için gerçekten bu noktalara dikkat etmek gerekiyor, böyle birden fazla ürün almaktansa orjinal tek ürün almak bence tdaha mantıklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parasını biriktirip tek düzgün bir ürün almak çok daha iyi nasılsa bitiremiyoruz bile ne gereği var beş tane aydınlatıcı almaya.

      Sil
  8. çok önemli bir noktaya dikkat çekmişsin tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahte ürünler hakkında yazı yazmasam olmazdı.

      Sil
  9. O kadar çok ki etrafta tezgahlarda satılan ürünler. Uzak durulması gereken başlıca malzemelerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz anlatmalıyız bunu takipçilerimize dikkatli olmalılar

      Sil
  10. Kylie bende kullanıyorum zararı çok mu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanma canım git bir gabrini ruj al on beş liraya gerçek ürün kullanmış olursun.

      Sil
  11. Çok kötü kokuyorlar hemde aşırı zararlı ürünler, dikkat etmekte fayda var. Güzel yazmışsın kelebeğim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokularıda her şeyleride kötü sahte ürünlerin.

      Sil
  12. Çok faydalı bir yazı olmuş. Pazardan ruj ve göz kalemi seçenlerin sayısını gördükçe gözlerime inanamıyorum :/

    YanıtlaSil
  13. çok çok önemli bir konuya değinmişsiniz...sonuçta hepsi sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek kimyasallar içeriyorlar....

    YanıtlaSil
  14. Orjinal kozmetik mağazalarından alırken bile dikkat etmek gerekiyor aslında.. Yazdıkların çok önemli detaylar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalarda bile bazen sahte ürünler satılabiliyor haklısın.

      Sil
  15. Cok önemli bilgiler paylastin canim. Ben az ürün alirim ama bunlari da bildigim yerlerden alirim hep. 😊

    YanıtlaSil
  16. Çok doğru noktalara değinmişsin canım. Bizim insanımızın bu tarz bilgilere ihtiyacı var. Hala sokak ortasında satılan 10 TL lik macleri orijinal sanan insanlar var.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar karşılıklı blog takibi yapabiliriz
    Blogum : https://www.teknocryption.com

    YanıtlaSil
  18. çok bilgilendirici bir yazı olmuş canım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. hiç almadım ama alıp ya nolcak çok güzel diyen arkadaşlarıma çöpten yemek yermisiniz diye soruyorum :)

    YanıtlaSil
  20. cildimize sürdüğümüz her şey o kadar önemli ki... Zehirlenmeler, kanserojen içerikler, alerjenler... Çok çok dikkat edilmeli bence ve harika bir konuya değinmişsin. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil