Sevgili Değmesin Yağlıboya bloguna konuk yazar olduğumda yazmış olduğum yazımı kendi blogumda da yayınlamak istedim bakalım beğenecekmisiniz?Keyifli okumalar...

                                               
                                               HAYAT MUCİZELERLE DOLU

Farkında mısınız hayat o kadar farklı ki tam her şey bitti diyorken yeni bir umut kapısı açılıyor ve biz gene o denizin içinde tekrar çırpınmaya başlıyoruz.Defalarca başıma geldi mutlaka sizlerin de gelmiştir.

Mesela bloglar artık okunmuyor daha yazı yazmayayım derken birden harika bir yorum alıyorum,birileri ne kadar beğendiklerini söylüyor ya da bir firma arıyor ve denemem için bir ürün göndermek istediklerini söylüyor,dünyalar benim oluyor hayır daha iş bitmemiş okuyanım var hadi devam Kelebek diyorum.

Yıllarca çocuğum olmadı doktorlar bunun nedenini bulamadılar sadece stres diye teşhis koydular.Onca tedavi,yıpratıcı aşamalar,yıllar süren ilaç kullanımları sonucu fiziksel ve ruhsal çökmüş vaziyette bir kaç ay ara vereyim dedim.Fazla değil üç dört ay sonra bir mucize eseri bebeğim olacağını duydum.Dünyalar benim oldu.

Kesinlikle geçemeyeceğim,hiç çalışmadığım bir sınavın ertelendiğini duyduğumda sevinçten ağladım.

Yok ya benden yazar olmaz dediğim bir anda bir telefon geldi ve bir hikayem bir kitapta yayınlandı.

Köpeğim çok vahşileştiği için onu bir çiftliğe bırakma kararı almıştık.Sonra ailecek bunu yapamayacağımıza karar verdik hemen almaya gittiğimizde onu bağladıkları ipi kemirip kaçtığını öğrendik.Son derece mutsuzduk ve ertesi günü benim doğum günümdü.Doğum günümde tek dileğim köpeğimin geri gelmesiydi o sırada annem beni bahçeye çağırdı ve Karagöz orada duruyordu.Dünyalar gene benim olmuştu.

Instagram hesabım çalınmıştı ve dört bir yandan almaya uğraşmamıza rağmen hiç bir sonuç alamadık tam umudumu kesmişken birden hesabım instagram tarafından bana geri verildi.

İş hayatında artık tükendiğimi hissettiğim her anda pırıl pırıl bir genç ziyaretime gelip dünyada bir şeyleri değiştirdiğimi hatırlattı hep.

Paraya aşırı sıkıştığım bir anda hiç beklemediğim banka promosyonunun yattığını duydum bir kere.

Hiç olmaz dediğim yarışmalara katıldım ve umudum olmasa bile kaç kere Türkiye derecesi aldım saymadım.

İlk atamalarda kesinlikle doğu görevi çıkar dediler ve arkadaşlarımın arasında tek batıya atanan bendim.

Girdiğim bir sınavda hiç bir iddiam olmamasına rağmen onca genci geçip altıncı olduğumu öğrenince küçük dilimi yutacaktım.

Bir tatilde bütün yollar kapanmıştı ve uçağa yetişmek için hiç bir taksi bulamıyordum.O sırada son çare olarak girdiğim bir lokantada biri beni götürsün uçağım kaçacak dediğimde biri götürmeyi kabul etti.Gittiğimizde uçağın kapıları kapanmıştı ama beni küçük çocuğumla gördüklerinde uçağa aldılar nasıl sevinmiştim.

Evimin camından görebildiğim tek ağacımın artık yeşillenmediğini görünce o kadar üzülmüştüm ki.Her gün ağacımla konuştum lütfen aç dedim ve bir sabah kalktığımda dallarının ucundaki yeşillikleri gördüğümde nasıl mutlu oldum.

Bunlar belki çoğu insan için önemsiz küçük ayrıntılar ama hayata tutunmamız için şartlar.Unutmamız gerek hayat gerçekten mucizelerle dolu.Umut kapılarımız hiç kapanmasın,mucizelerimiz son bulmasın.Sevgiler...


47 Yorumlar

  1. Oldukça etkilendiğim bir yazı okudum şu anda. Kalemnize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  2. Bu o kadar nadide bir yazı ki, karamsar biri olmama rağmen beni bile umutlandırdı. Değmesin Yağlı Boya bloğunun sahibesi Sevgi, adının manasını ve hakkını veren bir kızımdır. Onun bloğunda daha görmedim yazını ama seni kutlarım. İşte umutlarını taze tutman tüm bu sürprizlerin sebebi, Çiçeklere bile derdini anlatabilen dilin kim bilir kimlere umut oldu şimdi. Tam da burada çok istediğim bir şeyin gerçekleşmesini diledim. Tamamen manevi. Satırlarından umut bulaşsın diye, hazır hayata sıcak bakmaya beni ikna etmişken. Çok teşekkür ederim gerçekten. Sen değerli bir evlatsın. Bebeğin ve eşinle hep mutlu ol dilerim kızım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yazdıklarınız beni ne kadar duygulandırdı emeklerimin karşılığını aldığımı hissettim gerçekten çok teşekkür ederim iyi ki varsınız:))

      Sil
  3. İnşallah bu mucize bana da gelsin. Hala aynı noktadayım. Allah'ın benim şer olarak gördüğüm şeyde bana nasıl bir hayır verdiğinin hikmetini bilemiyorum... Okuduğumda benim de etkilendiğim yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim inşallah her sey duzelir umudunu kesme💘

      Sil
  4. Küçük ayrıntılarda saklı umutlarımız.Ne güzel ki olmaz denilenler hiç ummadık anda oluvermiş.O yüzden imkansız dememek lazım hiçbir şey için.Her gecenin nasıl sabahı varsa umudumuzu kaybetmediğimiz zaman da bir sabahımız olacaktır.Siz de ne güzel anlatmışsınız.Kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Ben o blogta yayınlandığında da okumuştum yazıyı.Bazen en zor zamanlarda ilahi şeyler olabiliyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel bir yazı olmuş kesinlikle mucizelere inanmalı, umudumuzu kaybetmemeli ve şükretmeliyiz :)

    YanıtlaSil
  7. Kalemine sağlık. Allah sevdiği kullarini sinarmis. Güzellikler seninle olsun

    YanıtlaSil
  8. ben de hayatın mucizelerle dolu olduğuna inanırım ve umut etmekten hiç vazgeçmem

    YanıtlaSil
  9. İçimi kıpır kıpır yapan bir yazı olmuş . Umudumuzu hiç bir zaman yitirmemeliyiz . Ne güzel arkadaşım ,her karanlığın sonunda bir aydınlık var degilmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru canim bloguma hoşgeldin uzun suredir yoktun ozledim💘

      Sil
    2. Son zamanlarda kendi blogumla da çok ilgilenemiyordum. Bitti şükür o günler ,artık daha sık aranızda olacağım. Öpüyorum.

      Sil
  10. Aslında üzüntü anı, zorluk, sıkıntı hal diliyle duaymış ya siz o anda o kadar içten istemişsiniz ki, Rabbim dua gibi kabul edip karşılığını vermiş. Dilerim dualarınız hep böyle kabul olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. İnsana umut ve heyecan veren de o mucizeler değil mi kelebeğim :) Ne kadar güzel özetlemişsin, hepimizin hayatında yer alan en az bir kere yaşadığı şeyler ama insana nasıl güzel duygular sunuyor. Çok etkilendim gerçekten <3 :)

    YanıtlaSil
  12. insana umut ve heyecan veren bu mucizeler değil mi kelebeğim :) Ne kadar güzel özetlenmiş bir yazı olmuş :) Çok sevgiler kelebeğim <3 :)

    YanıtlaSil
  13. Harikaa bir yazı olmuş canım. Umut çok önemli gerçekten

    YanıtlaSil
  14. Umudu kaybetmemek gerekiyor her zaman için😇🌸

    YanıtlaSil
  15. yazdıklarınızı okumayı çok seviyorum, kaleminize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizi okumaya bayılıyorum teşekkürler:))

      Sil
  16. Dün görmüştüm okuyamaamıştım; iyi olmuş. Sabah erken saatte okudum ve güne umutla başlıyorum sayende :)

    YanıtlaSil
  17. Umutların hiç bitmediği zamanlarda yasarız umarımm.

    YanıtlaSil
  18. Yüreğine sağlık çok güzeldi 💛

    YanıtlaSil
  19. Cidden öyle mucizelerle dolu, ben de bir köşeye yazmaya karar verdim tam pes edecekken böyle bir yazıyı okumak herkese iyi gelebilir diye düşündüm. Hatta bu yazı bir mim bile olabilir doğrusu. Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. İnsana umut veren bir yazı. Ben de Tanrı'nın bize her gün bir mucize verdiğine inananlardanım. Adına da ''YARIN'' diyoruz.

    YanıtlaSil
  21. Benimde bazen umudumu kaybettiğim zamanlar oluyor ki o zamanları çok ağır geçiriyorum ben sevgisiz yaşayamam sanırım. Birilerine sarılmak bile beni çok mutlu eder. Senin adına sevindim güzel gülen insan 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz:))

      Sil
  22. Yazınızı beğenerek okudum ,çok güzel olmuş,Gözyaşının bile görevi varmış,ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış,umudumumuzu kaybetmememiz dileğiyle selamlar....

    YanıtlaSil
  23. Bu kucuk ayrintilar niyese bana hic denk gelmez, bi kursun mu doktursem 😂

    YanıtlaSil