Selamlar gene çok istememe rağmen son derece yoğun günler geçirdiğim için blogum ile ilgilenemedim.Bloguma uğrayamadığım yorumları yayınlayamadığım zamanlar çok huzursuz oluyorum.Şu anda da son derece ağır bir grip geçiriyorum fakat katıldığım etkinliği daha fazla erteleyemezdim.
Etkinliğimiz çok zevkli Bloglar Arası Röportajda ben uzun süredir takip ettiğim,yazılarını okuduğum bir blogla eşleştim sevgili Değmesin Yağlıboya.
Benim sorduğum sorulara arkadaşım çoktan cevap verdi okumak isterseniz sizi ŞURADAN alayım.Şimdi sıra bende bakalım Değmesin Yağlıboya bana neler sormuş ve ben ne cevaplar vermişim keyifli okumalar.

1-Aylık olarak makyaj ürünlerine harcadığın para ne kadardır? bu harcamaları kendin için mi blog için mi yapıyorsun?

Aslında eskiden kozmetiğe gerçekten çok fazla para harcardım.Her ay en azından bir 350 lira verirdim fakat bir süre sonra insan  bir doyum noktasına ulaşıyor.Ev dolup taşıyor ve bunun yanı sıra tanındıkça firmalar tarafından yollanan hediyeler de oluyor.Sonuç olarak artık eskisi kadar alışveriş yapmıyorum çünkü hiç bir şey almasam da bir yıl yetecek kadar gece,gündüz,göz kremim,toniğim,cilt serumum,yağlarım,maskelerim mevcut.Ve hayatımın sonuna kadar yetecek makyaj malzemelerimde var.Bir süre sonra kullanmaktan sıkıldıklarımı bir ihtiyacı olana veriyor ve yenilerini alarak ya da hediye olanları kullanarak değiştiriyorum malzemelerimi devamlı bir döngü oluyor böylece ve son kullanma tarihlerini geçirmiyorum. 

2-Bugüne dek denediğin en çok memnun kaldığın ürün hangisi?

Bu soru zor bir soru olmuş elbette beğendiğim ve hiç beğenmediğim bir çok ürün oldu fakat sadece bir ürün hakkında firmaya mail atıp bu ürünü ürettikleri için tebrik ettim.Bu ürün çok yönlü kullanıma sahip artı özelliklerini çok sevdiğim bir ürün BALMAZON CİLT BAKIM SERUMU.Kokusu ve tadı dışında benim için en doyurucu ürün oldu.O kadar kusur da kadı kızında bile bulunur diyelim.

3-Bakım blogu yazarı olarak ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsun?

Benim en büyük problemim zaman ne yazık ki.Zaman bulamıyorum çocuk büyüdükçe problemleri de artıyor birde insanın yaşı geçtikçe daha çok yoruluyor.Bakım blogu ya da kozmetik blogu olarak dediğim gibi yazacak ürün bulmakta zorlanmıyorum arada kendi özel yazılarımı da paylaşıyorum.Şimdiye kadar ne yazacağım diye tıkandığım bir vakit olmadı.Fakat zaman sorunsalı yüzünden istediğim sıklıkta yazı yayınlayamıyorum ve yorumlara biraz geç dönüyorum.Bazı arkadaşlar alınmışlar bloglarına uğrayıp yorum yaptığımda "Kelebek biraz geç olmadı mı?"diyorlar.Haklılar fakat o kadar çok sorumluluğum var ki bu yükler bazen çok ağır geliyor.Herkesten geç dönüşlerim için özür diliyorum.

Başka zorluklar tabiiki var mesela firmalarla yaşanan sorunlar.Bunları uzun uzun blogumda yazmıştım.Bazen onlar bizi anlamıyor bazen biz onları ama birbirimize muhtacız onunda herkes farkında.Çok fazla yeni blog açıldı ve firmalar bocalama devresine girdi.Zaman zaman bize haksızlık yapsalar da blog dünyasında bir çevre edinmemden dolayı bu konuyu çok önemsemiyorum.Yeni blogları desteklemeyi ve yol göstermeyi seviyorum.İnşallah herkes hak ettiği yeri bulur bu alemde.

Instagram gibi diğer mecralarda blogumuzu temsil etmemiz şart çünkü unutulup gitmek bir saniyelik iş.Bazı zamanında efsane olmuş bloglar instagramda kendilerini anlatamıyor ve popüler değiller.Gençler gerçekten instagramda harika işler çıkarıyor ve iyi bir blogdan bahsettiğimizde kim o biz tanımıyoruz dediklerinde biraz gücüme gidiyor.Zamanında bizim severek takip ettiğimiz isimler şimdi hiç tanınmıyor.Sosyal ağların hepsine yetişmek bazen beni zorluyor,mecburiyetle bir işi yapmak hoşuma gitmiyor fakat unutulmak riskine de girmek istemiyorum.

Blogların artık yeterince okunmadığını düşünüyorum.Bu durumda beni üzüyor.Mesela takipçi sayısı o kadar az ilerliyor ki.Yayınladığım bir yazının kaç kere okunduğunu hala heyecanla takip ediyorum.Aslında artık takipçi sayısı da çok önemli değil ama yazıların okunması kadar güzel bir duyguda yok.Hep yazalım hep okunalım inşallah.

Bu güzel sorular için Değmesin Yağlıboyaya  çok teşekkkür ediyorum.Bu tür yazılar yazmayı çok seviyorum.Sevgiler...

26 Yorumlar

  1. İlgi alanımız olmasa da güzel röportaj olmuş..Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle ben etkinliğime teşrif edip hayata geçirdiğiniz için her ikinizede ayrı ayrı tesekkr ederim :)

    Sorular gerçekten senin blog amacına uygun sorulmus ve tam anlamıyla tanımaya yönlendirmiş.Hakkıyla cevaplar verdiğinizide özellikle belirtmeliyim :)

    Ve insallah bir gün benimde evim kozmetikle dolup taşar cünkü gercekten bakimi ve makyaji çok seviyorum.Basarılarınızın devamini diliyorum :) tekrardan tesekkr ederim 💙😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ediyorum benim için büyük zevkti:))

      Sil
  3. Sosyal medyanın çok etkili olduğu aşikar sevgiki kelebek instagram hayatımıza girelim çok çılgın bir tüketim furyası meydana geldi dediklerine katılıyorum zaman ve unutulmak gerçekten büyük sıkıntı bende unutulmak sıkıntı olmadı zamanın olduğu kadar ancak yine de blog com farklı tadı olan bir yer sanki herşey gözlerinin önünde ben bir başka seviyorum burayı..ama bak şu da var ki iyi ve kaliteli içerik zamana dayanır senin bulunduğun kozmetik ve bakım alanı daha zor muhakkak bir çok şeyi takip etmen güncel olman gerekiyor bu da hem sosyal anlamda aktif olmak hem çevrede aktif olmak demek.
    Canım çok teşekkür ederim vakit ayırmissin samimi ve güzel cevaplar vermişsin özel bir ilgi ile okudum inşallah sana da bir anımı göndermeyi düşünüyorum anılardan anı seçebilirsem💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anını yollarsan zevkle yayınlarım sorularını gerçkten sevdim bloguma renk kattığın için teşekkkürler:))

      Sil
  4. Bloglar her zaman İnstagram'dan daha düzeyli ve derli toplu geliyor.İzleyicisi az da olsa sadık oluyor.Ve İnstagram'daki gibi izleyici satın alma neyseki yok. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha samimi,huzurlu evlerimiz bloglarımız hoşgeldin tatlım uzun süredir yoktun:))

      Sil
  5. Elinize sağlıl çok güzel olmuş yazınız. Benim fikrimce gencler instablogger olmayı seviyor ama buranın tadı başka. Burda herkes kendini rahat şekilde ifade edebiliyor. Yazıları okudukca insanların fikirlerini bilmel ve bir nebze tanımak mümkün 💐😇

    YanıtlaSil
  6. Merhaba kızım. Öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
    Daha evvel rastlasaydım mutlaka en az iki üç kere yorum yapardım. Solda uçuşan kelebek, mausun ucundaki güzel şey, ne güzel bir blog böyle.
    Cevaplarını okuyunca, blogculuğun gerçekten biraz da olsa takipçiler ve vefa konusunda zayıf olması beni de üzer. O nedenle yaşım bayağı ileri olmasına rağmen, bir şekilde dikkatimi çeken bir bloğu, aynı tarzda yayınlar yapmasak da arada bir yoklarım. Bazen de yetişemiyorum, üzüntü oluyor. Seni takibe almışım kızım. Mutlaka uğramışım demek ki.
    Biz de Beyda'nın Kitaplığı topluluğunu sahibesi Beyda kızımla gerçekleştirdik bu etkinliği. Deymesin Yağlı Boya bloğundan geliyorum. Sorularını ve cevapları da çok beğendim. Annesinin PRENSESİ, nice tanışmalara vesile olacak sanırım. Sevgilerimle kızım. Ece ablanız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıştığımıza memnun oldum geliyorum blogunuza sevgiler:))

      Sil
    2. Ben de memnun oldum kızım. Sevgiler sana da :)

      Sil
    3. Zevkle okudum cevaplarını
      İnstagramı son dönem de bende zevkle kullanıyorum ama çok ilginç bir mecra
      7-8 fotoğraf paylaşan kişi hemen blogger oluyor ve 1000'nin üzerinde takipçiye sahip olabilir ilginç gerçekten

      Sil
  7. çok güzel bir röportaj olmuş canım :) samimi içten

    YanıtlaSil
  8. blogların yeterince okunmadığı ve kıymet görmediği görüşüne katılıyorum ben de .. çok güzel bir röportaj olmuş...

    YanıtlaSil
  9. Güzel etkinlik... Blogları daha yakından tanıyoruz. Sorular da cevaplar da süper... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Reportaj çox gözəl alınıb. Firmalarala aranızdakı sıxıntılardan bəhs etdiyiniz yazını mən də oxumuşdum. Və çox üzülmüşdüm. Bu həyatda asan iş yox ki. Hər kəs bir şeylə imtahan olur. Sizə sıxıntısız gözəl günlər diləyirəm.Sevgilər.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir röportaj olmuş, keyifle okudum canım :)

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir röportaj olmuş.Emeklerinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  13. İnstagraminda artik face ortamindan pek bi farki yok, facebook sevmeyen biri olarak bu durumdan sıkılmış olsamda o anki moduma göre anlık paylaşım yapıp sonrasında silmek yeterli oluyor. Chat ortamindan farksiz nasılsa. Ama blog insanin evi gibi okuyan olmasa da zihnimdekileri arındırmış olmak huzur veriyor:)

    YanıtlaSil