begüm başoğlu

SADE- BEGÜM BAŞOĞLU / EGE ERİM


Zaman zaman kendimizi rahatlatmak için alışveriş yapıyoruz. Birisinin önerdiği ya da Bloggerların kapış kapış aldığı bir ürünü almazsak kendimizi eksik hissediyoruz. Fakat gün geliyor ki evde adım atacak yer kalmıyor makyaj dolabımız, gardırobumuz kullanmadığımız, etiketi üzerinde bir sürü ürünle dolu vaziyette bekliyor. Ve siz bunalmaya başlıyorsunuz evde her şey üzerinize üzerinize gelmeye başlıyor. İşte bu durumu hissetmeye başladıysanız artık bir şeylerin değişme vakti gelmiş demektir. Daha sade yaşama hazırlanmak için sizi teşvik edecek bir şeylere ihtiyacınız var demektir. Bunun için ilk adım kitaplardan geçer ne yazık ki ülkemizde minimalizm hakkında yazılmış ya da çevrilmiş çok fazla kitap yok. Ama minimalist yaşam felsefesini anlamak için ilk adım olabilecek güzel bir kitap Sade. Begüm Başoğlu ve Ege Erim tarafından yazılmış Sade kitabını okumanızı öneririz.

Ege Erim

Sade Minimalist Kitap

İki bayan yazmış bu kitabı Beğüm Başoğlu ve Ege Erim.Kitap Okyanus yayınlarından çıkmış ve 163 sayfa. Oldukça basit ve detaylara değinmeden minimalizm hakkında bilgiler verilmiş. Dili oldukça basit ve rahat anlaşılır bir şekilde kullanılmış. Evinizde ve hayatınızda değişiklikler yapmak için pratik öneriler sunulmuş okuyucuya. Sade minimalist bir kitap olarak kitaplığımızda bulunmalı.

beğüm başoğlu

İlk olarak Sade kitabında gardırop düzeninden bahsedilmiş. Ben bunu yanlış buluyorum çünkü en azından benim için en son aşama kıyafetlerimi elden çıkartmak. Belki zayıflarım diye tuttuğum o kadar kıyafetim var. En azından şimdilik kimselere veremem. Kitapta yer alan diğer bölümler ev, yemek, egzersiz, ilişkiler, para, iş hayatı ve teknoloji olarak ilerliyor. Yani sadece eşya bazında değil diğer alanlarda da minimalizm nasıl uygulanır anlatılmış. Eğer minimalizm'e ilgi duymaya başladıysanız ilk olarak okumanız gereken kitap Sade. Ben oldukça severek okudum ve sırada bu konuda yazılmış başka kitaplarda var. İnternette yapacağınız küçük bir araştırmayla bir çok minimalist kitaba ulaşabilirsiniz. Minimalist yaşam felsefesi yazımızı da okumalısınız.

19 Yorumlar

  1. benim gerçekten ihtiyacım var sadeleştirmek istiyorum evimi atılacak zannedersem çok şey :/

    YanıtlaSil
  2. aa bu kitaba bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
  3. bu ara çok popüler dönem dönem popüler olan akımlardan sanırım ama bana göre değil istifçi değilim ama eşyalarımla özellikle de makyaj malzemelerim ve kitaplarımla çok mutluyum ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık sıkıldım biraz değişim istiyorum:))

      Sil
  4. Ben de okumaya başlamıştım bu kitabı, daha bitiremedim ama bakış açımı değiştirdiği kesin :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kıvama gelince anlamlı oluyor aslında ben o kıvama geldim sanırım:))

      Sil
  5. Elimdeki kitaplari biraz olsun azaltinca alicam bu kitabi cok merak ediyorum, tesekkürler paylasimin icin canim :)

    YanıtlaSil
  6. Kitap merak ettiğim bir kitap, çocukluğumdan beri sadeliği seven tarafta oldum hep o yüzden bu konular hep ilgi alanımda oldu.Kitap hakkında yorumlarınızı okurken çekilişinizi de gördüm, katıldım :) Blogunuzun 4. yaşını kutlarım.

    YanıtlaSil
  7. kitap ilginçmiş böle plogcuların kitaplar çıkarması ne güzel..emeğinize sağlik efenim..🙂

    YanıtlaSil
  8. O kadar basit yaşıyorum ki :) Son bir yıldır kendime hiç bir şey almadım.Çok da rahatladım :)

    YanıtlaSil
  9. İsmi gibi kitap kapak tasarımı da ifade dili de sadeymiş...

    YanıtlaSil
  10. Hiç eşya düşkünlüğüm olmadığı için hiç düşünmedim azaltmayı da. arada bir eskiyen, yırtılan ya da yıpranan giyecekleri de hanım paspas yapardı zaten.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel erkekler bizim gibi değil biz bazı sıkıntılarımızı alışverişle gideriyoruz

      Sil