Ciddi firmalar

Özellikle blog yazarları, işlerinde birçok zorlukla karşılaşabilirler. Ancak kaliteli ve ciddi firmalarla çalıştıklarında işleri çok daha kolaylaşır. Kaliteli ve güvenilir firmaları zaman içinde deneyimleri sayesinde keşfetmek mümkün olur.

Blog yazarları ve ciddiyetsiz firmalar makalemizi de okuyunuz.

Ciddi Firmalar Hangileri?

Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, ben de çalışmaktan son derece keyif aldığım, işinin ehli, ciddi firmalarla karşılaştım. Bu yazımda herhangi bir hakaret veya kötüleme içermediği için, firmaların isimlerini açıkça belirtmek istiyorum.

Öncelikle, bir proje gerçekleştirecekseniz, ciddi bir firma sizinle her detayı enine boyuna konuşur. Mesela, bir çekiliş yapacaksanız, size oldukça düzgün yazılmış bir e-posta gönderirler ve kendi adlarından çok firmaları adına hitap ederler. Önemli olan firmanın kendisi olduğu için, irtibatta bulunduğunuz kişinin cinsiyeti bile önemsiz hale gelir.

Daha sonra, size açık açık şunu söylerler: "Bu çekilişte biz, takipçilerinize markamıza ait bir el kremi ve aloe veralı bir yüz kreminden oluşan bir paket hazırlayabiliriz. Siz de aynı paketten yollayabilirsiniz. Çekiliş 15 gün sürecek ve şu hesaplarımızı takip etme şartı koşuyoruz, kabul ediyor musunuz?" gibi bir e-posta gönderirler. Sizin kabul e-postanızı aldıktan sonra hemen iletişim bilgilerinizi ve mutlaka telefon numaranızı alırlar, böylece herhangi bir sorun olduğunda sizi arayabilirler.

Blog Yazarları İçin İşbirliği

En sevdiğim özelliklerinden biri, firmaların maillerini sürekli kontrol etmeleridir. Ciddi firmalar, sizin e-postanızı en geç bir saat içinde görür ve anında cevaplarlar. Eğer maillerinin size ulaşmadığını düşünürlerse, telefonla arayarak sorunu çözerler.

Firmanın size kargosunu yolladığı gün, adres bilgilerinizi aldıkları anda kargoyu hemen yollarlar. Eğer bir sonraki güne kalacaksa, kargo hakkında sizi mutlaka bilgilendirirler ve takip numarasını size iletirler, böylece kargonuzu takip edebilirsiniz.

Çekilişin her aşamasını mutlaka takip ederler ve istenilen üyelikleri yapmayan kişileri tespit ederler. Ancak takipçilere böyle bir durumu hissettirmemeye özen gösterirler. Sonuç açıklandığında, kazananın bilgilerini almak için size e-posta atarlar ve kargoyu aynı gün içinde yollarlar. Sonrasında sizden ulaşıp ulaşmadığı hakkında bilgi isterler. Paketlemeleri son derece dikkatli ve özenlidir.

Projenin tamamlanmasından sonra, size bir teşekkür e-postası göndererek emeğiniz için teşekkür ederler ve ileriye dönük projelerde de çalışmak istediklerini belirtirler. Eğer sizden memnun kalmışlarsa, sonraki projelerde sizi arayabilirler.

Bu tür firmalarla proje gerçekleştirmek gerçekten son derece rahat ve keyiflidir. Kendinizi değerli hissedersiniz. ve herhangi bir problem yaşamadan işlerinizi tamamlarsınız. Bu firmalarla çalışmanın en güzel yanı, takipçilerinizin de memnun kalmasıdır. Çünkü firma, sizin adınıza yaptığı çekiliş veya ürün tanıtımı gibi etkinliklerde, son derece profesyonel ve titiz davranır. Bu da takipçilerinizin firmanın ürünleri hakkında olumlu bir imaj edinmesine yardımcı olur.


İşte İsimler


Bilmiyorum belki başka bloggerlar sıkıntı yaşamış olabilir ama benim çok fazla sorun yaşamadan çalıştığım birkaç firma var. Bunların isimlerini de paylaşmak istiyorum:

OTACI, RAEN, LIMONIAN, LİLA KUTU gibi.

Elbette, daha hatırlayamadığım birçok firma ile de çalıştım, bazılarından memnun kaldım bazılarından kalmadım. Ancak, bu firmaların hepsiyle bir kere ya da birden fazla kez çalıştığımı söyleyebilirim.

Umarım kalitelerinden ödün vermeden devam ederler ve blog yazarlarına aynı ilgi ve desteği sağlamaya devam ederler. Her zaman blog yazarlarının güvenini kazanmaya çalışan ciddi firmaların varlığı, sektörümüz için oldukça önemlidir.

Bu yazıda, blog yazarları için ciddi firmalarla çalışmanın ne kadar önemli olduğunu ve bu işbirliğinin nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Eğer siz de bir blog yazarıysanız, kaliteli ve güvenilir firmalarla çalışarak takipçilerinizi memnun edebilirsiniz.

24 Yorumlar

  1. Aralarından Raen'le çalışmıştım, zaten ürünlerini severek alan bi tüketiciyim. Çalışmaları cidden özenliydi.
    Firmaların isim vermeme isteklerini ya da hediyedir diye söylemeyin isteklerini anlıyorum aslında. O kadar çok kişi ürün, hediye talebinde bulunuyor ki onlarda bundan bıkıyorlar ve yetişemiyorlar. Bazıları fark edilmediği için yazmak durumunda kalıyor bazıları beleşçiliğinden...
    Objectif olarak yoruma karışmıyorsa o firma hem kendine güveniyor hem de işini yapıyordur.

    Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım haklısın ciddi firmalar hemen kendini belli ediyor:))

      Sil
  2. Yazınızı cok faydalı buluyorum okumaktan keyif aldım ve not aldım bir çok şeyi ögrenmem gerekiyormus :)

    YanıtlaSil
  3. Anlattığınız gibi firmalar varsa gerçekten helal olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var hatta yazının ikinci kısmını yazmayı düşünüyorum ya da bu yazıya eklme yapabilirim söylemek istediğim bir kaç şey daha var

      Sil
  4. Noktasına kadar katılıyorum. Ellerine sağlık ne güzel bir yazı olmuş. Hele ki çoğu zaman karşınızdakinin cinsiyetini bile anlamazsınız. Önemli olan firmadır ifadesi ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cinsiyetini anlamadığım firmalar daha çok hoşuma gidiyor çünkü bir bey ile sohbet etmek fikri bana eşimin haberi olmadan biriyle konuşuyormuşum gibi geliyor ve rahatsız oluyorum.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık ürünlerinizde ki gerçek fikirlerinizi belirttiğiniz gibi firmalarla ilgili artı ve eksi düşüncelerinizi açıkça yazmanızı çok yerin de buldum.Bu tarz yazılar çoğaldıkça eminim herkes biraz daha dikkatli ve düzgün çalışacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında herkes memnun olduğu firmaları aşağı eklese ne güzel olur:))

      Sil
  6. İlk iki firma ile çalışmadım ama son ikisine katılıyorum :) Özellikle Lila Kutu hem gönderim öncesi, hem gönderim sonrası takibiyle çok başarılı bence. Ben ayrıca Yaşam Dükkanı'nı ve Thalia Natural'ı da seviyorum. Özellikle Thalia, blogger ilişkisi açısından çalıştığım en iyi firmalar arasında ilk 3'e çok rahat girer. Ürünlerini zaten beğeniyorum, iletişimleri de düzgün olunca daha keyifle kullanılıyor. Keza Gratis de aynı şekilde sevdiğim ve ciddi bulduğum bir firma (koca drugstore'u ciddi bulma yorumuma gülenler olabilir ama cidden neler var demek istedim :D).
    Bu arada, geçen sefer unutmuşum ama, kendisi ulaşıp, adres-telefon alıp, sonra da ortadan kaybolan firma ve PRlardan nefret ettiğimi açık dille söylemeliyim. Bir de, gönderimi kabul etmeden önce içerik sorduğumda hiç yanıt vermeden iletişimi kesen firmalar var. Aslında bunları çok açık seçik ifşa edebilmeliyiz ama yasalar Türkiye'de izin vermiyor ne yazık ki...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel işte sende beğendiğin firmaları eklemişsin bir teşekkür olsun bizden onlara:))

      Sil
  7. sadece Lila Kutu ile çalıştım gerçekten çok düzgün ve özenlidir. ondan başka firmalarlarla da sorunsuz çalıştığım oldu gerçekten tam olarak yazdığın gibi herşey tıkır tıkır gitti.. bu arada dün yazdığın yazıda başka blogger istedi diye firmanın listeden çıkardığı blogger gördüm demişsin onlardan biri de benim işte :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OOO benim tanıdığım başka bir blogger daha var birileri şikayet etmiş ve bir Türk markası listeden çıkarmış oda sizin gibi eski ve iyi bir bloggerdır şok olmuştum duyunca çok ayıp bir şey:((

      Sil
  8. Çok güzel bilgiler bunlar ve benim gibi bu konulardan uzak duran biri için de çok faydalı... Çünkü gerçekten güvenemiyorum firmalara, hele ki şahıs olunca hiç...

    YanıtlaSil
  9. Etkileyici, ne kadar fark var ilk anlattığın firmalar ve onlarla yaşananları paylaştığın yazı ve bu yazı arasında.

    Ciddiyet güven getiriyor sahiden.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Eger anlattigin gibi özenli islerini yapanlar varsa, bu yapmayanlara da örnek olmali bence. Markalarin büyümesinde de cok etkilidir tutumlari, bazen en ufak bir tavirlarindan sinir olup senelerdir aldigin ürünü bile almak istemeyebilirsin, en azindan ben öyleyim.. Tavir önemli, ne güzel yazmissin ellerine saglik ders oluyor bunlar hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende sinir olursam bir daha ürününü almam

      Sil
    2. Aynen bende sinir olursam bir daha ürününü almam

      Sil
  11. Bireysel olarak hiç çalışmadığım firmalar. Güzel bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil