Selamlar bugün daha eğlenceli bir yazı yayınlamak istedim.Bloggerlığın zorlukları şuyu buyu derken hiç mi eğlenceli bir yanı yok bu işin diye düşünmeden edemedim.Tabii ki var.Bakalım nelermiş.

   1-Eğer size ait bir siteniz ya da blogunuz varsa sıkılmaya vaktiniz olmaz evde boş kaldığınızda hemen bilgisayarınızı açar ve bir şeyler yazmaya başlarsınız.Üzgün olduğunuzda,moraliniz bozuk olduğunda aklınıza ilk blogunuz gelir.Sık sık gelen yorumları kontrol eder ve diğer bloglara geri dönüş yaparsınız fark etmeden vakit geçer,rahatlar,yeni şeyler öğrenirsiniz.

   2-Belirli bir kitle sizi takip etmeye başladığında ve yazılarınıza yorumlar almaya başladığınızda sanki ünlü olmuş gibi hisseder ve mutlu olursunuz.Eğer resimlerinizi sayfanızda paylaşıyorsanız dışarı çıktığınızda birileri sizi tanır ve bu anlatılamayacak bir haz verir insana.

  3- Blogunuzda bütün duygu ve düşüncelerinizi kimseye hesap vermeden paylaşırsınız.Beğenmeyen takip etmez.Kendinizi devamlı geliştirir ve yazılarınızı güncellersiniz.Hiç arkadaşınız yoksa bile blogunuz sizin sırdaşınız olmaya taliptir.Sizi sadece dinler,hiç eleştirmez,her zaman yanınızda olur.Eğer onla ilgilenirseniz Alexa değeriniz yükselir size bir karı olmaz ama manevi bir tatmin olur bu sizin için.

   4-Bir gün bir firma size mail atabilir ve size deneme ürünü yollamak istediğini söyleyebilir.İşte bu anlar bir blogger için çok önemlidir.Birileri sizi okuyor ve değer veriyordur.Yollanılan ürünler çoğu zaman öyle alamayacağınız çok pahalı ürünler değildir ama emeklerinize ufak bir hediyedir.Zamanla firmalar tarafından tanınacak adam yerine konacak,bilgilerinize danışılacaktır.İnanın bu harika bir duygu.Mesela buradaki bir kozmetik mağazasını  Basın ve Halkla İlişkiler Departmanından arayarak bir blogger olduğunu söylemişler ve adımı vermişler.Çalışan kızlar her gidişimde çok farklı bir şekilde ilgileniyorlar benle saatlerce ürünler ile ilgili bilgi veriyorlar.Birileri tarafından önemsenmek çok güzel bir duygu.

   5-Zamanla sizinle aynı şeylere ilgi duyan bir arkadaş grubunuz oluşur.Güzel dostlar edinmek gibisi yok.
 
   6-Zamanla etkinliklere davet edileceksiniz birileri sizi aralarında görmek isteyecek ben çok davet edildim ama uzakta yaşadığım için katılamadım.Olsun düşünüp davet etmeleri bile harika bir duygu benim için.

  7- Her zaman yazı yayınlamak zorunda değilsiniz sizin alanınız burası canınız ne isterse yazar çizersiniz istemezseniz aylarca yazı girmez sonra tekrar dönersiniz.Bir blogger bu gibi durumlarda büyük yaralar alarak geri döner ama blogunuz her zaman sizi burada bekler.Her zaman kabul eder.

   8-Uzmanı da olmasanız ilgi alanınızla alakalı soruları insanlar ilk size sorar.Yeni çıkan bir rimel'i zaten alıp deneyeceksinizdir.Hangimiz blog yazmadan önce de bir sürü ürünü merak edip almıyorduk ki.Ama blogunuz olunca yorumlarınız insanlarla paylaşıp onların sorularını cevaplandıracaksınız.Bu da insana bambaşka bir zevk veriyor.

   9-Birileri size mail atıp ne kadar severek takip ettiklerini söylediklerinde havalara uçarsınız.Garip ama hoş bir duygu.

  10- Yazılarınızı farklı forum sayfalarında kaynak olarak gördüğünüzde çok sevineceksiniz.Yani bir ürünü tartışıyor insanlar nasıl diye ve biri sizin yazınızı okumuş linkini atmış böyleymiş bu ürün diye ve insanlar sizin yazınızı tartışmaya başlamış böyle durumlarla çok karşılaşacak ve mutlu olacaksınız.

   Evet bir şeyler yapmak,bir şeyler üretmek,belki yazılarınızı birilerine miras bırakmak,şu koca alemde ufakta olsa bir yere sahip olmak,birileri tarafından önemsenmek,okunmak,boş zamanlarınızı değerlendirmek,kafanızı dağıtmak,güzel dostluklar edinmek blog yazmanın güzel tarafları.İnşallah daha nice yıllar hepimiz yazmaya devam ederiz.Sevgiler...
 

 
 

43 Yorumlar

  1. Ben senin yazilarini cok seviyorum hem zevkli hem de yeni actigim blogda yol gosterici oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tanem sağol istediğin özel bir yazı varsa mutlaka söyle:))

      Sil
    2. Blog yazarken tam kavrayamadığım teknik sayılmayacak konular var sorsam yardımcı olur musun?

      Sil
    3. Tabiiki aşağıdaki yorumuna nerelerden ulaşabileceğini yazdım cevabını biliyorsam mutlaka yardım etmek isterim:))

      Sil
    4. yaa :) çok teşşekkür ederim :)

      Sil
  2. her zaman ki gibi güzel bir yazı ve hislerimize tercüman olmak :) Blog ilaç gibi bişey benim için özellikle güzel yorumlar ve geri dönüşler olduğunda ve bir konunun bir etkinliğin parçası olduğun zaman daha da bir güzel eline sağlıkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir işin bile olmayabilir ama Blogger adı altında bir zümreye ait olmak hissi gerçekten çok güzel:))

      Sil
  3. çok güzel bir yazı daha, tebrik ederimm :) tam da hissettiklerimi anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim okuduğun için canım:))

      Sil
  4. Güzel bir iç hesaplaşma yazısı olmuş. Tamamen katılıyorum .Yüreğine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. söylediklerinizin hepsine katılıyorum bir de blogger olunca sıkılmaya zaman kalmıyor diye düşünüyorum ben :D

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel yazmışsın ^.^ her maddeyi okurken gülümsedim. Bunlara katılıyorum ama en çok buradaki dostluklar ve durup dururken ne kadar güzel bir blog olduğumun hiç tanımadığım biri tarafından söylenmesinin sevinci tarifsiz!

    YanıtlaSil
  7. İyi ki açmışım blogumu dediğim çok oluyor :) Terapi yahu burası :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ilk fırsatta hemen koşup geliyorum bende:))

      Sil
  8. Ağzına yüreğine sağlık çok güzel konulara değiniyorsunuz çok severek takip ediyorum sizi sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun inanın çok mutlu oluyorum bu tür yorumlarınıza:))

      Sil
  9. vallahi hepsi de çok doğru bütün bunlar hep bana da oldu blog sayesinde tanıdığım çok güzel insanlar var ortak zevklerimiz var onlarla birlikte olmaktan çok keyif alıyorum. sonra sizi zevkle takip ediyorum diyen yorumlar ve mailler alıyorum harika bir his gerçekten.. yolda da evet birkaç kişi tanıdı öyle bir şey olunca onlardan çok ben şaşırıyorum zaten nasıl yani diye :-))) kısaca blogger olmak çoook güzel :-))))

    YanıtlaSil
  10. Buralı Olmayanlar Lokalini ve işin eğlenceli yanlarını sayıp dökmeni ben de seviyorum :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. harikasın kelebek! bloglarımız can yoldaşı gibi dimi? bize çok seveceğimiz arkadaşlar bulsa da bloglarımız zaten bize cansız olsa'da arkadaş oluyor en başında..
    sevgiler ♥

    "bloglarımızı unutmayalım, sosyal medya araçlarına yem etmeyelim"

    YanıtlaSil
  12. Blog yazmak ile ilgili bir kaç sorum var aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sorularını email adresime kelebeketkisi39@gmail.com ya da iletişim bölümdeki iletişim formuna yazarak yollayabilirsin:))

      Sil
  13. Blogumu tatilde vakit geçirmek için açmıştım,cidden insan bir yorum geldiğinde vs. çok mutlu hissediyor.
    Hislerimize tercüman olmuşsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz bir boşluk anında açıp hayatımızın yarısı yaptık onu:))

      Sil
  14. iyi ki benim de bloğum var ve onu çok seviyorum :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Mesela 2 gündür çok az konuştuk ya boşlukta gibiyim :))

    YanıtlaSil
  16. Kesinlikle blog yazmanın bana kattığı en güzel şey kurduğum dostluklar. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar kafa dengi arkadaşım olmamıştı. Ortak zevkleri paylaştığım kişilerle bir arada olmak beni çok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostlar ve blogumuzun dostluğu işte tek kazancımız:))

      Sil
  17. Bence de blog yazmanın en güzel tarafı sanaldan gerçeğe dönüşen dostluklar :)

    YanıtlaSil
  18. çekiliş yapıyorum ve seni mutlaka bekliyorum canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım şartlar ağır değilse katılmayı isterim:))

      Sil
  19. Duygularımıza tercüman olmuşsunuz ellerinize sağlık
    hobi olarak başladık ve o şekilde keyif alarak yürütmeye çalışıyorum sayfamı
    yeni kişiler tanımak da bence en büyük artısı oluyor blog yazmanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dostluklar hayatımızın tek artıları:))

      Sil