Bir blogger arkadaş blogunda güzel bir mim yayınlamış bende yapmak istedim.Geçelim sorulara.

1-Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan söz ediyormusunuz?

Etmemeye çalışıyorum çünkü neden bu işe vakit ayırdığımı bir türlü anlayamıyorlar.Ne çıkarım olduğunu sorup duruyorlar.İnsanların hobisi sadece kitap okumak ya da örgü örmek olabilir onlara göre. Bir kadının internet ortamında ne yapabileceği sığ beyinli insanlar tarafından sadece sevgili bulmak olarak nitelendiriliyor.Bu yüzden oturup açıklama yapmaya çalışmaktansa bir başıma kaldığımda kimseye haber vermeden blogumla ilgileniyor ve son derece zevk alıyorum.

2-Neden blog yazıyorsunuz?

Blog yazarken kendi sıkıntılarımı unutuyor,rahatlıyorum.Sanki ikinci bir yaşantım var ve bu dünyada benim istediğim her şey mevcut.Sanal bir dünya burası ve bu alan sadece bana ait ne istersem yer alır sayfalarımda her neyi istemezsem uzaklaştırırım kendimden.Keşke gerçek yaşamda da böyle olsa ama ne yazık ki gerçekte hiç sevmediğimiz insanları görmek zorunda kalıyor,sevmediğimiz durumlara sabrediyoruz.Blog yazarlığı kaçış noktam benim.

3-İlk yazınız ile son yazınız arasında ne gibi farklar var?

İlk yazılarımda blog dünyasını hiç tanımıyordum.Son derece acemi ve kuralları bilmeyen bir yazardım.Üç yıl geçti artık bu dünya hakkındaki bütün oyunları,fesatlıkları,hırsları yani kısaca oyunun tüm kurallarını biliyorum.Bu işi düzgün yapan insanlarla yapmayanları da tanıyorum.Kendimi bu gibi durumlardan uzak tutuyorum çünkü benim tek istediğim sessizce yazılarımı yazmak.Bir yazı nasıl yazılır artık otomatikman analiz edebiliyorum.İlk zamanlar ne yazacağım konusunda bayağı düşünürken şimdi anında ortaya çıkarıyorum.Galiba piştik artık.

4-Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Blog yazmadan önce sanki çok sıkıcı bir yaşantım varmış gibi geliyor.Blog yazmaya başladıktan sonra yaşantıma heyecan girdi,yeni arkadaşlar edindim ki bunlar benim normal hayattaki arkadaşlarımı da geçtiler çünkü aynı kafaya sahibiz.Blog yazmasaydım şimdi tanımış olduğum markaları asla bilemezdim galiba.Bu kadar harika ürünü kullanamaz ve etkileri hakkında bilgi sahibi olamazdım.Kozmetiğe meraklıydım ama kozmetik dünyasının nabzını bu kadar yakından tutamaz ve bir yere sahip olamazdım.Normal yaşantımın büyük kısmına sahip blogum.Benim ikinci kızım en yakın arkadaşım gibi.

5-Yakın arkadaşlarınıza blog yazmayı önerirmisiniz?

Benden özenerek blog açan çok insan oldu.Bu çok güzel bir hobi tabii ki tavsiye ederim.Ama çoğu devam ettiremediler çünkü emek vermek gerekiyor.Bloggerlık sevgisiz yapılabilecek bir iş değil.Dileyen herkese yardım etmeye çalışıyor ve yeni arkadaşlara hep destek oluyorum.Sakın öldürmeyin bloglarınızı.

6-Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

İçimden geldiği gibi davranıyorum.Canım ne yazmak isterse onu yazıyorum.Belli bir kaynak yok yani.Hayatımda karşılaştığım insanlar,olaylar,çevremde satılan ürünler hepsi benim ilham kaynağım.

7-Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyormusunuz?

Aslında ilk zamanlar bir çok arkadaşım olsun istedim.Ama hiç bir şey istediğiniz gibi olmuyor çünkü arada yaş farkı oluyor,düşünceler uyuşmuyor.Şimdi belli bir arkadaş grubum var.Daha kafama yatan insanlardan oluşan.Zaten sanalda olsa bir süre sonra birileriyle yakınlaşıyorsunuz.Sanalda olsa kan çekiyor.

8-Rahatsız olduğunuz konular var mı?

Olmaz mı bunu geçmiş yazılarımda hep ele almıştım.Diğer bloggerlarla olan sen beni takip ettin ben seni etmedim tartışmaları,firmaların yaptığı haksızlıklar,kargo şirketlerinin tutumları,yeni bloggerlara destek olunmaması,sosyal mecraların ön plana çıkmaları,artık blog okuyucu sayılarının düşmesi,eski blog yazarlarının yazı yazmaması hepsi beni çok üzen konular ve bunlar hakkında detaylı yazılarım var.Geçenlerde bir arkadaş yazıların bir bloggerın el kitabı niteliğinde diye yazmış çok hoşuma gitti.

Son söz olarak blog yazarı olmak fedakarlık isteyen bir iştir ama inanın zamanla çok özel bir kaçış noktasına sahip olacaksınız verdiği haz paha biçilmezdir.İyisiyle kötüsüyle bu dünyada bir yerimiz var.Lütfen sahip çıkalım ve ezilip yok olmayalım.Bu mime bende sevgili ÇAĞAN ERKAN, CEYDA CENGİZ'İ davet ediyorum.Sevgiler...

23 Yorumlar

  1. Çok teşekkürler, en yakın zamanda cevaplayacağım.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel olmus emeginize saglik keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  3. Beni davet ettiğin için teşekkür ediyorum en kısa sürede bende yapacağım:)

    YanıtlaSil
  4. Kalemine sağlık. Güzel bir mim=)

    YanıtlaSil
  5. Tanidigima cok memnun oldugum bloggerlardan birisin gercekten, cok dogal geliyorsun, ben aklina geldigi gibi yazmani cok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seni çok seviyorum canım snaplerinle daha yakın hissediyorum seni kendime:))

      Sil
  6. İyi ki yapmışsınız bu mimi, deneyimli bloggerlardan okumak bana hep bir şeyler katıyor.
    Ben de rahatlamak, stres atmak için, yazmaktan keyif aldığım için yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bloğum hayatın acımasızlığından uzaklaştığım bir yer benim için :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim yazın için çok güzel yazmışsın. İnsanların bazıları daha blog yazarlığı nedir bilmiyor. Bir de insanlar okuma konusunda sıkıntılı olduğu için de blog yazarlığı sıkıntılı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yazmama izin verdiğin için:))

      Sil
  8. Katılıyorum çok katılıyorum hatta özelliklede 1.soru 6.8. . Bende yaparım belki uzun zamandır yapmıyorum mim, kopy pastee yapabılırım dimi soru kısımlarını :-p hıh blogdan ben senı takıp edıyorum sen benı etmıyorsun hıh küstümm (göz göregöre isyan mode) :))

    YanıtlaSil
  9. kesınlıkle eskı bloggerler olarak bazen ara verebılıyourz ama biz olmadan buralarda olmuyor bu konuda haklısın sanırım sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakın vazgeçmeyelim biz hep yazalım herkes yazsın inşallah:))

      Sil
  10. Uzun zamandır mim yapmıyordum, hemen yapacağım :))

    YanıtlaSil
  11. Severek okudum, rahatsız olunan konularda haklısın :)

    YanıtlaSil