saçkıran ilacı bulundu

Saçkırana Doğal Çözüm


Saçkıran hastalığına doğal çözüm arayışlarımız bu yazımızda devam edecek.

Bu yazımızı okumadan önce mutlaka Saçkırana bitkisel çözümler yazımızı okumalısınız.

Saçkıran problemi ve belirtileri

Hayatınızı zindana çeviren bir hastalık olan saçkırana yakalandıysanız öncelikle moralinizi yüksek tutmanız gerekmektedir. Sadbe, akapunktur gibi bir çok yöntemi denemenize rağmen saçkıran tedavisinde başarılı sonuçlar alamayabilirsiniz. Yurt dışında bulunan bazı dernekler alopesi areata hastalarına destek veriyor ve peruk, tedavi yardımı yapıyor. Bizim ülkemizde de stresli şehir yaşamının duygusal olarak harap olmuş çocukları saçkıran hastaları için çalışmalar yapılması en büyük umudumuz.
Alopesi areata, kafa derisinde ve vücudun diğer bölgelerinde saç dökülmesine neden olan otoimmün bir hastalıktır. Alopesi areata semptomları arasında yamalı saç dökülmesi, yuvarlak veya oval şekillerde saç dökülmesi ve hızlı saç dökülmesi yer alır. Saç dökülmesine genellikle etkilenen bölgede kaşıntı ve kızarıklık eşlik eder. Bazı durumlarda saçlar tekrar çıkabilir, ancak diğerlerinde saç dökülmesi kalıcı olabilir. Alopesi areata bulaşıcı değildir ve başka ciddi sağlık sorunlarına yol açmaz. Her yaşta ortaya çıkabilir, ancak en yaygın olarak 30 yaşın altındaki kişilerde görülür.

Saçkıran mı güçlü siz mi?

Saçkıran hastalığının sizi toplumdan soyutlamasına izin vermeyin. Özel bir rahatsızlığınız var kimse ne zaman geçeceğini bilemiyor. Belkide sizi hiç bırakmayacak fakat bu sizin hala güzel ve bakımlı olmayacağınız anlamına gelmemeli. Hala güzel olan taraflarınızı öne çıkartabilirsiniz. Farklı bereler takarak tarz bir bey olabilirsiniz, renkli eşarplar ya da gerçek saç peruklar ile son derece havalı görünmemeniz için bir sebep yok.

Saçkıran için sizin çözümleriniz neler?

Eğer saçkıran hastalığına meydan okuduysanız ve bir şekilde saçkıranı yendiyseniz yorumlara neler yaptığınızı yazmanızı rica edeceğim belki bu sayede birilerine bir yardımınız dokunabilir.

Saçkırana doğal çözümlerin devamı neler?


1- Keten tohumu yağı, çam terebentin yağı, sarımsak yağı, buğday yağı, ozon yağı, badem yağını karıştırıp saçınızda 3 saat bekletip yıkayın.

2- Isırgan otunu kaynatıp saçlarımızı bu karışımla yıkayalım.

3- Isırgan otunun yumuşak olan uç kısımlarından 5 dal koparalım ve 3 diş sarımsakla beraber havanda dövüp saçımızda 1 saat bekletelim. Sonra yıkayalım.

4- Sarımsak yağı, ısırgan yağı, badem yağı, ceviz yağı, çam yağını hepsi aynı gramajda karıştırıp saçımıza sürelim ve bir saat sonra yıkayalım.

5- Ardıç katranını 3 saat saçımızda bekletip yıkayalım.

6- Polen kullanmanın da saç çıkarmaya çok faydası olduğu söyleniyor yalnız bazı bünyelere feci kilo aldırıyor dikkat.

7- Saçı defne sabunu, bıttım sabunu ya da zeytinyağlı sabunla yıkamakta bir çok kişiye göre gayet yararlı oluyor.

8- Ayrıca 750 ml.lik şampuana bepantel ampül ve evigen ampül katarak kullananlarda mevcut.

9- Kaz yağı saçkıran tedavisi için Kars bölgesinde çok kullanılıyor. Kaz yağını kafanıza masaj yaparak yedirin ve sıcak bir havluyla kafanızı kapatın. Üç saat kadar sonra saçlarınızı yıkayın.

Saçkırana İyi Gelen Ev İlaçları

Alopesi areata'nın bilinen bir tedavisi yoktur ve tedavi seçenekleri durumun ciddiyetine göre değişebilir. Bununla birlikte, saçların yeniden uzamasına yardımcı olabilecek veya saç dökülmesini azaltabilecek bazı ev ilaçları şunları içerir:

  • Saç derisi masajları: Hindistan cevizi yağı veya hint yağı gibi esansiyel yağlarla yapılan nazik saç derisi masajları, saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir.

  • Diyet: Özellikle C vitamini, D vitamini ve çinko gibi saç büyümesini destekleyen vitaminler ve mineraller açısından zengin sağlıklı bir diyet yemek, saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

  • Saç hasarını önleme: Saçı çeken saç modellerinden kaçınmak, ısıyla şekillendirme araçlarını daha az kullanmak veya saça daha az zarar veren saç ürünleri kullanmak saç hasarını azaltmaya yardımcı olabilir.

  • Stres yönetimi: Yüksek düzeyde stres saç dökülmesine neden olabilir, bu nedenle meditasyon, yoga veya egzersiz yoluyla stresi yönetmenin yollarını bulmak saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir.

  • Topikal Tedaviler: Minoksidil (saç büyümesini destekleyen bir ilaç) veya kortikosteroidler (bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç) ile topikal tedavi, saçların yeniden büyümesine yardımcı olabilir.

Bu ilaçların herkeste işe yaramayacağını unutmamak önemlidir ve eğer şiddetli saç dökülmesi yaşıyorsanız veya saç dökülmeniz yaşam kalitenizi etkiliyorsa doğru teşhis ve tedavi için bir doktor veya dermatoloğa görünmelisiniz.


Saçkıran iyileşti, saçkıranın ilacı bulundu, saçkıran tedavisi, kadınlarda saçkıran, saçkıran bitkisel tedavi, saçkırana doğal çözüm

20 Yorumlar

  1. Ben kamuda yöneticilik yaparken,sık sık saçkıran olurdum,istifa ettim,bitti saçkıran :) Psikolojik kökeni de önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçkıran stresli yaşamda ortaya çıkıveriyor ama herkes işte kolayca işini bırakamıyor bu devirde.

      Sil
  2. Allah kimseye dert vermesin helede saç kadın için çok önemli. Dikkat edelim kelebeğim stresten uzaklaşalım artık.

    YanıtlaSil
  3. Saçkıran olanlara doğal ürünlerle verilmiş çözüm yöntemleri çok faydalı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu rahatsızlığı yaşayanlar senin önerdiğin doğal çözümlerle İnşallah tedavi olurlar

    YanıtlaSil
  5. Saçkıran ile ilgili doğal çözümler yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Bu yazınızı kaydettim. Çok korkuyorum saç kırandan zaten azcık bir saçım var. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. harika bilgiler canım teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Isırgan otunun faydalı olduğu bir alan daha öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isırgan otu suyunu içmekte çok faydalı ama tansiyonu düşürüyor dikkatli olmak lazım.

      Sil
  9. Saçkıran çok kötü bir hastalık. Yıllar önce tanıdığım birinde olmuştu. Oradan biliyorum. Dediğiniz gibi bitkisel yağların faydası olacaktır mutlaka. Özellikle ardıç katranı sedef hastalığına bile iyi gelen bir şey. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ardıç katranı oldukça iyi geliyor bu rahatsızlıkta.

      Sil
  10. çok sıkıntı çeken kişiler var saçkıran hastalığından çok güzel tavsiyeler vermişsiniz umarım bir çok kişiye faydalı olacaktır emeğinize sağlık

    YanıtlaSil