saçkıran iyileşti

Saçkırana Bitkisel Çözümler

Saçkıran hastalığına bitkisel çözümler nelerdir?.Bu yazıdan evvel mutlaka Saçkıran hakkında bilgi yazımızı okuyunuz.

Alopecia Areata Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

Alopesi areata'nın kesin nedeni bilinmemekle birlikte otoimmün bir hastalık olduğu düşünülmektedir. Alopesi areatalı kişilerde bağışıklık sistemi yanlışlıkla saç köklerine saldırarak saç dökülmesine neden olur.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere alopesi areata gelişme riskini artırabilecek çeşitli faktörler vardır:

  • Genetik: Alopesi areata, ailelerde görülme eğilimindedir ve bu durumun genetik bir bileşeni olduğunu düşündürür.

  • Çevresel tetikleyiciler: Stres, enfeksiyon veya belirli kimyasallara maruz kalma gibi belirli çevresel tetikleyiciler, genetik olarak alopesi areata'ya yatkın kişilerde otoimmün yanıtı tetikleyebilir.

  • Diğer otoimmün bozukluklar: Tiroid hastalığı veya lupus gibi diğer otoimmün bozuklukları olan kişilerde alopesi areata gelişme riski daha yüksek olabilir.

  • Diğer durumlar: Bazı araştırmalar, alopesi areata'nın egzama, astım ve alerjisi olan kişilerde daha yaygın olduğunu bulmuştur.

Bu risk faktörlerine sahip herkesin alopesi areata geliştirmeyeceğine ve bu durumdaki birçok kişinin bilinen hiçbir risk faktörüne sahip olmadığına dikkat etmek önemlidir. Durumun kesin nedeni bilinmemektedir.

Saçkıran için halk neler yapıyor?

Uyarmak istiyorum burada verilmiş formüller halk arasında konuşulan, dilden dile yayılmış çeşitli karışımlardır. Uygulamadan önce doktorunuza danışınız,tehlikeleri olabilir. Yağ karışımlarını çok sık uygulamamak gerekiyor çünkü bazı problemlere neden olabiliyor. Mesela gözenekler tıkanabiliyor ya da saçlarda aşırı kuruma meydana gelebiliyor. Bu yüzden çok dikkatli olalım.

Saçkıran hastalığı tedavi yöntemleri

1-Halk arasında bu rahatsızlığın en büyük ilacı sarımsak olarak bilinir. Kafa derisine sürülecek sarımsakla bir çok kişi saçlarına kavuştuğunu söylüyor. Sarımsak yağı da kullanılabilir.

2-100 gram sığır iliğini eritip süzün. Elde edilen sıvı haldeki yağa iyice ezilmiş sarımsak ve 15 damla defne yağı ekleyip, karıştırın. Bunu saç diplerinize masaj yaparak yedirin ardından streç filmle sararak 3 saat bekletin. Haftada bir kere tekrarlayın.

3-Ezilmiş sarımsak ve vazelini karıştırın. Saçınıza sürüp 2 saat bekletin.

4-Evigen ampül(e vitamini), bepanten ampül, çam terebentin yağını karıştırıp 200 ml.lik şampuana ekleyin. İyice çalkalayın ve sonrasında saç kremi kullanmayın. İki günde bir bu karışımla saçlarınızı yıkayın.

5-200 gram sığır iliğini eritin, soğuyunca içine bir diş sarımsak, keten tohum yağı, badem yağı ve hindistan cevizi yağı koyun. Saç diplerine yedirin. Kafanıza torba geçirin ve 3 saat bekletin. Ilık suyla durulayın. Haftada iki kez uygulayın. Uygulayan bir arkadaşın bir ay sonra saçları çıkmaya başlamış.

6-Kuru fasulyeyi saç bir tavada simsiyah olana kadar kavurun. Siyah olduktan sonra iyice ezin içine zeytinyağı ekleyin. Saça sarımsak sürdükten sonra karışımı sürün. 3 saat bekletip yıkayın.

7-Birkaç tane fındık içi, bir kaç tane ceviz içi, 3-4 diş sarımsak, bir fincan zeytinyağını cezveye koyup rengi değişinceye kadar ısıtın. Bir gece bekletin sonra bir parça pamukla bölgeye sürün, bir saat bekletin. Haftada bir kere toplam 5 hafta uygulayın.

Başka Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Bitkisel tedavi, alopesi areata'lı kişiler için popüler bir alternatiftir, ancak etkinliklerini destekleyen sınırlı bilimsel kanıt bulunduğunu not etmek önemlidir. İşte geleneksel olarak saç dökülmesi ve alopesi areata için kullanılan birkaç bitki:

  • Saw palmetto: Saw palmetto, saç dökülmesine neden olabilecek bazı hormonların üretimini engellediğine inanılan bir bitkidir.

  • Yeşil çay: Yeşil çay, saç büyümesini desteklemeye ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir.

  • Ginkgo biloba: Ginkgo biloba, saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek dolaşımı iyileştirmek için geleneksel olarak kullanılan bir bitkidir.

  • Isırgan otu: Isırgan otu, geleneksel olarak saç sağlığını iyileştirmek ve saç dökülmesini önlemek için kullanılan bir bitkidir.

  • Çin ebegümeci: Çin ebegümeci, saç büyümesini desteklediğine ve saçları güçlendirdiğine inanılan bir bitkidir.

Bitkilerin yan etkilere neden olabileceğini veya diğer ilaçlarla etkileşime girebileceğini unutmamak önemlidir, bu nedenle herhangi bir bitki takviyesi almadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Ayrıca, bu ilaçların herkes için işe yaramayabilir ve sizin için en uygun tedaviyi bulmak için bir doktor veya dermatoloğa danışmak en iyisidir.


Saçkırana bitkisel çözümler, saçkıran iyileşti, saçkıran ilacı bulundu, berberlerin saç kıran tedavisi, saçkıran halk tedavisi

6 Yorumlar

  1. Bu formüller gerçekten işe yarıyor mu ? Çok faydalı bir yazı olmuş,İnşallah bu hastalığı yaşayanlara çözüm olursun canım.Allah her derdin şifasını versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir çok kişide işe yaramış ama bizde pek yaradığını söyleyemem inşallah şifa bulur bu hastalığı yaşayan herkes canım:))

      Sil
  2. Sizi Blogger Haritamıza ekledim. http://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/11/kelebek-etkisi.html
    Aynı zamanda facebook/google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım. İlginiz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler bu faydalı paylaş için...

    YanıtlaSil