Pin-up Kızı Nedir?

Pin-up Kızı Nedir?
Pin-up Kızları
Pin-up kızları dönemlerinin en ünlü kızları olurdu mesela Betty Grable 2. Dünya Savaşı sırasında neredeyse bütün Amerikalı askerlerin dolaplarını süslüyordu. Türkiye de ise Hülya Avşar ve Sibel Can bu akımı yansıtıyordu. Hatırlarsınız Türk filmlerinde bu bayanların resimlerini beylerin odalarında sıkça görürdük.Pin-up modelleri
Pin-up modelleri dönemin modasını yansıtan makyajları kalın eyelinerlar, takma kirpikler ve koyu renk parlak rujlar ile günümüzde sıkça yaptığımız Pin-up makyajına ilham kaynağı olmuşlardır. Ayrıca resimlerde gene dönemin moda anlayışını yansıtan puantiyeli midi boy, kabarık etekler, v yakalar, genelde omuz hizasında kesilmiş kırmızı, siyah, platin sarısı saçlar, eşarplar, bandanalar, yüksek belli şortlar ile yüzlerinde genellikle şaşkın, seksi ve şirin ifadelerle hoş pozlar verirlerdi. Balık etli ve ince belli hoş bayanlardı.Pin-up Sanatçıları
Pin-up sanatsal bir açıdan da kullanılmaya başlanmıştı. Pin-up sanatçıları bu Pin-up kızlarının fotoğraflarını kendi ideal kadın ölçütlerini de katarak bir takım değişikliklerle tekrar çizmeye başladı. İşte bu sanata da Pin-up denildi. Hatta dövmelerde, reklamlarda, uçakların üstünde bile Pin-up kullanılır oldu. Günümüzde de gerek giyim tarzı, makyaj şekli gerekse kozmetik markalarının cici ambalajları şeklinde bu akımın yansımalarını görüyoruz.
Pin-up sanatı, çekici ve çapkın kadınları çeşitli ortamlarda ve pozlarda gösteren bir illüstrasyon türüdür. Bu görüntüler, 20. yüzyılın ortalarında seri üretildi ve dergilerde, posterlerde ve takvimlerde geniş çapta dağıtıldı.
Bazı önemli pin-up sanatçıları şunları içerir:
1940'ların ve 1950'lerin en popüler ve başarılı pin-up sanatçılarından biri olan Gil Elvgren. Günlük ortamlarda güzel kadınların eğlenceli, neşeli resimleriyle tanınır.
Alberto Vargas, ABD'de çalışmış bir Perulu sanatçı. 1940'lar boyunca Esquire Magazine'de yer alan pin-up resimleriyle tanınır.
1920'lerde ve 1930'larda çeşitli dergiler için posterler yaratan Amerikalı bir sanatçı olan George Petty. Dönemin en ikonik pin-up sanatçılarından biri olarak kabul edilir.
Rolf Armstrong, 1920'lerde ve 1930'larda çalışmaya başlayan Amerikalı bir pin-up sanatçısıydı. En çok takvimlerde, dergilerde ve reklamlarda yer alan genç kadın çizimleriyle tanınır.
Zoë Mozert, 1930'larda ve 1940'larda aktif olan Amerikalı bir pin-up sanatçısıydı. Zamanının en başarılı kadın pin-up sanatçılarından biri olarak kabul edilir.
Tüm bu sanatçıların kendine özgü bir tarzı var ve eserleri geniş çapta tanınıyor ve beğeniliyor.
Bu pin up çizimleri sevmeyen var mıdır acaba , çok sevimliler bayılıyorum :))
YanıtlaSilEvet öyle
YanıtlaSilbende bayılıyorum , bilgilendirme içinde teşekkürler
YanıtlaSilrica ederim:))
SilPin up deyince aklıma kırmızı ruj puantiyeli elbiseler şahane makyajlar geliyor :))
YanıtlaSilDeğil mi:))
SilHahaha bana güzel fikir verdi bu çizimler teşekkürler tatlım bende o halde modaya uyayım dimi :) Paylaştım google plusta
YanıtlaSilHey sen harika çizersin
YanıtlaSilSibel ve Hülya nın ne pini ne de ap, 'ı kaldı. 😇
YanıtlaSilEskiden baya ünlüydüler:))
SilSizi blogumda görmek çok güzeldi, beklerim. iyi çalışmalar dilerim.
YanıtlaSilSağolun efendim.
SilPin up modasının geri dönüşü güzel oldu. Özellikle makyaj malzemelerinde sıkça rastlıyoruz
YanıtlaSilThe Balm,Gabrini ambalajlarında en çok pin up kızlarını kullanan markalar.
SilSarı saç seviyorum ya en güzeli böyleleri :D
YanıtlaSilPin up kızları çok tatlı.
Sil