Cilt bakımı etkisi ne kadar sürer?

Cilt bakımı tüm kadınların zaman zaman yaptığı önemli bir ritüeldir. Cilt bakım nasıl yapılır? Cilt bakımı etkisi ne kadar sürer? Yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir? Hangi ürünleri kullanmalıyız? Hepsi hakkında detaylı bilgi makalemizde.

Cilt Bakımı Etkisi Ne Kadar Sürer?

                     

 Evde yapacağınız cilt bakımı ile profesyonel olarak yapacağınız cilt bakımı arasında çok fark vardır. Bir güzellik salonunda yaptırdığınız cilt bakımının etkisi daha uzun sürer. Yaptığınız işleme göre de etkisinin süresini belirlemek mümkündür. Cilt bakımınızın etkisi hava koşullarına ve içinde bulunduğunuz ortamlara göre de değişiklik gösterir. Çok fazla rüzgara veya dışarıda kalırsanız gözenekleriniz kir ile dolacaktır ve bunlar bir süre sonra siyah noktalara dönüşebilir. Cit bakımı etkisi ne kadar sürer sorusundan sonra evde nasıl uygulama yapabileceğinize göz atalım.

cilt bakımı etkisi ne kadar sürer


 

 Evde Nasıl Cilt Bakımı Yapmalıyım?
 

 Öncelikle cildinizin hangi tür cilt yapısına sahip olduğunu bilmeniz gerekmekte çünkü kullandığınız cilt bakımı ürünleri sizin cildinize uygun olmayabilir. Cilt türünüzün nasıl olduğunu öğrenmek için bir uzmana danışabilir ya da evde kendi imkanlarınızla bunu tespit edebilirsiniz. Cilt bakımına başlamadan önce temiz bir pamuk ve temizleme suyu ile yüzünüzü kirlerden arındırın. Cilt bakımı esnasında sivilcelere dokunmamaya dikkat etmelisiniz. Gözeneklerinizi açmak için sıcak su dolu kap sayesinde yüzünüzü buhara tutun ve yüzünüzü nemlendirin. Böylelikle gözenekleriniz açılır ve bir cilt bakımı için daha iyi sonuçlar elde edebiliriz.

 

 Cildinizde dökülmeler var ise şeker maskesi ile yüzünüzü temizlemeniz işinize yarayacaktır. Ayrıca bu şeker maskesi yüzünüzdeki yağlardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Şekeri limona batırarak yüzünüze uygulayabilirsiniz fakat gözünüze gelmemesine dikkat etmelisiniz. Cildiniz kuru bir cilt yapısına sahip ise bu maskeyi yapmamalısınız.

 

 Muz, kuru ciltlere iyi gelir. Cildi Nemlendirir. Elma sirkesi, yağlı cilt tipleri için uygundur. Yoğurt Maskesi cildi kirlerden arındırır. Salatalığı bütün cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir. Bal, cildi nemlendirir. Sodayı yüze sürmekte size rahatlatıcı bir etki verecektir.


 

cilt bakım ürünleri

 Cilt Bakımı Ürünlerini Hangi Özelliklere Göre Almalıyım?

 

 Cilt türünüzü öğrendikten sonra almanız gereken ürünlerin özelliklerini internetten araştırıp ya da bir mağazaya gittiğinizde cilt bakım uzmanlarından tavsiyeler ve pratik bilgiler alabilirsiniz. Alacağınız ürünlerin arka kısmında yazan bilgilendirme kısmından da yararlanabilirsiniz.

Yüz kemiği estetik işlemleri makalemizi de okuyunuz.

 Normal ciltler, şanslı cilt grubu girer. Cilt sağlıklıdır. Çok az alerjik reaksiyon gösterirler. Çok fazla ve karışık cilt bakımı rutinleri cilt tipinizi bozabilir. Dikkatli olmanızda fayda vardır. Karma olanlar ise sıklıkla karşımıza çıkan bir cilt tipidir. Bu cilt tipinde siyah noktalar ve sivilceler oldukça gözükür ve parlayan bir görüntüye sahiptir. Kuru ciltler ise parlama yapmazlar. Gözenekler çok küçüktür. Çok fazla kuruluk hissi vardır ve dökülmeleri mevcuttur. Bolca nemlendirici kullanmak işini kolaylaştırır ve kuruluğu giderir. Yağlı ciltleri ise parlayan bir yüz, gözeneklerin büyümesi ve sivilcelerden anlayabiliriz. Cildini en fazla temizlemesi gereken grup olarak görebiliriz. Temizlemezsek siyah noktalarda artmalar görebiliriz. Hassas ciltler, kızarık olmaya ve alerjik olmaya en yakın cilt tipidir. Günde 2 kez temizlenmesi gerekmektedir. Olgun cilt yapısı ise ilerleyen yaşa bağlı olan cilt tipidir. Güneş izleri mevcuttur. Kuru cilt tipi ne yapıyorsa bu grupta aynı işlemi yapabilir. Cit bakımı etkisi ne kadar sürer? Evde cilt bakımı nasıl yapılır? Cilt bakımı ürünleri hakkında verdiğimiz önerileri beğendiğinizi umarız.

 

0 Yorumlar