Evinizi Şık Gösterecek Dekoratif Ayna Modelleri

 

Dekoratif ayna modelleri

Evlerimiz de dekorasyon olarak en çok özenilen yerler salonlar iken şimdilerde evin her yaşam alanı için ayrı bir özveri durumu söz konusu. Tabi dekorasyon deyince aklımıza gelen aksesuarlardan biride aynalar. Bir evin dekorasyonu için olmazsa olmazlardan aynalar. Öyle ki sanki dekorasyonu tamamlayıcı bir unsur. Ayna seçimlerinde nelere dikkat etmeli, nasıl bir ayna almalı ve nerelerde kullanılmalı. İşte bugün bunu konu üstüne konuşacağız. Evinizi dekore ettiniz sıra geldi dekoratif ayna modelleri  öncelikli olarak salonunuz küçük ise muhakkak tercih edebileceğiniz bir aksesuar. Çünkü aynalar dar alanları geniş göstermekte bir püf noktadır çoğumuz da bilir bunu. Bilinmeyen ise seçilen aynan çerçeve tercihidir. Çerçevesi dar fakat gösterişli olan dekoratif aynalar küçük salonlar için uygun olurken altın varaklı bol işlemeli biz buna işçiliği ağır aynalar diyoruz ki bu tarz aynalar büyük salonlar için idealdir.

Dekoratif aynalar


Dekoratif Ayna Modelleri Odaları Büyük Gösterir

Eskiden tekdüze ayna modelleri şimdilerde yerini parçalı dekoratif aynalar veya herhangi bir aksesuar çevresinde bulunan aynalar gibi çeşitli seçenekleriyle göz dolduruyor.

Üstelik ayna modelleri o kadar revizyon geçirdi ki çocuk odaları, holler, yatakodaları, salonlar,ofisler, işyerleri gibi çeşitli kullanım alanlarına göre çok farklı ve sıra dışı tasarımlarda bulmak mümkün. Bu özelliğiyle de dekorasyonların vazgeçilmez tamamlayıcı bir unsuru olmaya devam ediyor aynalar. Aynaları monte etmekte modelleri ne göre yine farlılık gösteriyor. Çocuk odaları için yapıştırılan duvar stickerlari şeklinde olanlar tercih edilirken yatak odaları için ayaklı ve ahşap çerçeveli olanlar kullanılıyor. Hollerde ve ofislerde daha çok aksesuar olarak parçalı figürler veya saat gibi tasarımlar dekorasyon da yine çok tercih edilenler arasında başı çekiyor. Özetle dekorasyonumuz için tamamlayıcı bir unsur olan aynaları seçerken modellerine dikkat edildiği kadar çerçeve seçimine de dikkat edilmelidir.

dekoratif ayna


Salon aynamı nasıl dekore edebilirim?

Yaşam alanınızı güzelleştirmenin kesin bir yolu, pencerenin karşısındaki duvara büyük bir ayna asmaktır. Işığı yansıtır ve boşluk yanılsamasını verir. Süslü çerçeveli dikdörtgen bir ayna bunun için uygun olacaktır.

Aynanın yanında ne asılır?

Dekoratif ayna modelleri yanlarında aksesuarlarla daha şık görünür. Masanın üzerine konulmuş uzun yapay ağaçlar, uzun zemin lambaları veya büyük masa lambaları aynayı görsel olarak daha hoş gösterir. 

Dış mekan dekorasyonu makalemizi de okuyunuz.

Oturma odasına dekoratif ayna modelleri nasıl yerleştilir?

Öğleden sonra aydınlatmayı en üst düzeye çıkarmak için kuzey veya doğu duvarındaki oturma odasında pencerenin karşısındaki duvara bir ayna yerleştirmek çok işe yarar.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar