Sayarak zayıflama nedir?

Son yıllarda ciddi bir artış gösteren şişmanlık oldukça ciddi bir sorundur. Dünya genelinde bu orana bakacak olursak her iki kişiden birinin problemi şişmanlıktır. Bu oran çok tehlikelidir. Bunun nedenleri arasında insanların vücutları için günlük alması gereken kalorinin üzerine çıkıyor olmasıdır. Bu kalori dengelemiyor, sürekli yüksek kalorili besleniliyor ve besin değeri düşük yiyecekler tüketiliyor. Hazır gıda tüketimi oldukça artmış durumdadır. Sayarak zayıflama nedir son günlerde oldukça araştırılan bir konudur.

 

 Yukarıda belirtilen sebepler insanların yaşam kalitesi için olumsuz koşullar oluşturmaktadır. İyi besin tüketimi yaşam kalitesini de arttırmaktadır. Hazır gıdalarla beslenme şişmanlığın yanında birçok sağlık sorununa sebep olmaktadır. İnsanların kendilerini kontrol etmesi, vücutlarını iyi tanımış olmaları gerekmektedir.

Sayarak zayıfla


 

 Yaşam kalitesi nasıl arttırılabilir?

 

 Bu kaliteyi vücudumuzu tanıyıp kendi kendimizin yaşam koçu olarak gerçekleştirebiliriz. Spor ve doğru beslenme yollarıyla zayıflayabilir ve yaşam kalitemizi arttırabiliriz. Zayıflama için ise birçok yöntem mevcuttur. Bunlardan biri ise sayarak zayıflama yöntemidir.

 

 Sayarak Zayıflama nedir?

 

 Bu yöntem hayatınızdaki sevdiğiniz ve onların tüketimini kesmeyeceğiniz bir zayıflama yöntemidir. Bu yöntemde tek bir reçete bulunmamaktadır. İnsanların yaşı, boyu, kilosu gibi özellikleri göz önünde bulundurularak tüm besin gruplarını içeren bir sistem oluşturulmaktadır. İnsanlar bu yöntemle gün içinde ne kadar tüketmesi gerektiğini öğrenmektedir. Bu öğretildiği takdirde ise insanlar dışına çıkmak istemezler çünkü hem sevdikleri yiyeceklerden mahrum kalmıyorlar hem de bu zayıflama yöntemiyle fazla olan kilolarından kurtulmuş oluyorlar.

 

 Sayarak Zayıflama Yönteminde öğünler nasıl olmalıdır?

 

 Sayarak zayıflama yönteminde kalori hesaplamasından çok bir öğreti esastır. İnsanlar besinleri, besin değerlerini tanımakta ve bu şekilde bir düzen oluşturmaktadırlar.

 

Sayarak zayıflama nedir?

 Öğünlerde porsiyonlar ölçülü olmalıdır. Hamur işleri ve kızartmalara yer verilmemelidir. Tatlı da çok nadir tüketilebilir. Gün içerisinde ise sıvı alımı arttırılmalıdır. Yapılan bir araştırmaya göre öğünlerin oranları sabah % 50, öğlen % 36, akşam ise olmalıdır. Bu yöntem için günde en az 8 ve 10 bardak arasında su tüketilmelidir.

Makyaj fırçaları nasıl saklanmalı makalemizi de okuyunuz.

Sayarak zayıflama


 

 Yöntem İşe Yarıyor mu?

 

 Öğün oranları doğru ayarlandığı takdirde kilo kaybı gerçekleşmektedir. Doğru bir oranlama yapıldığında iki katı kadar sonuç alabilirsiniz. Örneğin sabah % 50, öğlen % 36 ve akşam % 14 oranlarında kalori dağılımı yapan insanlar sabah % 14, öğlen % 36 ve akşam % 50 oranında kalori alan gruba göre iki kat daha fazla kilo vermiştir. Sayarak zayıflama yöntemi işe yaramaktadır.

 

0 Yorumlar