Evde kolay manikür yapma

Bir kadın için ellerin bakımlı ve özenli görünmesi çok önemlidir. Bunun için de manikür ve tırnaklardaki etlerin bakımı yaptırılır. Günümüz pandemi şartlarında gerek kuaförlerin kapalı tutulması gerekse hijyenin artı önemli olduğu bu günlerde evde kolay manikür yapma gündemdedir. Yaşam alanlarının evle sınırlı olduğu bu dönemlerde ; bakımdan uzak olmamak adına, özellikle tırnak etlerinin kuruyup çirkin bir görüntüye sebebiyet vermesi hatta hatta bu etlerin takılıp kanamalara ve mikrop kapmalarına neden olması da evde manikür ihtiyacını doğurmuştur.

Tırnak bakım kürü


 Tırnak Eti Bakımı Nasıl ve Ne Zaman Yapılmalıdır
 

Tırnak eti bakımı için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Yumuşamış olan tırnak etlerine işlem yapılması çok daha kolay olacaktır. Tırnak etleri itme yöntemi ile ya da kesip alma yöntemi ile evde kolay manikür işlemi yapılır. Evde tırnak bakım kürü oluşumu da son derece kolaydır. Zeytinyağı,aloe vera jeli ve limon suyu oluşturulmuş bu karışıma ellerin teması ile etlerin yumuşaması da sağlanmış olacaktır. Daha sonra iyice yıkayıp nemlendirildiğinde sonuç mükemmeldir.

Japonların güzellik önerileri makalemizi de okuyunuz.

evde kolay manikür


Evde Kolay Manikür Yapmanın Detayları

 Evde kolay manikür yapmak elbette ki profesyonel bir elin yaklaşımı ile bir tutulamaz. Ancak evde de bazı detaylara dikkat ederek manikür pekala uygulanabilir. İşlem öncesinde tırnaklarda oje olmaması gereklidir. Gerekli temizlikten sonra tırnakların ve tırnak etlerinin iyi temizlenmesi için ılık ve sabunlu bir suda bekletilme yapılır böylelikle tırnak etleri yumuşamış olur. Peeling ürünleri ile de el bakımı yapılabilir. Gerekli yumuşama sağlandıktan sonra tırnak şekli için gerekli düzeltme ve kısaltmalar aşamasına geçilir. Törpü ile verilen şekillendirmeler sonrası tırnak etleri ittirerek ya da özel makasla alınır. Bundan sonra artık ellerin iyice yıkanmasından sonra nemlendirilmesi ve ojelendirilmesi işlemidir. Manikür işlemi tırnakların ve tırnak etlerinin ihtiyacı nazarında yinelenmeli, özellikle ojelerin bakımları özenli tutulmalıdır.

 

 

0 Yorumlar