Smokey makyaj

Smokey makyaj ya da bilinen adıyla dumanlı makyaj çok sık tercih edilen makyaj türlerinden biridir. Son derece çekici bir görünüm kazandırır. Koyu renk farlarla uygulanan bu tür makyaj zor gibi görünse de ufak tefek pratik yaklaşımları ile son derece rahat uygulanabilir. Her şeyden önce gözlere buğulu bir hava kazandırır; bu da çekiciliğin oluşmasında etkendir. Özellikle gece makyajları söz konusu olduğunda Smokey Makyaj tercih edilir.

Güzellik önerileri arasında doğru beslenme makalemizi de okuyunuz.

Smokey Makyaj Yapmak İçin İnce Detaylar

Dumanlı Makyaj için iyi dağılan bir göz kalemine, toprak tonlarında bir far paletine ve olmazsa olmaz kaliteli bir maskaraya ihtiyaç vardır. Bu makyajda farın çok iyi dağıtılması gerekir. Geçişlerin yumuşak olması lazımdır. Koyudan açığa giden farların karışımı çok önem taşır. Farların kalıcılığının artması için makyaj bazı kullanımı yararlı olabilir. Baz'dan sonra toprak tonlarında far paleti ile gözün katlanma noktasından adım adım ilerleyerek doğal geçişlerle far kullanımı yapılmalıdır. Far ne kadar iyi karışırsa makyaj o kadar dumanlı ve çok daha çekici bir görünüm alacaktır. Dumanlı makyaj demek siyah far demektir. Kirpik dipleri en koyu olması gereken kısımlardır. İstenen koyuluğa gelinceye kadar uygulanmalıdır. Alt kirpik diplerine siyah göz kalemi uygulaması ve dağıtılması sonrası dumanlı hava artık ortaya çıkmış olur.

dumanlı makyaj


Dumanlı Makyaj Nasıl Olmalı?

Smokey makyaj demek kirpiklerin de hacimli olması, kendini göstermesi demektir. Bu nedenle iyi bir maskara seçimi gereklidir. Kökten hacim veren hatta hatta lifting etkisini barındıran bir maskara kullanılmalıdır. Bu kullanım sonrasında aynadaki görüntü şaheserdir.



   

0 Yorumlar