Diyet kahvaltı önerileri

Kilolu olanların ya da formlarını korumak isteyenlerin pek çoğu diyet kahvaltı önerileri ve zayıflama konusu üzerinde dururlar. Sağlıklı bir birey olabilmek için aşırı kilolu olmamak önemlidir. Çünkü aşırı kilonun hareket kısıtlılığı, nefes alıp vermekte güçlük ve bunlar gibi çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiği herkes tarafından bilinir. Bu nedenlerden dolayı kişiler formda kalabilmek için diyetisyenlerden öneriler alırlar ya da kendi çabalarıyla kilolarını vermeye ve korumaya çalışırlar. Genellikle kahvaltıda dahil olmak üzere tüm öğünler için kolay ve pratik diyet yemek tarifleri aranır. İşte birbirinden lezzetli diyet kahvaltı önerileri!

 

Diyet Kahvaltılık Tarifleri!

Her ne kadar diyette yapılsa kahvaltı muhakkak yapılmalıdır. Gün içinde yenilen diğer öğünler kadar diyet kahvaltılık da oldukça önemlidir.

Diyet kahvaltılık


Diyet Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Tarifi!

Malzemeler:

·         1 adet kırmızı patates,

·         1 adet kapya biber,

·         1 adet iri sarı biber,

·         1 adet jalepano biber,

·         2 adet yeşil soğan,

·         1 adet orta boy kırmızı soğan,

·         1 diş sarımsak,

·         Bir tutam biberiye,

·         4 -5 adet yumurta,

·         Bir tutam tuz.

Yapılışı:

Kırmızı patates iyice yıkandıktan sonra küpler halinde doğranır ve çok az sıvı yağ konuş derin bir tavaya eklenir. 10 dakika kadar tavanın kapağı kapatılarak buhar yöntemiyle pişirilir. Kapya biber, sarı biber, jalepano biber, kırmızı soğan ve sarımsakta küp küp doğranarak tavaya ilave edilir ve 5 dakika daha tavanın kapağı kapatılarak pişirilir.

Üzerine biberiye, ince kıyılmış yeşil soğanın yeşil bölümü ve tuz eklenir takriben 2 dakika kadar bu şekilde tüm malzemeler pişirilir. Tüm malzemeler piştikten ve patates yumuşadıktan sonra üzerine aralıklarla yumurta kırılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve yumurtanın sarısının beyazıyla kaplanması sağlanır. Hazırlanan diyet kahvaltılık servis tabağına alındıktan sonra ikram edilir.

Kekik yağının cilde faydaları makalemizi de okuyunuz.

Yaban mersinli pancake


Diyet Kahvaltı: Yaban Mersinli ve Muzlu Yulaflı Pankek!

Malzemeler:

·         2 adet muz,

·         Yarım kâse yulaf ezmesi,

·         2 adet yumurta,

·         1 paket vanilya,

·         Yarım kâse taze yaban mersini.

Yapılışı:

Bu lezzetli diyet kahvaltılık tarifi hazırlamak için önce muz çatal yardımı ile büyük bir kâsenin içerisinde ezilir. Üzerine yumurta kırılarak muz ve yumurta iyice karıştırılır. En son yulaf ezmesi, vanilya ve yaban mersini ilave edilir ve tekrar tüm malzemeler karıştırılır. Bir kepçe yardımıyla yapışmayan bir tavanın içerisine malzemeden dökülür ve pankek ters düz edilerek pişirilir. Hazırlanan diyet kahvaltılık pankek ikram edilmek üzere servis tabağına alınır.

Afiyet olsun!

 

 

1 Yorumlar