Makyaj için çok kolay 15 teknik

Sabah kalktığınızda okula ya da işe giderken makyaj yapmak çok mu zor geliyor. O halde size çok kısa sürede hem bakımlı hem de doğal bir görünüm sağlayacak teknikleri bir araya getirdik. Sadece birkaç dakikanızı ayırarak, sanki saatlerce makyaj yapmış gibi güzel ve bakımlı bir görünüme kavuşmaya ne dersiniz?

O halde işte size hayat kurtaran 15 kolay makyaj tekniği…

Fondöten

Eğer yeteri kadar zamanınız yoksa fondöteni bütün cildinize uygulamakla uğraşmayın. Sadece kapatmak istediğiniz ya da sivilcelerinizin olduğu bölgelere uygulayıp geçin. Bu sayede sorunlu bölgelerinizi kapatmış ve aynı zamanda cildinizin açıkta kalan kısımlarına nefes aldırmış olacaksınız.

Kapatıcı

Sabah uyandığınızda gözaltlarınız şiş ve mor görünebilir. Bu görünümden kurtulmak da sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Kapatıcınızı sadece basit birkaç hareketle gözaltlarınıza uygulayın, o yorgun görünümünüz tarihe karışsın.

Kurtarıcınız Transparan Pudra

Eğer çok parlak ve yağlı bir cildiniz varsa ve bu parlaklık sizi rahatsız ediyorsa o halde en bilinen kurtarıcının yardımını alın. Elbette transparan pudra. Bu kurtarıcı sayesinde o parlak görünümden kurtulacak ve daha mat bir cilde kavuşacaksınız.

Kontür

Eğer o gün sabah erkenden uyanmış ve gibi canlı bir cilde sahip olmak ve diri görünmek istiyorsanız, cildinize biraz kontür uygulamanızda yarar var. Kontür güzellik için olmazsa olmaz bir uygulama değil, ama canlı görünmek için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Göz Kalemi

Zaten normalde bile çok zor olan eyeliner çekme işi, o sabah uykudan yeni uyanmış halinizle size iyice imkansız gelecek. O halde kendinizi çok zorlamayın. Göz kalemini hem göz içinde hem de göz kapaklarınızda kullanın olsun bitsin.

15 kolay makyaj tekniği


15 Kolay Makyaj Tekniğinde Maskara

Eğer sabah sabah göz kalemi ile de uğraşamam diyenlerdenseniz, sizin kurtarıcınız kirpiklerinizi dolgun hale getirecek bir maskara olacaktır.

Kirpik Kıvırıcısı

Kısa kirpikleriniz varsa ve gün içerisinde daha etkili bakışlarım olsun diyorsanız, o halde bir kirpik kıvırıcısı ile bakışlarınızı daha çekici hale getirin.

Açık Renk Far

Göz içlerinize uygulayacağınız şampanya rengi ya da açık renk başka bir far sizi daha diri ve daha canlı gösterecektir. Ayrıca küçük gözlüler için de bu gözleri büyük göstermek için harika bir çözümdür.

Işıldayan Bir Cilt

Eğer ışıl ışıl parlayan bir cilt istiyorsanız, allık yerine üstte bahsettiğimiz farı elmacık kemiklerinize de parmak uçlarınızla uygulayabilirsiniz.

Fırçalar

Sabah sabah her yere ayrı bir fırça kullanamam diyenlerdenseniz, bırakın fırça yerine parmaklarınız konuşsun. Özellikle farınızı parmaklarınızla uygularsanız, daha iyi sonuçlar alacaksınız.

Çok Far Paleti Çok Zaman

Gerçekten can alıcı bakışlara sahip olmak istiyorsanız, bir sürü far paletiniz olması şart değil. Kendi renginiz olan bir göz kalemi ile o işi kolayca halledebilirsiniz.

Kolay makyaj


Çok İşlevli Ruj

Eğer allığınız yanınızda değilse o zaman rujunuz sizi kurtarsın. Hem ruj hem allık olarak kullanın makyaj çantası taşımaya da gerek kalmasın.

Son Dokunuş

Eğer rujum dağılmasın ama hızlı da sürülsün diyenlerdenseniz o zaman kırmızıdan ve bordodan uzak durun. Nude tonlarında bir ruj sizi kurtaracaktır.

Kaş Farı

Eğer kaş aldırmaya zaman bulamadıysanız ve kaşlarınız da oldukça dağınık görünüyorsa o zaman kaş farı sizi kurtaracak. Hemen bir kaş farı ile kaşlarınızın dağınıklarını da içine alan bir sınır çizin. Bu sayede o çirkin görünüm ortadan kalkacaktır.

Göz altı morlukları nasıl giderilir? makalemizi de okuyunuz.

Sabitleştirin

Eğer makyajınız gün içerisinde sizi yarı yolda bıraksın istemiyorsanız, sabitleştirmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede günü kurtarabilirsiniz.

0 Yorumlar