Ada Çayı Faydaları Nelerdir?

 

Ada çayı faydaları

Ada çayı faydaları hakkında detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız makalemizi mutlaka okumalısınız. Ülke olarak çayı en fazla tüketen ülkeler arasında nerdeyse bir numarayı biz çekiyoruz. Çay içimine kahvaltıda başlıyor öğle yemeği, yemek araları yok çay saati yok akşam çayı falan derken çay tüketimi arşa çıkıyor. Hele birde çayı şekerli içiyorsanız yandınız.

Çay ile Şeker Kullanmayın

Gün içinde çayla alınan şeker özellikle masa başı çalışanların başına bela oluyor. Hızla alınan kilo ve ağırlaşan vücudun verdiği rehavette cabası. Peki, ne yapmalı çaysız da olmuyor diyenlere ada çayını öneriyorum. Her açıdan sağlık içeren ada çayı her şeyden önce sizi dinlendiriyor.  Adaçayının tadı son derece yumuşak ve tatlıdır. Üstelik taze ya da kurutulmuş olarak yıl boyunca bulabiliyorsunuz. Yıllar boyunca hem sağlık için hem de gıda olarak tedavi amaçlı da kullanılmıştır Ada çayı. Özellikle sindirim sorunlarına iyi gelen ada çayı hafızayı güçlendirmek içinde birebirdir. Vücuttan toksin atımına da yardımcı olan adaçayını günde 2 ya da 3 bardak tüketebilirsiniz. Düzenli olarak tüketeceğiniz ada çayı faydaları şu şekilde olacaktır;

Ada çayının faydaları


Ada Çayı Faydaları

·         Hafızanızı güçlendirir.

·         Sinirsel oluşan baş ağrılarına iyi gelir

·         Safra kesesini çalıştırır.

·         Boğaz ağrısına iyi gelir

·         Saçların beyazlamasını yavaşlatır ve stresi azaltır.

·         Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar

·         Alzheimer’e karşı yardımcıdır

·         Diş iltihaplanmasını engeller

·         Kan şekerini düşürür

·         Karaciğeri temizler

·         Aşırı terlemeyi azaltır.

·         Menopoz sonrasında belirtileri hafifletir

·         Mantar enfeksiyonların da etkilidir

·         Gargara suyu olarak kullanılabilir.

·         İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır

Ada çayını sadece çay olarak değil birçok şekilde kullanabilirsiniz. Adaçayı sirkesi, Adaçayı sabunu, ada çayı tütsüsü gibi. Örneğin adaçayının sabunu dudak kenarlarındaki çatlaklara iyi gelir. Cildi derinden temizler, sıkılaştırır. 

1. Geliştirilmiş Sindirim: Adaçayı çayının sindirimi iyileştirdiği, şişkinliği ve gazı azalttığı ve vücudun besinleri daha verimli bir şekilde emmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.


2. Geliştirilmiş Hafıza: Ada çayı, bilişsel işlevi geliştirdiğine ve yaşa bağlı hafıza kaybına karşı korumaya yardımcı olduğuna inanılan flavonoidler içerir.


3. İltihaba karşı: Adaçayı çayının ayrıca vücuttaki iltihabı azaltmaya ve bazı kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek iltihap önleyici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir.


4. Antioksidan Özellikler: Ada çayı, vücudu serbest radikallerin ve diğer çevresel stres faktörlerinin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından da zengindir.


5. Bağışıklık Sistemi Desteği: Adaçayı çayının vücudun doğal savunmasını destekleyerek bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Obezite nedir? makalemizi de okuyunuz.

Kas ağrılarına ve böcek sokmalarında oluşan kızarıklıklara iyi gelir. Mantar hastalığına iyi geldiği ve aynı zamanda anti bakteriyel bir sabun olduğu için el ve ayak bakımına da iyi gelmektedir. Ada çayı faydaları oldukça fazladır. Aşırıya kaçmadan kullanmak gereklidir.

Yorumlar

  1. Adaçayı zorla da olsa içmeye çalışırım ama bana içimi sert gelmiştir. Ben evde zaman zaman yakmayı ve o kendine has kokusunu içime çekemyi seviyorum canım :)

    YanıtlaSil
  2. Adaçayını severim ben ama bu kadar çok faydasını bilmiyordum. Teşekkürler paylaşım için.:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar