Muz kabuğunun faydaları nelerdir

Meyveler arasında en çok sevilen meyvenin muz olduğu bilinen bir gerçektir. Özellikle çocukların muza olan düşkünlüğü sayesinde anne ve babaların bu meyvenin pahalı olması yüzünden bir hayli zor anlar yaşayabilmektedir. 

Muz Kabuğu ile neler yapılabilir?

Bir yandan çocuklarının muz meyvesinin vitaminlerini almasını ister diğer yandan ise muzun pahalı olmasından dolayı çok sık almazlar. Muz kendi başına vitamin deposu olarak bilinse de muz kabuğunun faydaları hakkında bilgiye sahip değilseniz konumuzu detaylı okumanızı tavsiye ederiz. Muzun üzerinde kabukları olan bir meyvedir. Genelde insanlar muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atmayı tercih ederler. Fakat muz kabuğunun da vitamin deposu olduğunu bilinmelidir. Muz kabuğundan ayakkabı temizlenebilir ya da cildiniz için çok sağlıklı cilt maskeleri yapabilirsiniz. Muzun kabuğunu eklem yerlerinizdeki ağrılara masaj yaparak uyguladığınızda bir ağrı kesici özelliğini olduğunu biliyor muydunuz? Ayakkabı boyası bulamadığınız anlarda eğer muz yediyseniz kabuğu ile ayakkabınızı temizleyebilir hatta parlatıcı özelliği sayesinde ayakkabınıza ilk günkü haline bürünebilir. Dişlere olan faydası en başta beyazlatmasıdır. Haşerelerin ısırması sonucu cildinizde kaşıntı varsa muz kabuğunu sürerek doğal yönden kaşıntıyı geçirebilirsiniz. Herhangi bir şekilde ilaç kullanmanıza gerek kalmaz. Ayaklar vücudun tüm ağırlığını çeken organlarımızdan birisidir. Vücut iskeletimiz ayaklar sayesinde ayakta durabildiği gibi, bu nedenle ayaklarımızın topuk bölgelerinde nasır oluşabilir. Muz kabuğunu nasır olan bölgelere sürmeniz durumunda yumuşacık olur.


Muz Kabuğunun Faydaları

Muz, dünya genelinde en çok tüketilen meyvelerden biridir. Hem lezzetli hem de besleyicidir. Ancak, genellikle muz kabuğunun faydaları hakkında pek az şey bilinir. Muz kabuğunun faydaları oldukça çeşitlidir ve bu makalede bunlardan bahsedeceğiz.

Muz Kabuğunun Besin Değeri

Muz kabuğu, içeriğinde pek çok besin maddesi barındırır. Örneğin, bir muz kabuğu, B vitamini, C vitamini, potasyum, magnezyum, fosfor ve lif gibi besinler açısından oldukça zengindir. Ayrıca, muz kabuğu, antioksidanlar açısından da oldukça zengindir.

Sindirime Yardımcı Olur

Muz kabuğu, içeriğindeki lif sayesinde sindirim sistemi sağlığına yardımcı olur. Lif, bağırsaklarda biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Cilt Sağlığına Katkıda Bulunur

Muz kabuğu, cilt sağlığına da katkıda bulunur. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi serbest radikallerden korur ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca, muz kabuğu, ciltteki sivilce ve siyah nokta gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.

Ağrı Kesici Etkisi Vardır

Muz kabuğunun içeriğinde, ağrı kesici etkisi olan bir madde olan serotonin bulunur. Serotonin, ağrı kesici etkisiyle birlikte, stresi azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur.

Zehirli Maddelerin Atılmasına Yardımcı Olur

Muz kabuğu, içeriğindeki lif sayesinde vücuttaki toksinleri ve zehirli maddeleri atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, muz kabuğunun içeriğindeki pektin maddesi, bağırsaklardaki zararlı bakterileri ortadan kaldırır.

Sağlıklı Dişler İçin Faydalıdır

Muz kabuğu, içeriğindeki potasyum sayesinde diş sağlığına da katkıda bulunur. Potasyum, diş minesini güçlendirir ve diş çürümelerini önler.

Sonuç olarak, muz kabuğunun faydaları oldukça çeşitlidir. Muz kabuğunun besin değeri yüksek olduğu için, çöpe atılmaması gerekir.

Muz kabuğunun cilde faydaları


Muz Kabuğunun Cilt Üzerindeki Faydaları?

Vücudumuzun herhangi bir yerinde deforme olmuş siğiller ya da kızarıkları muz kabuğu ile giderebiliriz.  Sivilceler yüzünden çok sıkıntı çeken biriyseniz gece yatmadan önce yüzünüzü güzelce yıkayınız ve ardından muz kabuğu ile yüzünüze masaj yapın. Yüzünüzü yıkamadan uyuyun ve sabah hafif ılık su ile yıkayınız. Bu işlemi her gün düzenli bir şekilde yaparsanız muzun cilt üzerindeki faydalarını görebilirsiniz.  İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan cilt kırışıklarına etkili bir çözümdür. Cilt üzerinde bulunan yaralarda da muz kabuğu etkili bir rol oynar.

Doğal öksürük şurubu makalemizi de okuyunuz.

Muzdan Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Yukarıda belirtilen şikâyetleriniz varsa harika bir muz maskesiyle de etkili bir çözüme kavuşabilirsiniz. Nasıl mı? 1 adet muzu iyice eziniz. Bir kap içerisine alarak 1 adet yumurta kırın ve karıştırın. Yüzünüzü sabunlu su ile yıkadıktan sonra bu maskeyi yüzünüze uygulayın. Ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın bu işlemi düzenli olarak her gün uygulayın ve sonucu siz görün. Kusursuz bir cilde sahip olmak bu kadar basittir.

3 Yorumlar

  1. Muzun ne kadar çok faydası varmış

    YanıtlaSil
  2. Muz favori meyveleri çocukların. Ne kadar da çok faydası varmış..:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de muzu çok severim, bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil