ağda lekesine doğal çözüm

Ağda sonrası ciltte lekeler meydana gelebilir. Bu lekelerin nedeni yanlış bir şekilde cilde ağda yapılmasından dolayıdır. Ağda işleminden sonra ciltte meydana gelen lekeler genellikle hassas yapılı ciltlerde görülür. Eğer ciltte oluşan lekeler görülebilecek yerlerde ise daha da sinir bozucu bir boyut alır. Özellikle koltuk altındaki istenmeyen tüyler ağda ile alındığında koltuk altında kararmalar meydana gelir. Kadınlar yaz aylarında kolsuz tişörtler giydiklerinde bu durumdan büyük ölçüde rahatsız olabilirler, ağda lekesi yüzünden öz güven eksikliği bile yaşayabilirler.

ağda lekesi nasıl geçer

Ağda Lekesi İçin Evde Doğal Çözümler

Elbette ki bu lekelerinde bir tedavisi bulunmaktadır, öncelikle yapmanız gereken şey ciltte bu tarz lekelerin oluşmaması için ağdanın cilde doğru bir şekilde yapılması gerekir. Ağdayı cildinize yapmadan önce ağdanın nasıl yapıldığını iyi bir şekilde öğrenmeniz gerekir. Ağda yapılacak oda sıcaklığı ağda işlemine göre ayarlanmalıdır. Ağda cilde doğru bir şekilde uygulanmazsa ciltte batık oluşumu meydana gelir ve bu ciddi anlamda büyük bir sorundur. Genellikle kadınların birçoğu batık oluşumundan şikâyetçidir. Batık oluşumu vücuttaki istenmeyen tüylerin doğru bir şekilde alınmamasıyla meydana gelir. Cildinizdeki batıkların temizlenmesi için batık oluşan bölgeye peeling yaparak batık oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Doğal leke tedavisi: 

Ağda yaptığınız bölgede kararmalar var ise bu tedaviyi düzenli olarak uyguladığınızda cildinizin renk tonunu eski hale getirmeniz mümkün.
·         1 çay kaşığı lavanta yağı
·         Yeterli miktarda deniz tuzu
·         Yeterli miktarda bebek yağı

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri temiz bir kapaklı olan kavanozun içerisine ekleyin ve malzemeleri güzelce tahta kaşık ile karıştırın. Maskeyi banyo yapmadan önce cildinize vücudunuzdaki kararmış olan bölgeye masaj yaparak uygulayın.  Maskeyi cildinize uygularken deniz tuzu cildinizi tahriş edebilir. Bu yüzden cildinize yumuşak bir şekilde masaj yapıp cildinizi durulayın.

Ballı ağda leke tedavisi:


·         2 tatlı kaşığı bal
·         Yarım tatlı kaşığı limon suyu
·         2 tatlı kaşığı bebek pudrası

Hazırlanışı: Yukarıdaki malzemelerin tümünü bir kap içerisine ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinizde leke bulunan yerlere masaj yaparak sürün ve maskeyi cildinizde 15-20 dakika kadar bekletip cildinizi bol su ile durulayın.
Maskeleri haftada bir defa düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizdeki ağda lekelerinden zamanla kurtulabilirsiniz. Cilt lekeleri çoğu nedenden dolayı meydana gelebilir ve her lekenin her zaman bir tedavisi vardır cilt lekelerini lazer tedavisi ile de kısa bir süre içerisinde tedavi edebilirsiniz.
Ağda lekesi nasıl geçer makalemizi beğendiyseniz Bepanten Pişik Kremi yazımızı da okuyunuz.

3 Yorumlar

  1. Ağda lekeleri için önerdiğin doğal yöntemler bir harika. Emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. kalp lekesi ruh lekesiiii için var mı çözümleeer :)

    YanıtlaSil