hamam böceğinden kurtulmak


Hamam böcekleri ev kadınlarının en nefret ettiği haşerelerdir. Bu zararlı haşerelerden kurtulmak aslında düşünüldüğü kadar zor değildir. Sizlere anlatacağımız yöntemlerle hamam böceklerinden kurtulmanın yollarını öğrenmiş olacaksınız.

Hamamböcekleri Blattodea takımına ait böceklerdir. Oval biçimli gövdeleri, uzun antenleri ve altı bacakları ile karakterize edilirler. Bilinen 4.000'den fazla hamamböceği türü vardır, ancak yalnızca birkaç tür zararlı olarak kabul edilir. Hamamböcekleri en yaygın olarak tropikal ve subtropikal bölgelerde bulunur, ancak dünyanın birçok başka yerinde de bulunabilirler.

Hamamböcekleri çok çeşitli ortamlara uyum sağlama yetenekleriyle bilinir ve evlerde, restoranlarda, hastanelerde ve diğer binalarda bulunabilir. Yiyecek ve suya çekilirler ve yiyecek ve yüzeylerin kontaminasyonu yoluyla hastalık yaydıkları bilinmektedir. Hamam böcekleri bazı kişilerde alerji ve astımı da tetikleyebilir.

Hamam Böceğinden Kurtulmanın Yolları

Ev yapımı hamam böceği yemi

Boraks, kakao ve un karışımı, hamam böceklerini önce cezbeder sonra da öldürür.
·         2 çorba kaşığı un
·         2 çorba kaşığı toz kakao
·         4 çorba kaşığı boraks
Malzemeleri karıştırdıktan sonra küçük İcaplara koyacağınız karışımı dolaplara, lavabo altlarına ve hamam böceklerinin uğrak noktası olabilecek diğer köşelere yerleştirin.

Ev yapımı hamam böceği tuzağı

Olgun bir muzun yansıyla yarım şişe birayı cam bir konserve kavanozunda karıştırın. Kavanozuna ağzının iç çeperine, kalın bir tabaka petrol jeli sürün, 25mm genişliğinde bir karton şeridi kavanoza merdiven gibi dayayarak hamam böceklerinin kolayca erişmelerini sağlayın. Böcekler bir defa kavanoza girince bir daha çıkamayacaklardır.

Hamam böceği kovucu esansiyel yağlar

Hamam böcekleri okaliptüs ya da biberiye esansiyel yağlarının kokusunu sevmezler. Birkaç damla esansiyel yağı pamuk parçalarına damlatın ve hamam böceği gördüğünüz yerlere koyun. Kokunun etkisi devam etsin diye birkaç günde bir pamukları tazeleyin.

Evinizdeki hamamböceklerinden kurtulmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır:

  1. Evinizi temiz tutun: Hamamböcekleri yiyecek ve suya çekilir, bu nedenle kırıntıları veya dökülenleri temizlediğinizden ve yiyecekleri kapalı kaplarda sakladığınızdan emin olun.

  2. Sızıntıları onarın: Hamamböceklerinin hayatta kalmak için suya ihtiyacı vardır, bu nedenle evinizdeki herhangi bir sızıntıyı onarmak onları daha az çekici hale getirecektir.

  3. Yem tuzakları kullanın: Bunlar, hamamböceklerinin yiyeceği ve daha sonra onları öldürecekleri bir yemle dolu küçük kaplardır.

  4. Sprey kullanın: Hamamböceklerini öldürmek için özel olarak tasarlanmış çeşitli spreyler mevcuttur. Etiketi dikkatlice okuduğunuzdan ve talimatları uyguladığınızdan emin olun.

  5. Doğal bir caydırıcı kullanın: Defne yaprağı ve salatalık gibi bazı bitkiler hamamböceklerini kovmaya yardımcı olabilir.

  6. Giriş noktalarını kapatın: Hamamböcekleri evinize küçük çatlaklardan ve yarıklardan girebilir, bu nedenle bu alanları kapatmak onların girmesini önlemeye yardımcı olabilir.

  7. Bir profesyonel çağırın: Şiddetli bir istilanız varsa veya hamamböceklerinden kendi başınıza kurtulamıyorsanız, sorunla ilgilenmesi için profesyonel bir haşere kontrol şirketi tutmayı düşünebilirsiniz.


Hamam böceğinden kurtulmanın yolları yazımız hoşunuza gittiyse Tahta kurusu ısırığı bitkisel tedavisi makalemizi de okumayı unutmayın.

0 Yorumlar