tığ ile atkı örmek

Tığ İle Atkı Modeli Yapımı

Kış aylarında kullanımı çok olan aksesuarlardan biridir atkı. Örmesi gayet eğlenceli ve kolay olduğu için her eli tığ tutan kadın bu örneği yapabilir. Bu atkı modeli tığ ile birlikte yapılacağı için basit bir teknik uygulanacak. Yapılacak olan bu atkı spor kıyafetlerde ya da dışarı çıkarken giyilen kıyafetlere uyum sağlayacaktır. Tığ ile atkı modeli yapımı oldukça kolay ve zevkli bir uğraş olacak sizler için.

Tığ ile Atkı Modeli Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Gereken Malzemeler
Atkı örmek için gereken malzemeler şunlardır:
*1 adet 4 numara kalınlığı olan tığ.
*İstediğiniz renkte bir ip.
Bu malzemeler ile kolayca kışa hazırlık bakımından atkı örmeyi gerçekleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa örmeye başlayın.

Tığ İle Atkı Yapılışı

İlk olarak yapılması gereken tığ ile 20 tane gevşek olması şartıyla zincir çekmek olacak. Sonra genişliğini isteğe göre modelinize ayarlarsınız. Yapılan zincirin üzerine yeniden 20 adet sık iğne gerçekleştirin. Bir zincir çekildikten sonra 20. Sırayı tamamlayın. Kolayca ilerleyen tığ işi atkı modeliniz her zaman bu doğrultuda ilerleyecek. Sıranın ikinci bölümünde, bir adet sık iğne çıktıktan sonra tığa ip dolayın. Sonra yandaki delikten çıkartın. Bunu 2 kere tekrarlayın. Tığda birikecek olan tüm iplikleri iki defada bitirin. Yapılacak olan işlem oldukça basit olmaktadır. Dönüş esnasında yeniden trabzan örüp, sık iğne ile adıma geri dönün. Örneğin tamamı bu iki tane sıranın tekrarlanmasından oluşmaktadır. Tığ ile atkı modeli yapımı hoşunuza gittiyse Resimli fular ve eşarp bağlama yöntemleri makalemizi de okuyunuz.




0 Yorumlar