salatalık suyu tonik

Evde Tonik Yapımı, En Etkili Cilt Bakım Tonikleri Nelerdir?

Evde tonik yapımı bir çok açıdan avantajlıdır. Hem toniğin içine kattığınız malzemeler hakkında bilginiz olur hem de son derece ucuz bir tonik elde edersiniz. Piyasada satılan kozmetik, bakım ürünleri kullandıkları kimyasallar ve pahalı fiyatları bakımından çoğumuzun alamadığı ürünlerden oluşmaktadır. Size sirkeli, limonlu,sütlü ve salatalık suyu tonik gibi bir kaç tonik tarifi vereceğiz bu şekilde evde tonik yapmanın ne kadar basit olduğunu göreceksiniz. Evde doğal cilt bakımı ve güzellik bakım önerilerimiz için diğer yazılarımızı da okumayı ihmal etmeyin.

Evde tonik yapımı hem güvenli hem kolay

Her bitki güzelliğin anahtarını da içinde bulunduruyor ve çeşitli tarifleri sizlere sunuyor. Üstüne üstlük de bunu sağlarken tenimizde olduğu kadar ruhumuzu da dinlendiriyor. Cildimiz gün boyu tozlu, kirli ve yağlı ortamlara maruz kalarak kirlenir ve makyajın etkisinden de tam manasıyla arınabilmesi için çeşitli cilt bakım tonikleri kullanmaya ihtiyaç duyulur. Şimdi sizlere birkaç tarif vererek cildinize rahatlıkla uygulayabileceğiniz tonikler sunuyoruz.

Limon votka ile cilt toniği

Bir küçük çay bardağı votkayı suyla karıştırarak şişeye doldurun ve sabah akşam pamuk yardımı ile yüzünüzü temizlemek için kullanın. Bu karışım zarar vermeden yüzünüzün derinlemesine temizlenmesini sağlar ve kimyasal bir madde kullanmadan cildinizi temizliğe kavuşturur.

Doğal süt ile cilt toniği; hassas yapılı, güneşin yakarak kurutmuş olduğu ciltlerde mükemmel sonuçlar verir.

Bitkisel cilt toniği


Bitkisel cilt toniği için 2 yemek kaşığı taze koparılmış aynısefa, lavanta ve ebegümeci gibi bitkilerin kaynar süt ile birleştirilerek soğuyana kadar ağzını kapatması ile elde edilen bir toniktir. Soğuma gerçekleştikten sonra temiz bir tülbentten süzülen karışım bir şişe ile buzdolabında saklanabilir ve günde iki kez kullanılabilecek şekilde sağlanmış olur.

Sirkeli cilt toniği

2 yemek kaşığı sirke ile 2 yemek kaşığı suyun karışımından elde edilen ve temiz pamuk yardımı ile cilde sürülerek cildin temizlenmesini ve lekelerinin yok olması sağlanır. Asit özelliğinden dolayı göz ve göz çevrenizden uzak tutarak uygulayacağınızı tonik siyah gözeneklerinizin açılmasında da kullanabilirsiniz ve uygulama sonunda cildinizi su ile muhakkak arındırmalısınız.

Salatalık suyu tonik

Salatalık toniği en sevilen evde tonik çeşitlerinden biridir. Cildinizi pürüzsüz ve bebeksi bir görünüme kavuşturmaktadır. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. Salatalık suyu tonik yapmak için gerekli malzemeler yarım kabuğu ile rendelenmiş salatalık ve yarım şişe maden suyudur. Rendelediğimiz salatalığın üzerine maden suyu dökelim. Köpürdüğü için derin bir kase tercih edebiliriz. Karıştırarak on dakika karışımı bekletelim. Cildi temizleyen salatalık toniği uygulamadan önce yüzümüzde bulunan makyaj artıklarını temizlemeliyiz. Daha sonra karışımı süzgeçle süzelim. Karışımın süzdüğümüz suyunu bir şişeye koyarak buzdolabında saklayarak cilt toniği olarak kullanabiliriz.

Evde tonik yapımı oldukça az maliyetli ve son derece kolaydır. Salatalık suyu tonik, sütlü tonik, sirkeli tonik gibi seçenekler ile güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Tonik uygulamasından sonra gündelik kullandığınız kremleri sürebilirsiniz.

Evde doğal cilt bakımı güzellik bakım önerileri içeren yazılarımızı okumak için sayafalarımıza her zaman bekleriz.


1 Yorumlar