Corona Virüs (Covid-19) Nedir, İnsanla Etkileşimi Nelerdir?


Corona virüs insanla etkileşimi nelerdir?


Corona Virüs (Covid-19) Nedir, İnsanla Etkileşimi Nelerdir?

Corona virüsü (Korona) nedir, insanla etkileşimi nelerdir? Bu soru son günlerde herkes tarafından araştırılmaktadır. 
Corona virüs (Covid-19) özellikle hayvanlar arasın da yaygın görülen tehlikeli bir virüs türüdür. Çok nadir durumlarda hayvanlardan insanlara geçiş yapabilir. Corona virüsü, ağır akut solunum sendromu ve soğuk algınlığı gibi ciddi derece de tehlikeli olacak rahatsızlıkları tetikler. Üstelik hayvanlardan insanlara bulaşmamış bir çok Corona virüs türü mevcuttur.

Corona Virüsünün İnsanlar Arasındaki Etkileşim Düzeyi

Coronoa virüs ailesi insanların dolaşımda olan bir çok alt tipleri bağışıklık sistemimiz tarafından kolayca engellenebilir. Bunlardan bazıları Hcov- 229e, Hcov – oc43 virüs gruplarıdır. 2013 yılında bir corona virüsünün alt yapısı olan Sars Cov virüsü ortaya çıkmış ve yüzlerce insanın ölmesine neden olmuştur. Daha önce de ilk hayvandan insana bulaşan virüs ise Mers- Cov virüsü olmuştur. Genellikle bu virüsler yaşlı insanları daha çabuk etkileyerek üst solunum yollarında büyük bir sıkıntıya neden olurlar ve hasta nefes darlığı sebebi ile hayatını kaybedebilir.

Corona Virüs’ün Yapısı

Corona virüsler (Korona) coronaviridae ailesinin birer üyesidir. Ailenin en üst tabakasında 4 grup bulunur. Alfa, gama, beta, delta corona virüsleridir. Genellikle bulunduğu  türler kedi, köpek, yarasa, tüm kemirgenler ve nadirde görülse kanatlı hayvanlarda da görülmüştür. Sars, Mers virüsleri de corona ailesinin birer üyesidir. Ancak bu tehlikeli virüsün yeni ismi Covid-19 olarak adlandırılmaktadır.

Yorumlar

  1. Küresel bir tehditle karşı karşıyayız. İnşallah bu süreci en az hasarla atlatırız.

    YanıtlaSil
  2. Korna virüsü hakkında önemli bilgiler..😊

    YanıtlaSil
  3. Temizliğe dikkat etsek süper olacak ama bilinç de sıfır maalesef.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar