ayakkabılarımızı yenileyelim

Ayakkabılarımızı Yenileyelim Neler Yapabilirsiniz

DIY fikirleri verelim birazda dedik ve eski ayakkabı problemini ele almaya karar verdik. Elbette bir kadının her zaman yeni ayakkabılara ihtiyacı olabileceğini biliyoruz. Ama belki siz evde artık kullanmadığınız eski ayakkabılarınızı hayalini kurduğunuz ama bir türlü bulamadığınız ayakkabıya dönüştürmek isteyebilirsiniz. Ayakkabı yenileme için neler yapılabilir? Klasik bir bez ayakkabıya sihirli dokunuşlarla ruhunuzu üfleyebilir ya da vazgeçemediğiniz stilettolarınız bu gece için çok sade kaldığı için hareketlendirmek istiyor olabilirsiniz.

İşe öncelikle ne istediğinize karar vermekle başlayabilirsiniz.

Tek gece için kullanacağınız bir değişime ihtiyacınız varsa sağlam yapıştırıcılar ve boyalar sizin için değil. Bunun yerine biraz tüy parçası, büyük kurdeleler, kancalı tokaların üzerine yapacağınız süslemeler ayakkabınızı dilediğiniz gibi süslemenize yardımcı olacaktır. Elinizde sadece ayakkabınıza uyacak renkte bir parça ipiniz varsa öncelikle ayak orta parmağınıza bağladığınız ipi bileğinize dilediğiniz şekilde dolayıp balerin zarafetinde bir ayakkabıya da sahip olabilirsiniz.

Ayakkabı yenileme ipuçları

Gene topuklu ayakkabılarınız üzerinde kalıcı değişiklikler yapmak isterseniz topuklarına kuvvetli bir yapıştırıcı sürüp minik taşlarla süsleyebilirsiniz. Ya da tabanının yerle temas etmeyen kısmına sünger yardımıyla tutkal sürüp minik toz simlerle ışıltı katabilirsiniz. Sim olmasını istemediğiniz kısımları kağıt bant ile bantlamak işinizi kolaylaştıracaktır.

Akrilik boyalar ile ayakkabınıza dilediğiniz deseni çizip boyayabilirsiniz. Bunu tüm ayakkabınıza yapmanız da mümkün. Uygun fiyata aldığınız bez ayakkabılarınıza akrilik boyalarla yepyeni kimlikler kazandırabilirsiniz. Biraz daha asi bir stil için zımbalardan da yararlanabilirsiniz. Bu şekilde ayakkabı yenileme çok kolay olacaktır.

Ayakkabınızı renklendirmek için oje de kullanabilirsiniz.

Düşmanlarınız değil stilinize hayran olan dostlarınızın ayaklarınıza bakması dileğimle…

5 Yorumlar

  1. Aaa taş fikri süper ya .. Bir düğün için lazım bana boyke.bir ayakkabı giymediğim bir tanede deneyeyim

    YanıtlaSil
  2. Güzel bilgiler. Teşekkür ederiz 👍👏😍🌷🤚

    YanıtlaSil
  3. Eskiden eskiyeni hemen atma yokmuş, her şey yenilenmeye çalışılıyormuş, ne güzel zamanlarmış. Keşke biz de yapsak.

    YanıtlaSil
  4. Bence harika öneriler bunlar. Uygulaması kolay, ekonomiye de katkısı olacak :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ayakkabı yenilemede üzerine farklı desenler çizme fikri çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil