tazeleyici cilt bakımları


Ağır Makyajdan Sonra Tazeleyici Cilt Bakımları

Özellikle yaz ayları, davet sezonunun bol olduğu günler,cildiniz fazla bir şekilde ağır makyaja maruz kaldığı dönemlerdir. Bu sebeple gece makyajının aşırı ve çoklu katmanlarının ardından cilde değişik bir temizleme ve bakım uygulamak şart. Uzun ve yorucu ve hızlı gelişen bir parti sonrası eve geri gittiğinizde rutin temizleyici adımlardan tutunda haftalık bakımlarda ki kurtarıcı çözümlere, ağır yapılan makyaj sonrası çabuk bir şekilde toparlamanız için 5 ipucunu kullanın. Her ağır makyajdan sonra tazeleyici cilt bakım rutinini uygulayın.

Ağır Silahları Kullanın

 Bir davet ya gece eğlencesinden sonra evde yapılan ufak bir temizleme pedi ya da bir yüz yıkama jeli cildi kurtarmak için yeterli değildir. Bu yüzden daha güçlü karşı çıkmakta yarar var. Önce bir temizleme suyu ya da bir yağ yardımı ile cildi o kalın makyaj tabakasından arındırmak gerek. Ardından da derinlemesine temizleyici bir jel ile ciltteki tüm makyaj kalıntılarından kurtarın.

Peeling Yapın ve Güvenin

Hem yüzümüzde tıkanan delikleri temizlemek hem de cildin hasar görmüş üst dokusunu yeniden canlandırmak için evde uygulayabileceğiniz küçük çaplı kimyasal peelingler sizin kurtarıcınız olabilir. Gece makyajınızı temizledikten sonra cilt fazlasıyla hassaslaşır. Hassaslaşan bu cildi daha fazla yormadan daha yumuşak dokulu peeling pedlerinden faydalanıp cildin kendine gelmesini sağlayın.

Arındırıcı Maske İyi Gelir

Gözenekleri temizlerken aynı zamanda cildi sakinleştiren ve iç dış detoks sağlama gücü olan maskeler, davetlere katıldığınız bir zaman diliminde ki kurtarıcı bakım rutininin en önemli parçasıdır. Cildinizi fazlaca yorduğunuz böyle bir dönemde haftada iki kez kömür veya kil özlü detoks maskeleriyle cildinizi şımartın.

Ekstra Ultra Nem Sağlayın

Yukarıda bahsettiğimiz sakinleştirici ve arındırıcı adımlar gerekli ama bu cildin doğal nem duvarlarına zarar verebilir. Bu yüzden bakım sonrasında ekstra nem sağlayan serumlar ve yağlarla ihtiyaç olan nemi sağlamak gerekir.

Yüzümüzü Dinlendirecek Makyaj Detoksu

Gece yapılan ağır bir makyaj ardından bir sonraki gün makyaj yapmamakta yarar vardır. Mutlaka gerekiyorsa da çok hafif bir şekilde yapılmalıdır. Bunun için en güzel çözüm de cilde hem bakım yapan hem makyajınızı yapan ikisi bir arada formüllü ürünleri kullanın. Ağır makyajdan sonra tazeleyici cilt bakımları makalemizi beğendiyseniz Evde doğal cilt bakımı yazımızı da okumalısınız.

4 Yorumlar

  1. Peeling için katı sabun ve şekeri öneririm tertemiz yapıyor siyah noktaları.

    YanıtlaSil
  2. Bazen günlük makyajlardan sonra bile birkaç günlük cilt detoksu cildi dinlendirmek adına iyi oluyor....

    YanıtlaSil
  3. çok önemli bilgiler, ihmal edilmemeli :)

    YanıtlaSil
  4. Ağır makyaj yapmıyorum ama cilt temizliği önemli. Haftada bir kez de peeling yaparım mutlaka.

    YanıtlaSil