5 Adımda Narsist İnsanlarla Başa Çıkma Yolları


narsist insanlar

5 Adımda Narsist İnsanlarla Başa Çıkma Yolları

Kişinin yalnızca kendisini düşünmesi ve yalnızca kendisini sevmesi olarak bilinen narsizm, oldukça tehlikeli bir hastalıktır. Narsist kişilik bozukluğu yaşayan kişiler, başkalarının zarar görmesini önemsemeksizin kendi faydalarına olan davranışları yapmaktadır. Peki, narsist insanların tipik özellikleri nelerdir? Narsist insanlarla nasıl baş edilir?

Narsist İnsanların Tipik Özellikleri Nelerdir?

l  Narsist insanlar aşırı büyüklenme içerisindedirler. Bu da kendisini beğenme ve kendi başarılarını tekmiş gibi düşünmeye yol açar.

l  Kendi çıkarları için başkalarını maşa olarak kullanan narsist kişiler, oldukça saygısızdırlar.

l  Kıskanç bir yapıya sahiptirler.

l  Çok büyük tepkiler verirler. Aniden sinirlenip aniden sakinleşirler.

l  Aşırı duyarlı ve hassastırlar.

Narsist İnsanlarla Başa Çıkma Yolları Nelerdir?


1 - Sessiz Kalın
Narsist bir insanla kavga etmek ya da tartışmak oldukça sinir bozucu bir durum halini alacaktır. Çünkü bu kişiler, kendi doğruları haricindeki doğruları kabul etmemekle kalmazlar; aynı zamanda kendi çıkarları olmayan bir durum karşısında sinirlenirler. Onlara verilecek en güzel tepki sessiz kalmak olacaktır.



2 - Dolaylı Anlatım Kullanın
Narsist insanlar itibar ve gösterişe oldukça çok önem verirler. Onlara karşı direk söylediğiniz bir söz etki etmezken, dolaylı yoldan yararlandığınız iletişim sonunda başarılı olursunuz.



3 - Öfke Kontrolünüze Dikkat Edin
Narsist insanlar ile iletişim kurarken öfke kontrolünü sağlamalısınız. Öfke yerine, sizi kıran ya da üzen durumun ona verdiğiniz değerle ilgili olduğunu belirtmeniz onu hem yumuşatacak hem de sizi anlamaya yönlendirecektir.

4 - İçinize Kapanmayın
Eğer narsist bir insanla kavga ediyor iseniz içinize kapanarak tamamen susmamalısınız. Cevap vermemeniz, kendisinin önemsiz olduğunu düşündüğünüz sonucuna varabilir. Bu da karşınızdaki kişiyi sinirlendirir.

Yorumlar

  1. Tamamen ilişkimizi kessek :))))

    YanıtlaSil
  2. Sevkoz hak vermemek elde değil 😆😊🌷🤚

    YanıtlaSil
  3. dünyada o kadar çok zorluklar var ki bir de bu narsist insanlarla mı uğraşalım şahsen ben uzak durmayı tercih ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Hiç uğraşmam direk ilişkimi keserim, gördüğüm yerde kafamı çeviririm :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar