su gibi bir cilt için neler yapmalıyız?

Bebek Gibi Bir Cilt İçin Öneriler

Bebek gibi bir cilt için öneriler sadece yüzünüz değil vücudunuz içinde dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekecek.Yaşınız kaç olursa olsun cildinizi korumanız ve iyi bakmanız gerekmektedir.Yüzünüze gösterdiğiniz özeni vücudunuza da göstermeyi ihmal etmemelisiniz bu şekilde olduğunuzdan çok daha genç görünebilirsiniz.

Bebek teni gibi pürüzsüz cilt

Bebek teni gibi yumuşacık, pürüzsüz bir cilt hayal değil sadece dikkat edilmesi gereken detaylar, uyulması gereken kurallar var. Geç olmadan önerilerimize kulak verin ve harekete geçin.

Su gibi bir cilt için neler yapmalıyız?

1-Bebek gibi bir cilt için önerilerde ilk maddede zaman zaman yapmamız gereken yüz buharı bulunmakta. Sıcak su buharı cilt bakımınızda en önemli detaylardan biri gözenekleri açar, kirden arındırır ve nemlendirir. En azından on beş günde bir yapacağınız yüz buharı uygulamasında sıcak suya katacağınız bitkiler ve yağlar ile buharın etkisini arttırabilirsiniz.

2-Her gün en azından 1 litre su içmeniz gerektiğini artık söylemeye bile gerek yok. Su bilindiği gibi cilt bakımı, cilt güzelliği için vazgeçilmezdir. Suyunuzun içine Nane, limon gibi antioksidan yiyecekler ekleyerek tadını güzelleştirebilir ve daha yararlı bir su elde edebilirsiniz.

3-Bebek gibi bir cilt için önerilerde Peeling de uygulamalısınız. Kuru bir cilt yapınız varsa haftada bir yağlı bir cilt yapınız varsa haftada iki kez peeling yaparak lekesiz, arınmış bir cilde sahip olabilirsiniz. Vücudunuza da banyo sırasında peeling yapmayı ihmal etmemelisiniz.

4-Cilt bakımınızda cilt tipinize uygun Ev Yapımı Cilt Maskeleri yaparak cildinizi dışarıdan destekleyebilirsiniz.

5-Sigara cildiniz için çok zararlıdır. Hızla cildinizi yaşlandırır, rengini koyulaştırır, yıpratır. Alkol ve sigaradan uzak durun.

6-Bebek gibi bir cilt için öneriler arasında meyve, tahıl, sebze, yağsız protein tüketimi de şarttır. Beslenme cildi içten besler ve parlatır sağlıklı gıdalar yemeye dikkat edelim.

7-Düzenli aralıklarla egzersiz yapmayı ihmal etmeyin böylece kan dolaşımınızı düzenlersiniz.

8-Stres cildinizi yıpratan bir unsurdur. Ne yapıp edip uzak durmalısınız.

9-Hamam yüzyıllardır kadınlar arasında popülerliğini koruyor. Cilt bakımınız için düzenli olarak giderek kese yaptırın. Bebek teni gibi bir cilde sahip olacaksınız.

10-Banyo esnasında bir fırçayla vücudunuzu fırçalarsanız selülitlerden kurtulabilirsiniz. Eda Taşpınar At Kılı Fırça gerçekten çok başarılı bir ürün denemelisiniz.

11-Duştan sonra cildinize uygun bir nemlendiriciyle vücudunuzu nemlendirmelisiniz. Vazelini ayak topuklarınıza, diz kapaklarınıza ve dirseklerinize sürebilirsiniz.

Bebek gibi bir cilt için öneriler cilt bakımınız için gerekli ritüelleri uygulayarak bebek gibi bir tene sahip olmanıza yardımcı olacak.


12 Yorumlar

  1. kim istemez ama de miiii :)

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık.''Ağaç Ev Sohbetleri 7'' başlıklı yazımı okumak ve yorumlarınızla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmekten mutluluk duyacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hem cilt sağlığı hem de beden sağlığı açısından su içmek çok önemli. Güzel bilgiler için çok teşekkürler 🙈

    YanıtlaSil
  4. Harika bilgiler. Ne demişler, en güzel giysimiz cildimiz😇🌷😊🤚

    YanıtlaSil
  5. Yüz buharı ve maskeleri ihmal ediyorum hatırlamış oldum bebek gibi bir cilt için yaptığın önerileri okurken ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bebek gibi bir cildimiz olur hepimizin.

      Sil
  6. Kesenin ciddi fark yarattıgını dusunuyorum (:

    YanıtlaSil