mim

Dürüst müyüz?

Selamlar uzun süredir bloguma uğramıyordum çünkü uzun bir tatile çıkmıştım.Gittiğim yerlerde internet bağlantısı olmadığından ve bilgisayarımı da yanıma almadığımdan bloguma herhangi bir yazı giremedim fakat instagram hesabımda hikayelerde oldukça aktiftim.Şu anda da instagramda güzel bir çekilişim var,hepiniz davetlisiniz.

Geri dönüş heyecanı

Geri dönüşüm biraz geç oldu farkındayım bir an tatil hiç bitmeyecek gibi geldi.Güzel,huzurlu,eğlenceli günlerle ruhumu dinlendirdim eve dönünce de her zamanki işler temizlik,gündelik işler zamanımı almaya hala devam ediyor.Bloga yazı girmem için beni birilerinin dürtmesi gerekiyordu.En sonunda beklenen mucize gerçekleşti ve sevgili Blogger ajandası bana instagramdan yazarak beni mimlediğini söyledi söz verince yapmak gerekir şöyle bir silkindim ve çamaşırları astıktan sonra:))) bilgisayarımı açarak çalışmaya başladım.Bundan sonra bir aksilik olmazsa aktif yazılarımla burada olacağım çok özledim sizleri ve sevgili blogumu gerçekten çok çok özledim.

Hadi mim sorularına geçelim

Cevaplarımı merak edenler okumaya devam etsin bende birini mimlemeliyim kim olsun kim olsun buldum sevgili Ertuğrul Yıldırım olsun oda benim gibi yaz boyu tembellik edenlerden merakta bıraktı hepimizi hadi Ertuğrul cevaplarını bekliyoruz.

Sorular sorular

1- Dürüstçe fikirlerinizi söyleyecek yapıya sahip misiniz? Bu mecrada da öyle miydiniz? Kırılmasın diye geçiştirdiğiniz yorumlar oldu mu? Bazı yorumlar vardır, karakterlerimizden tüyolar verirler. Ben bunlara çok dikkat ederim. 
,
Gençken oldukça asabiydim,yaşım ilerledikçe daha bir sakinleştim doğruları ya da doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri söylemekten vazgeçtim daha bir içine kapandım daha bir boş verdim.Bu mecrada iyi dostlar edindim ya da edindiğimi sandım bir süre sonra hemen hepsi nedensiz yere bir tavırlar yaptı artık takmamayı öğrendim,gerek sosyal mecrada gerek gerçek hayatta insanlar eskisi kadar önemli değil gözümde ve bunu da belli ediyorum bu yüzden soğuk,kendini beğenmiş olarak adlandırılıyorum ama bir şey diyim mi umurumda değilsiniz canım ne isterse yaparım,kibar davranmak için uğraşamam kırıcı yorumlar oldumu da güler geçerim ne bu yani kimse kimsenin ekmeğini suyunu vermiyor dostluk adı altında nedir insanları mecbur kılmak kimse sizin nazınızı çekemez herkes baksın işine.

2- Blog tutmaktan sıkıldığınız oluyor mu? 

Hayır olmuyor yazacak hep bir şeylerim var.Bloga yazı girdim mi önemli bir işimi tamamlamış hissediyorum uzun süredir yazı yazmadım mı içimde bir boşluk oluşuyor.Blogumu çok seviyorum bu arada çok yorum birikmiş onları bugün değil ama yakında cevaplayacağım bana kızmayın.

3- Yazdıkça rahatlıyor musunuz? Yani yazmak sizin için bir ihtiyaç mı?

Evet rahatlıyorum bir ihtiyaç anlatılması güç bir zevk ortaya düzgün bir makale çıktımı dönüp dönüp okuyorum ve kendimle gurur duyuyorum.Ben blogumu seviyorum.Yazın denizde açılarak yüzdüm kendimi derinlerde çok daha huzurlu hissettim,gökyüzüne her baktığımda içim mutlulukla doldu.Blogum belki doğal değil ama kışın kaçtığım sığınağım önemli çok önemli yazılarım çok değerli.

mim-dürüst müsünüz?

4-Geçiştirmek için yazdığınız oldu mu? Ya da bloğumu ihmal etmeyeyim diye demek daha sıcak bir ifade olur…

Hayır yazacak o kadar çok şey var ki yazamadığım vakit bulamadığım fakat bazı yazılar var mecburum yazmaya mesela bir firma gönderisi ısrar ediyorlar ne zaman yazacaksınız diye onlar çok fazla canımı sıkıyor aceleye geliyor bir de içime sinmiyor.

5-Yorumların niteliklerinden memnun musunuz? Yapay olduklarını düşündükleriniz oluyor mu? Burada ferdi bloglarız, hep aynı yere yüklenip, abone gibi sürekli oraya yorum yapmanın altındaki sebep ne olabilir sizce? O kişi; elliye varan yorumlardan memnun olur mu ki?

Yorumlardan gayet memnunum kişisel yazılarımda var,kozmetik yazılarımda,alışveriş yazılarımda gelip bana yorum yapanlar beni,blogumu sevdiği için yorum yapıyor.İnsanlar vakitlerini ayırıyor sitemi tıklıyor ve anlamadıkları bir konu bile olsa ufacık bir yorum yapıyor neden?Çünkü bana önem veriyorlar,ben onların yazısına bir yorum yaptım mı onlarda blogumu ziyaret ederek bir şeyler yazmak istiyor benim için çok değerli en kötü yorum bile.

Bu konuda yaz başında çok kırıldım anlatmadan geçemeyeceğim sevdiğimiz bir arkadaşım bizim yaptığımız yorumları beğenmedi,değersiz buldu"Burası instagram değil ben size düzgün yorumlar yapıyorum siz de bana düzgün yorum yapın."dedi ve bizi üzdü.Kimse doğal otlar ya da farklı bir konuda bilgi sahibi olmak zorunda değil gidip araştırıp gelip yorum yapmak zorunda değil ama bloguna gelmiş ziyaret ettiğini belirtmek içinde aklı erdiğince bir yorum yapmış teşekkür edip geçmek gerekir kimsenin kimsenin yorumunu küçük görmek gibi bir hakkı yok bu bize ne kazandırır dostluk biter öyle değil mi?

6-Bir bloğu nesine göre değerlendirirsiniz? Tema ve blog düzenine mi, yazdıklarına mı? Ya da hepsi mi önemlidir?

Sadece kozmetik yazıları olan ve yazılarına kendi fikirlerini katmayan robot gibi cevaplar veren fakat muhteşem görsellere,harika bir temaya sahip bloglara gıcık kapıyorum.Blogun teması,tasarımı samimi ve huzurlu olmalı fakat yazılarının içine kendi düşüncelerini,hislerini katmalı insan samimi olmalı,yazarının kendi iç dünyasını açtığı blogları okumaya doyamıyorum ben bu bir iş değil bu bir hobi ve kendi yansımalarımız bloglarımız.

7-Antipatik bulduğunuz bloglar var mı? Buna rağmen onlara da yorum yapar mısınız, eleştirel de olsa? Zira buna da ihtiyacımız var…

Yukarıda bir kısmını açıkladım hiç sevmediğim bloglar çıkıyor karşıma mesela aşırı saldırgan her şeyi eleştirerek bir şeylerden pirim yapmaya çalışan bloglarıda sevmiyor ve yorumda yapmıyorum.Sevmediğim bloga neden yorum yapayım ki o kadar yapmacık olamıyorum ama olanlar var biliyorum.Eleştirel yorum yapsam da onların işine gelecek hemen saldırıya geçecek:))hiç gerek yok ya o kadar önem vermeye kendini bir şey sanmasın.

8-Aramızda olmaktan mutlu musunuz?

Çok mutluyum hayatımda bir çok başarı mevcut fakat blog açmak hayatımdaki dönüm noktalarından birisi.

9-Zaman zaman ters düştüklerimiz oldu. Bunu uzun sürdürür müsünüz? Yani büyük bir sorunmuş gibi mi algılarsınız? 

Ters düştüğüm arkadaşlar oldu fakat dediğim gibi umurumda değil zamanında güzel şeyler yaşadık herkese hayatında başarılar dilerim ama benim hayatımda olmasınlar lütfen.

10-Blog tutmanın sizce yararları nedir?

Bana verdiği huzur ve birilerinin yazılarımı okumasından dolayı aldığım zevkten başka bir yararı olduğunu düşünmüyorum.Burası benim dünyam sadece o kadar.

Mim-Dürüst müyüz?

Dürüst müyüz? adlı mimi severek yaptım beni teşvik eden arkadaşıma teşekkür ediyorum isteyen herkes bu mimi yapabilir ama Ertuğrul'dan özellikle istiyorum sevgiler...

34 Yorumlar

  1. Samimi ve içten bir mim olmus 😊aslında bende düşünüyorum gercekten blog için değil ama normal hayatta da dürüst muyuz diye...

    YanıtlaSil
  2. AbooooW! bugünler de herkes özellikle beni mimliyo,şaştım kaldım..😁 değerli yazarımız eceevren'de beni özellikle mimlemiş..daha var mı beni özellikle mimleyen bilmiyom ama varsa eğer herkese burdan teşekkürlerimi sunayım 🙏 ve şunu diyeyim; dürüst olmak gerekirse ben şahsen mim yapmayı pek sevmiyorum,yani hoşlanmıyorum ama siz ve diğer blog arkadaşlarımız beni özellikle mimleyince ve konu da dürüstlük olunca,bu mimi yapmaya karar verdim ve tabii ki ilk ve son mimim olucak,başka mimler falan yapmıcam,çünkü dediğim gibi mim yapmayı sevmiyorum..

    1. ve 5.sorulara verdiğin cevaplara katıldığımı söyleyeyim çünkü aynı düşünceleri ben de daha önce yazılarımda yazmıştım..bunlar blog dünyasının sıkıntılı konuları..dahası da var ama şimdi onlara girmeyelim..bence samimi cevaplar verdiniz..✔🙂 hadi bakalım ertuş,sıra sende seni bekleyen bir mim var..😁

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir mimle hoşgeldin diyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Emeğine sağlık canım. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim beni uyandırdığın için:))

      Sil
  5. Hoşgeldin canım, yazılarına ve sana kavuştuk nihayet :)

    YanıtlaSil
  6. Hoş geldin Aşkımcığım. Yokluğun çok belli oluyordu, aranıyordun :) severek okudum cevaplarını zaten senin her zaman samimi ve içten olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler bende seni ve yazılarını her zaman çok seviyorum

      Sil
  7. Bloglar canlansın artık cok öldu canım farkettıysen bende oyle sevmedıgım bloglardan cıkıyorum

    YanıtlaSil
  8. Heeee sonunda şükür kavuşturana 💖
    Harika bir mim olmuş canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorumlarını gördüm arayıp sorduğun merak ettiğin için teşekkürler

      Sil
  9. Sanki eskiden daha öı çok oluyordu bloglar arası çekişmeler yoksa bana mı öyle geliyor?
    Bu aralar daha dingin, sakin gibi blog dünyası sanki. Herkes kendi yolunda tıngır mıngır ilerliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü artık herkes instagramda kavgaya devam ediyor:))

      Sil
  10. oooo hoşgeldiiiin yaaaa. yeni blogçular daha şirin komplekssiz rahat ve destekleyici. eski blogçular daha huysuzduuuu, hırslıydıııı, sanırım şimdi bizler daha çok keyif için yazıyoruz, eskiler yine de biraz tanınmak, ünlü olmak derdindeydiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın eskiler pek bir burnu büyük oluyo:)))

      Sil
  11. Öncelikle tarzın çok hoşuma gitti kızım. Aslında benim içimde de galiba senden var. Ben de yazıyorum,, kim kınarmış, kim ayıplarmış umurumda değil. Sürtüşmeler olmadı diyenler yalan söylüyor demektir. Hem de nasıl ters düşmeler oldu. Neyse mimin tadı kaçmasın. GAYET SAMİMİ OLDUĞU AÇIK SEÇİK BELLİ OLAN MİM CEVAPLARIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. Huzurlu yazılar kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl mutlu ettiniz beni çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp yazımı okuyup yorum yaptığınız için

      Sil
  12. Cok icten, sen gibi yanitlar olmus. Aslinda cok yanitta kendimden bir seyler buldum. Belki cogumuz benzer olaylar yasadigimiz icindir bu camiada. Ben de uzun bir yaz arasi verdim ailemle bol boman gecirebilmek icin. Arada iyi oluyor 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir şeyleri bırakmak insanın daha güçlü geri gelebilmesi için gerekli cevaplarımı beğenmene sevindim sende yapsana

      Sil
    2. Ece abla beni de mimlemis en kisa zamanda yapacagim 😊

      Sil
    3. Okumak için sabırsızlanıyorum

      Sil
  13. Burada da canlı bir hayat var.Çok da incinmeden ürettiklerimize bakalım gidelim :) İyi ki aramızdasınız :)

    YanıtlaSil
  14. Ana haber bülteni gibi olan bloglardan bende hazetmiyorum. Güzel cevaplardı:)

    YanıtlaSil
  15. Arada sırada bloğa uğrayamasak ta yazı giremesek te gönlümüz hep blogumuzda..Sen de tekrar ve yeniden hoşgeldin :))

    YanıtlaSil