the korean 7 skin method

The Korean 7 Skin Method - 7 Tonik Metodu

Koreli kadınların cilt bakımı, kore cilt bakım rutini, kore cilt bakım maskeleri, korelilerin sivilce tedavisi, korelilerin güzellik sırları, kore cilt bakım ürünleri, kore kozmetik ürünleri şu sıralar Google amcada en çok aranılan konular arasında geliyor, milletçe Korelileri, onların sempatik tavırlarını, tarzlarını ve Kore kadınlarının güzellik sırlarını ilgiyle takip ediyoruz.

Bende yaklaşık bir aydır denediğim ve oldukça memnun kaldığım dünyada da çok sık uygulanan  Kore 7 tonik tekniğini anlatmak istedim.

7 Tonik yöntemi nedir?

Koreli kızların ciltlerini iyice temizledikten sonra uyguladıkları tonikleme seansına 7 tonik yöntemi -7 skin method denir. Bu metodun amacı cildi neme doyurarak daha güzel bir görünüme kavuşmaktır.

7 Tonik metodu nasıl uygulanır?

7 skin method uygulaması yapmak aslında son derece kolay bir o kadar da sıkıcı bir ritüel. Bu metodu cildinize uygulamak için öncelikle cildinizi çok iyi temizlemeniz gerekiyor. Daha sonra tonik sürme aşamasına geçtiğinizde işlem başlıyor. Cildinize defalarca kore kozmetik ürünleri arasından seçtiğiniz toniği sürerek tampon hareketlerle yediriyorsunuz.

Kullandığınız tonik kokusuz, alkolsüz, nem veren, oldukça sıvı yapıda bir ürün olmalı. Bazı insanlar her aşama için farklı bir tonik kullanıyormuş bence abartıyorlar. Bu yöntemin eksi bir yanı da tonik çok çabuk bitiyor ve ekstra masraf oluyor.

Ben hangi toniği kullanıyorum?

Doğrusu ben  kore kozmetik ürünleri arasındaki toniklere para veremem bu yüzden alkolsüz, %100 doğal gül suyu kullanıyorum. Benim cildimde işe yaradı fakat bazı ciltler gül suyuna tepki verebilir dikkatli olmak gerek.

7 tonik yöntemi

Peki nasıl uyguluyorum?

Ben bir aydır bu yöntemi cilt bakımı rutinimde uyguluyorum ve daha ilk seferinde işe yaradığını gözlemledim. Cildinizi iyice temizledikten sonra bir pamuğa toniğinizi dökerek makyaj kalıntısı kalmadığını kontrol ediyorsunuz. Bundan sonraki işlemlerde pamuk kullanmıyorsunuz çünkü pamuğu defalarca cildinize sürerseniz oldukça yıpratır cildinizi.

Ben ilk aşamada kullandığım normal alkolsüz bir tonik ve pamuk yardımıyla cildimde ki makyaj kalıntılarını temizledim daha sonra gül suyunu elime dökerek tampon hareketlerle cildime yedirdim. Daha sonra gül suyu biraz kuruyunca ikinci ve üçüncü kereler aynı işlemi yaptım. Ben zaman azlığından sadece geceleri bu yöntemi uyguladım.

Mutlaka 7 kere mi toniği sürmeliyiz?

7 skin method 3, 5 ya da 7 kere sürülerek yapılabiliyor. Ben ilk başladığımda akşamları ve 3 seans halince yaptım bu şekilde cildim yönteme alıştı daha sonra 5 kere tonikleme yaparak sayıyı arttırdım. Şimdi de genellikle 5 kere yapıyorum fakat çok yoğun olduğum dönemlerde gün aşırı 7 kere tonikleme yapıyorum yani bir gün yapıp bir gün yapmıyorum. Sonrasında kendi serumumu ve gece kremimi, göz kremimi uygulayarak cilt bakımı seansını bitiriyorum.

Sonuçtan memnun kaldım mı?

Doğrusunu isterseniz daha ilk seferde bile cilt bakımı gayet başarılı oldu bence zaten hafif tampon hareketlerle cildinizi çekiştirmeden uyguladığınız için anında bir kan dolaşımı oluyor ve cildiniz pembeleşiyor aynı zamanda da bir masaj işlevi görüyor. Daha sonra cildinizde bir dolgunluk ve nem hissediyorsunuz. Sabah fondötenimi sürdüğümde iyice dinlenmiş ve nemlenmiş olduğu için güzel bir sonuç alıyorum. Benim cildimde sivilce gibi bir problem pek olmuyor ama bu yöntem sayesinde bir nebzede olsa sivilcelerin yok olduğu da iddialar arasında.

Gül suyu kullanmak istemezsem neleri tavsiye ediyorlar?

Bir çok ürün tavsiyeler arasında mesela Bioderma Hydrabio tonik, Secret Key Aloe Soothing Moist Toner, Whamisa Organic Flower Toner, Thayers Witch Hazel Toner gibi bir çok seçenek öneriliyor.

Makalemizi beğendiyseniz cildinizi pırıl pırıl parlatacak olan Aspirin Bal Maskesi ne mutlaka göz atmalısınız.

Koreli kadınların cilt bakımı, kore cilt bakım rutini, kore cilt bakım maskeleri, korelilerin sivilce tedavisi, korelilerin güzellik sırları, kore cilt bakım ürünleri, kore kozmetik ürünleri  ilginiz çekiyor mu?  The Korean 7 skin method - 7 tonik metodu nu daha önce duymuş muydunuz?Siz hiç uyguladınız mı?

41 Yorumlar

  1. hiç duymamıştım bu yöntemi, merak ettim hemen deneyeceğim ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlak deniyxem çok ilgimi çekti 😍

    YanıtlaSil
  3. Ben de yatmadan önce yüzüme gül suyu kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Estupendo post! espero tu opinión en mi último post! que tengas feliz día!💜💜💜

    YanıtlaSil
  5. Gülsuyunu seviyorum, Kiels şimdi ki favorim :)

    YanıtlaSil
  6. Kore cilt bakımı gerçekten çok etkili ama bu yöntem benim gibi son dakika işe yetişme telaşı olanlar için çok uzun :) Ama akşamları ve tatil günlerinde aklıma gelince uyguluyorum.

    YanıtlaSil
  7. ben bizzat korelibir abladan duymuştum ve bende ondn duyduğum günden beri uyguluyorum :) vee senin gibi gül suyu kullanıyorum daha sağlıklı bence :) emeğine sağlık yararlı biriçerik bence sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de Gülsuyu kullanıyorum ama tampon yapılması gerektiğini bilmiyordum bundan sonra deneyeceğim. Her aşamada farklı Tonik kullanan mı varmış? Bence de abartmışlar 🙈 Ben bazen Gülsuyu'nu kullanmaya bile üşeniyorum ☺️

    YanıtlaSil
  9. Tonik yerine ben de gül suyu tercih ediyorum ..

    YanıtlaSil
  10. bir kere bile tonik sürmeye üşendiğim düşünülecek olursa, genlerime ne kadar teşekkür etsem az... Bu arada ben de gül suyucuyum :)

    YanıtlaSil
  11. cilt üzerine ne varsa koreliler başı çekiyor :)

    YanıtlaSil
  12. İlk defa duydum ve bende uygulayıp blogta yazacağım çok meak ettim. Tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Her şeyin en güzelini ve pratikliğini anlatman çok hoş süpersin 👍👍
    İnstagram hesabım : hilalllozturkk

    YanıtlaSil
  14. Yaa deneyeceğim mutlaka :) gül suyu bunun için daha iyi gibi geldi bana da :) instagram:suleedikmen

    YanıtlaSil
  15. Ben bununla ilgili bir video izlemiştim youtube de resmen bir sürü tonik yapmıştı yüzüne ve bir haftada toniklerin bittiğini söylüyordu bana biraz masraflı gelmişti ama denenebilir tabi ☺️(İnsta adım @ipekesirgen)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar farklı tonik kullanıyor çok pahalıya gelir ben sadece gül suyu kullanıyorum daha ekonomik ve doğal

      Sil
  16. Gulsuyu doğal bir ürün olduğu için anlattiklariniz çok cazip geliyor bana,mutlaka deneyecegim. Hoşçakalın @karadenizli_2902

    YanıtlaSil
  17. Yaa zatenn cilt yapıları o kadar temiz ki cidden gül suyu zaten birebir düzenli kullanimda😍😍
    @sultan-cihan-hazel

    YanıtlaSil
  18. Ben de gülsuyu kullaniyorum 😊

    YanıtlaSil
  19. bu ara en çok peloid pelomin markasının touzla adlı ürününü kullanıyorum

    YanıtlaSil