Genç Annelere Pratik Bakım Önerileri:
Selamlar bir bebek sahibi olmak biz anneler için zorlu,hassas bir dönemdir. Aklımızda sadece bebeğimiz vardır. En ufak bir ses bizi uyarır ve derin uykumuzdan kaldırır. Annelik zor ve bir o kadar da sevgi dolu bir hayatı önümüze serer. Artık eski deli dolu kız gitmiş yerine ne yapacağını bilmeyen bir kadın gelmiştir. İşte tam da bu dönemde kendimizi unutur, hayatımıza ara verir ve bütün benliğimizle teslim oluruz minik bir yüreğe.

Genç Annelere Pratik Bakım Önerileri Neler?


Artık saçımız, kaşımız pek umrumuzda olmaz, uykusuz geçen gecelerde bizi perişan eder. Eski kıyafetlerimize giremez, eski dostlarımızla buluşamaz oluruz. Genç Annelere Pratik Bakım Önerileri aklımıza gelir bu sırada.
Fakat etrafımıza baktığımızda her zaman olduğu gibi bizi sinir eden birileri bulunur. Onunda iki çocuğu vardır ama gezer tozar, her zaman güzel görünmeyi başarır ve bizi gördüğünde "Ne bu halin tatlım, toparla biraz kendini" diyerek sinirlerimizi alt üst eder.

Mümkün mü hem anne hem güzel olabilmek? Vakit bu kadar değerliyken neler yapılabilir merak ediyorsanız keyifli okumalar.
-Anne olmak demek doğamızda bulunan güzellik anlayışını bir kenara bırakmak demek değildir. İlk olarak alınan kilolar verilmeli eğer emziriyorsanız işiniz çok kolay kilolar fazla zorlanmadan gidecektir. Kendinizi iyi hissetmeye başladığınız dönemde hemen evinize bir bisiklet, yürüyüş bandı gibi bir spor aleti alıp, bebeğin uyku vaktinde 15-20 dakika çalışarak ilk adımları atmalısınız. Ben ilk bebeğim doğduğunda 2 ay boyunca misafir kabul etmeyerek önce bedenimi biraz toparlamayı, duruma alışmayı istedim. Daha sonraları gelenler beni oldukça toparlanmış gördüler. Yaklaşık 4 ay sonra 79 kilodan 53 kiloya düşmeyi başarmıştım. Üstelik yaş gençse hiç kimsenin zorlanacağını düşünmüyorum.

Anneler Nasıl Bakımlı Olur


-Bebeğiniz olsa da göz kremi, gece-gündüz kremlerini kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Sürmek sadece bir dakikanızı alır. Bebek doğmadan önce bir kaç kutu alarak stok yapabilirsiniz çünkü dışarı çıkmanız çok zor olacaktır. Bu arada yüzünüzde problemli gördüğünüz bölgeler için bir kaç yüz yogası tekniği uygulayabilirsiniz kreminizi yedirdikten sonra göz etrafınızdaki kırışıklıktan şikayetçiyseniz kreminizi sürmeyi bitirip baş ve işaret parmaklarınızı göz etrafınıza yerleştirip kaş ve göz altınızdaki bölgeyi gerin ve bu esnada bir kaç saniye göz kapaklarınızı kapatmaya çalışın. Bu hareketi düzenli yaptığınızda bir ay kadar sonra kaşlarınızın daha yukarı kalktığını ve kırışıklıklarınızın azaldığını göreceksiniz. Genç Annelere Pratik Bakım Önerileri devam ediyor.


-Kremlerinizi sürerken mutlaka boyun kısmınıza da sürmelisiniz. En ihmal edilen bölge burasıdır ve çabuk yıpranır. Ayrıca göz kreminizi dudak çevrenize de sürerseniz kırışıklıkları engelleyecektir.

-Mutfakta yemek hazırlarken soyduğunuz salatalıkların kabuklarını yemek hazırlıkları esnasında yüzünüze yapıştırarak hızlı bir bakım yapabilirsiniz. Limon, muz kabuklarını yüzünüzde gezdirebilir, zeytinyağı olmuş parmağınızı göz etrafınıza,dudağınıza sürebilir ve kahve telvesini yüzünüze sürüp ölü hücreleri temizleyebilirsiniz.

-Uyurken yastıksız yatarak boyun güzelliğinizi koruyabilir sadece sırt üstü yatarak yüzünüzde kırışıklıkların olmasını önleyebilirsiniz. Bulduğunuz her fırsatta kısa şekerlemeler yaparak onlarca işle başa çıkmanız daha kolay olabilir.

-Dışarı çıkacaksınız ve göz etrafınız korkunç gözüküyor. Eğer vaktiniz varsa hemen göz altlarınıza kapatıcı sürüp göz içinize beyaz ya da krem rengi bir kalem çekin. Böylece yüzünüze parlak bir ifade gelecektir.Vaktiniz yoksa da güneş gözlüğü takın. Oldukça havalı gözükeceksiniz ve yorgun olduğunuz belli olmayacak. Patates dilimlerini ya da salatalık dilimlerini buzdolabında bir süre bekletip on dakikalığına gözlerinizin üzerine koyarsanız gözaltı torbalarına oldukça iyi gelir.

Mutlaka su için 


-Mümkün olduğunca su içmeye gayret edin.

-Bebek bakan anneler devamlı ellerini yıkadıkları için kuruma problemiyle karşı karşıyadır. Her oda da krem bulundurun ve devamlı nemlendirin.

-Her annenin evinde bebe yağı bulunur. Duşa girdiğinizde yanınıza alın duştan çıkmadan hızlıca bütün vücudunuza sürün böylelikle cildiniz nemlenecektir. Duştan sonra da nemli saçlarınızın uçlarına,kaşlarınıza bir iki damla sürerseniz dökülmeler için önlem almış olacaksınız.

-Doğum sonrası lekelerden kurtulmak için 1 çay kaşığı zencefil,1 çay kaşığı tarçın ve 1 yumurta akını karıştırıp her gün lekelerin üzerine sürün.
Diğer Genç Annelere Pratik Bakım Önerileri şu şekildedir.

-Bu dönemde saçlarınızı oldukça kısa kestirip çok beyazınız yoksa boyatmamanızı tavsiye ederim. Böylelikle bu zorlu dönemden saçlarınız fazla etkilenmemiş olacak.

-Evdeyken ayağınıza vazelin sürerek üzerinize çorabınızı giyin ayaklarınız yumuşacık olacaktır.

-Eğer cildinizde sivilceler çıkmışsa bir parça pamuğu sıktığınız limon suyuna batırarak sivilcelerinize sürün.

-Mutlaka eski arkadaşlarınızla buluşun özellikle sizin gibi çocuğu olan arkadaşlar edinin ve keyifli vakit geçirin.

-Sabahları buzlukta dondurduğunuz bir parça buz küpü nü yüzünüzde gezdirirseniz cildinizde ani bir toparlanma elde edeceksiniz.

-Yatmadan önce cildinizi süte batırılmış pamukla silerseniz son derece güzel temizlenmiş bir cildiniz olacaktır.

Evet Genç Annelere Pratik Bakım Önerileri bunlardı. Her zaman mutlu,neşeli ve bakımlı kalmanız dileğiyle.Sevgiler...

0 Yorumlar