Kek çeşitleri


Tuzlu Kek

Tuzlu Kek farklı kek çeşitlerini denemeyi sevenler için güzel bir lezzet.Kek gerçekten ani açlıklarda işe yarayan pratik bir çözüm.Eve gelir gelmez hemen bir dilim kek ile açlığımızı yatıştırabiliriz ayrıca eşimiz ve çocuklarımızda iş ve okuldan dönünce ilk iş olarak mutfağa uğrarlar.Bu yüzden farklı kek çeşitleri çoğu zaman kurtarıcımız olur.

Tuzlu Kek nasıl yapılır?

 Tuzlu Kek az malzemeyle yapılan ve oldukça güzel olan bir yemek tarifi.Aniden gelen arkadaşlarınıza ve hatta şeker hastası olan bir arkadaşınız gelecekse hazırlayıp sunabileceğiniz doyurucu bir kek tarifi arıyorsanız okumalısınız.

Tuzlu Kek malzemeleri

-3 yumurta

-Yarım su bardağı süt

-1 su bardağı sıvı yağ

-2 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1su bardağı beyaz peynir

-maydanoz

-2 çarliston biber

-2 çay kaşığı tuz

-yarım çay kaşığı pul biber ve karabiber

Tuzlu Kek yapımı

1-Yumurta ve sütü iyice çırpın.Ben rondonun bıçaklı ucuyla çırpıyorum böylece içinde hava kabarcığı kalmıyor.Hava kabarcığı kalırsa kekin bir yanı sönük olabiliyor.

2-Sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.

3-Peynir,biber,tuz,karabiber,pul biber,maydanozu ekleyip biraz daha çırpın.

4-Elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

5-175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Kek yapmak gerçekten zor işin sırrı iyice çırpmaktan geçiyor.Kalıba dökerken ortadan değil kenardan dökün kekinizi ve lütfen kabınızın kenarlarını fazla yağlamayın kenarlar kabarmıyor yoksa.Kalıba döktükten sonra keki bir kaç defa tezgaha vurun ki kalıba otursun.Kek çeşitlerinden Tuzlu Kek tarifimizi beğendiyseniz Kolay Poğaça Tarifi nide okumayı unutmayın.

6 Yorumlar

  1. Kek yapmak bence de kolay ve pratik.5 dakika da hazırlanıyor çabucak :)) Bu tarife zeytin de çok yakışır.Çok kezzetli görünüyor ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Şekerli kek gibi şekeri yükseltme derdide yok :)

    YanıtlaSil
  3. bilemedim bende tuz, acı, ekşi yok. sadece tatlıcıyıım :)

    YanıtlaSil