Gömlek Nasıl Değerlendirilir?

 

Gömlek nasıl değerlendirilir?

Geri dönüşüm özellikle doğayı korumak için etkili bir çözümdür. Doğayı korumanın yanında tasarruf etmeyi de sağlayan geri dönüşüm kıyafetlerde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Birçok eski veya moda için uygun olmayan kıyafet farklı formlarda tekrar kullanılmaya hazırlanır. Gömlekler de çok çeşitli şekillerde geri dönüştürülerek kullanılabilir. Gömlek nasıl değerlendirilir?


Gömlek kazak uyumu


 

 Kazaklarınızın Tarzını Değiştirin

 

Gömlek nasıl değerlendirilir sorusuna vereceğimiz ilk cevap kazaklar olacaktır.  Kış aylarında sıklıkla kullanılan kazaklar genelde hep aynı tarzda üretilirler. Artık giyilmeyen bir gömlek ile bu kazakların tarzını değiştirmek mümkündür. Kazağın rengi ve desenine göre uyumlu bir gömlek seçildikten sonra nereye ekleme yapılacağına karar verilmelidir. Gömleğin yakası, kolu ya da etek kısmı kazağa eklenebilir. Ölçüleri alıp gömleğin istenilen bölümü kesildikten sonra kazağın boynuna kollarına ya da eteğine dikilir. Bir gömlekten kesilecek etek boyun ve kol uçlarının hepsi de dikilebilir ve kazaklara yeni bir görünüm sağlanır.


gömlek elbise


 

 Küçük Elbiseler Tasarlayın

 

 Eski gömleklerden yapılabilecek bir diğer ürün ise çocuklar için elbisedir. Gömleğin düğmeleri ilikli şekildeyken dikilmek istenilen çocuğun ölçülerine uygun olarak bir elbise formu çizilir. Bu çizilen şekilden elbise kesilerek yanlardan dikilir. Kol kısımları da kesilip çıkarılarak elbise tamamlanır. İsteğe bağlı olarak kesilen kol kısmından elbiseye kemer yapılabilir. Çeşitli figür ve desenlerle süslemeler yapılıp çocuklar için tatlı bir giysi elde edilir.

Gömlek nasıl değerlendirilir?


 

 Yastık Kılıflarını Renklendirin

 

 Yastık kılıfları çeşitli renklerde ve desenlerde bulunabilir. Fakat giyilmeyen bir gömlek hazırda mevcut ise tasarruf sağlamak adına geri dönüştürülerek güzel yastık kılıfları elde edilebilir. Gömleklerin düğme kısımlarının başa gelecek şekilde tutulması önemlidir. Kılıfların yastıklara geçirilmesi için bu düğmeler kullanışlı olacaktır. İstenilen yastığa göre kesilen gömlekler uygun şekilde dikilerek kılıf haline getirilir. Eğer gömleğin cebi varsa o da değerlendirilebilir. Bu cebi yastığın yanına gelecek şekilde ayarlanırsa kumanda ya da telefon gibi aletleri koyacak bir bölüm elde edilir. Gömlek nasıl değerlendirilir sorusunun en neşeli yanıtıdır.

 

 Gömlekten Vazgeçmenize Gerek Yok

 

 Artık modası geçtiği düşünülen ya da modeli beğenilmeyen bir gömlek varsa bunun üzerinde çeşitli oynamalarla yepyeni bir gömleğe çevirmek mümkün. Yeni kıyafetler tasarlamak için tek gereken bir dikiş makinesi olacaktır. Eğer dikiş makinesi yoksa daha basit modeller tercih edilebilir. Etek kısmı kısaltılarak crop bir model elde edilebileceği gibi kolları kesilerek yazlık bir gömlek de yapılabilir. Yakasında da çeşitli oynamalar yapılarak modaya uygun hale getirilebilir.



Gömlek kombini


 

 Gömlek Nasıl Değerlendirilir? Başka Kıyafetlerin Tamamlayıcısı Olarak Kullanın

Artık giysi olarak giyilemeyen bir gömlek, aşağıdakiler gibi çeşitli şekillerde yeniden kullanılabilir:

  1. Paçavralar: Gömleği küçük parçalara ayırın ve bunları temizlik bezi olarak kullanın.

  2. Yorganlar: Gömleği kare parçalar halinde kesin ve bir patchwork yorgan oluşturmak için bunları birlikte dikin.

  3. Evcil hayvan oyuncakları: Gömleği şeritler halinde kesin ve evcil hayvanlar için bir çekme oyuncağı oluşturmak için bunları birbirine düğümleyin.

  4. Bitki örtüleri: Gömleği şeritler halinde kesin ve narin bitkileri dondan veya sert güneşten korumak için bunları örtmek için kullanın.

  5. Sanat malzemeleri: Gömleği çeşitli şekillerde kesin ve parçaları şablon olarak veya kolajlar veya diğer el işi projeleri için kumaş olarak kullanın.

Bunlar, artık giyilemeyen bir gömleğin nasıl yeniden tasarlanabileceğine dair birkaç örnek. Yaratıcı olun ve başka hangi kullanımları bulabileceğinizi görün!

 

 Bazı kıyafetler ne kadar güzel olsa da giyildiğinde pek rahat olmayabilir. Bunun için bir gömlek iyi bir kurtarıcı olacaktır. Artık giyilmeyen bir gömleğin kol, etek ve yaka kısımları kesilir. Etek ve kol kısımlarının kesilen uçlarına vücut ölçülerine uygun olarak lastik takılır. Böylece devamlı giyip çıkartılabilen bir parça elde edilir. Yaka kısmı zaten düğmeli olacağından lastiğe gerek yoktur. Elde edilen bu üç parça istenilen kıyafette rahatlıkla tamamlayıcı parça olarak kullanılabilir. Gömlek nasıl değerlendirilir sizin eklemek istedikleriniz var mı?

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar