Kaşar Peyniri Faydaları
Keçi, inek veya
koyun sitinden elde edilen sarı renkli sert bir çeşit olan kaşar peyniri faydaları süt ve süt ürünlerinin her birinde olduğu
gibi çok fazladır. Özellikle Türkiye ve Yunanistan’da çok fazla tüketilen bir peynir
çeşididir. Enerji değerlerine bakıldığında kaşar peynirinin çok iyi
·
Kalsiyum,
·
Protein,
·
B2 vitamini ve
·
Fosfor kaynağı olduğu net bir şekilde
söylenebilir.
Özellikle
kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan kaşar peyniri, rendelendiği zaman
ise poğaçalara, böreklere, makarnalar ve sebze yemeklerine eklenebilir.
Tariflere Lezzet Veren Kaşar Peyniri Faydaları
Girdiği her ürüne
müthiş bir tat veren kaşar peyniri tostların ise vazgeçilmez malzemesidir.
İştah açıcı özelliği ve sıcakta erimesi ile domates çorbasına da özel bir
lezzet katar. Taze kaşar hazırlanış aşamasında daha kısa süre gerektirirken
eski kaşarın en az 6 ay kendi çuvalında bekletilmesi gerekmektedir.
Kaliteli bir
kaşar peyniri eğer saf koyun sitinden elde edildiyse 3 yıl boyunca tazeliğini
koruyabilme özelliğine sahiptir. Bazı üretim tekniklerinin sonucu olarak
alerjik bünyelerde fazla kaşar peyniri tüketimi migren hastalığını
tetikleyebilmektedir.
İdeal Protein Kaynağı
Kalsiyum
açısından zengin olan çeşit aynı zamanda protein desteği de sağladığı için vejetaryen
beslenme biçimini benimsemiş bireyler üzerinde de önemli bir destek
sağlamaktadır.
Mısır faydaları ile favoriniz olacak makalemizi de okuyunuz.
·
Gelişim çağında olan çocuklar ve gençler için
ideal bir protein kaynağı olarak düşünülebilir.
Kaşar peyniri faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olmasına rağmen içeriğindeki yağ
miktarının fazlalığı sebebiyle kolesterol sorunu olan kişiler tarafından
dikkatli kullanılması önerilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder