Hurmanın faydaları nelerdir?

Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma hakkında merak ettiğiniz her şeyi anlattık.

Hurma Son Derece Besleyicidir

Ramazan ayında veya kişilerin yakınları umre ve hacdan geldiklerinde ikram edildiğinde tüketildiği sanılan hurma insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu nedenden dolayı hurmayı sadece ramazan aylarında veya umre ve hacdan gelen yakınlar ikram ettiğinde değil her zaman tüketmek gereklidir. Hurmanın insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Neredeyse bedende her noktada fayda sağlayan hurma kalorisinin yüksek olması nedeni ile de kilo almak istemeyen kişiler tarafından dikkatli tüketilmesi gereken besindir. Diyabet hastaları da bu besini dikkatli tüketmelidir. Hurmanın besleyiciliği yanında folik asit, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve B9 vitaminleri taşıdığı da bilinir. Hurmanın faydaları bu kadar da değildir.


Hurma kan yapar


Hurma Kan Yapar!

Gençlerin çocukların yaşı ilerlemiş kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bu besin kan yapıcı özelliği ile bitkisel kürlere yakın duran uzman doktorlar tarafından hastalarına kansızlık yani anemi için ilaç niteliğinde tavsiye edilmektedir. Kan yapıcı özelliği ile her yaşta kişi tarafından günde beş adet kadar tüketildiğinde vücudun kan değerlerinin artışına destek olmaktadır. Hurmanın 100 gram kadarında 300 kalori değeri bulunmaktadır. Enerji verme etkisi ile küçük çocukların mutlaka tüketmesi gerekir. Hurmanın faydaları nelerdir?

Sarımsağın faydaları nelerdir makalemizi de okuyunuz.

Hurmanın faydaları


Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurma, beslenmeyle dolu ve sayısız sağlık yararı sunan tatlı bir meyvedir. Dünyanın birçok yerinde popüler bir besindir ve binlerce yıldır tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Bu yazımızda hurmanın faydalarını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini inceleyeceğiz.

  1. Besin değeri yüksek

Tarihler iyi bir lif, potasyum ve çeşitli vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Ayrıca vücudu serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküllerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidanlar içerirler.

  1. Enerji seviyelerini artırın

Hurma harika bir karbonhidrat kaynağıdır, bu da onları mükemmel bir enerji yükseltici yapar. Sporcular veya hızlı bir enerji patlamasına ihtiyaç duyan herkes için mükemmel bir atıştırmalıktır.

  1. Sindirime yardım

Hurmanın yüksek lif içeriği, bağırsak hareketlerini düzenleyerek ve kabızlığı önleyerek sindirim sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilir. Hurma ayrıca, sindirim rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olabilecek proteinlerin sindirimine yardımcı olan enzimler içerir.

  1. Beyin fonksiyonunu geliştirin

Tarihler, beyni serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek zengin bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca beyne hızlı bir enerji artışı sağlayabilen ve bilişsel işlevi geliştiren doğal şekerler içerirler.

  1. Destek kemik sağlığı

Hurma, güçlü kemikler ve dişler için gerekli olan iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca sağlıklı kemikler için önemli olan magnezyum, fosfor ve potasyum gibi diğer mineralleri de içerirler.

  1. Kalp sağlığına iyi gelir

Hurma, kalp sağlığı için gerekli olan bir mineral olan potasyum açısından zengindir. Potasyum, kan basıncını düzenlemeye ve inme ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

  1. Kanseri Önlemeye Yardımcı Olabilir

Tarihler, hücre hasarını önlemeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Ayrıca, kolon kanseri riskinin azalmasıyla bağlantılı olan lif bakımından da yüksektir.

Sonuç olarak hurma, sayısız sağlık yararı sunan lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Enerji seviyelerini artırabilir, sindirime yardımcı olabilir, beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir, kemik sağlığını destekleyebilir, kalp sağlığını geliştirebilir ve hatta kanseri önlemeye yardımcı olabilir. Diyetinize hurmaları dahil etmek, genel sağlığınızı ve esenliğinizi iyileştirmenin kolay ve lezzetli bir yolu olabilir.

Hurmanın Diğer Yararları Nelerdir?

·        Hurmanın faydaları dediğimizde Sindirim sisteminin rahatlaması için hurma tüketimi yapılabilir.

·         Gözlerin kuvvetlenmesini sağlayan sayılı gıdalardan birisidir.

·         Karaciğerin daha iyi hale gelerek kuvvetlenmesini sağlar. Hurmanın faydaları nelerdir?

·         Hafızayı kuvvetlendirdiği için yaş ilerlemesine bağlı olan unutma gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasını sağlamaktadır. 

·         Kalp krizi riskini azaltır.

·         Sinir sistemini güçlendirir.

·         Stres ve gerginliği azaltır.

·         Böbrek yetmezliği riskini ortadan kaldırır.

·         Zihinsel yorgunluğa iyi gelir.

·         İçeriğinde bulunan potasyum ve kalsiyum çocukların daha hızlı büyümesini sağlar.

·         Kan yapıcı özelliği ile anemi rahatsızlığına iyi gelir.

·         İçerdiği fosfor nedeni ile kısırlık tedavisinde kullanılır.

·         Kemik erimesine faydası vardır.

·         Kemik gelişimini bebek ve çocuklarda artırır.

·         Tok tutucu özelliği ile zayıflama diyetlerinde ara öğünlerde ölçülü olarak tüketilebilir.

·         Yüksek oranda içerdiği lif nedeni ile vücutta tümör oluşumunu durdurur.

·         Mide rahatsızlıklarını ortadan kaldırıcı özelliği bulunmaktadır.

·         Alzheimer ve demans gibi yaşlanmaya bağlı olan hastalıkların oluşmasını durdurur. Hurmanın faydaları oldukça fazladır mutlaka tüketin.



0 Yorumlar