Ege’nin Tadına Doyulmaz Lezzetleri, Ege'de Nerede Yemek Yenir?
Ege'de nerede yemek yenir
denince akla ilk olarak Bozcaada reçelleri ve şarapları gelir. Girit ezmesi,
incir reçeli, çavuş üzümleri ve her türlü deniz mahsulü oldukça lezzetlidir.
Bozcaada’nın
ünlü rüzgâr gülleri ve dar sokakları fırsat bulunan her an oralara gitmek,
havasını solumak, minik dükkânlarını gezmek, incir reçeli almak için sayısız
fırsatlar sunar.
Renkli Tatiller Lezzetli Yemekler
Eşsiz güzellikteki
Bodrum ve Bodrum’un beyaz evleri, gece hayatı ve güzeller güzeli denizi renkli
tatiller sunarken mandalina reçeli ile mandalina dondurması ile gönülleri
fetheder.
·
Çökertme
kebabı denince aklımız başımızdan gider.
·
Çıtır
çıtır patates kızartması ve yoğurt ve bonfile dilimleri.
Mis gibi
deniz kokusunu içinize çekerken şöyle bir sokakları turlar ne yiyeceğinize
karar verirsiniz. Sayısını unutacağınız kadar midye dolma, Bodrum inciri,
mezeler, taze börülce tabakları, kabak çiçeği dolmaları koyu bir sohbetin
vazgeçilmezleri arasındaki yerlerini her zaman muhafaza ederler.
Bu Lezzetleri Denemeden Şehre Dönmeyin! Ege'de Nerede Yemek Yenir!
Ege'de nerede yemek yenir diye düşünmeyin, dumanı üstünde
tüten Bodrum mantısını Türkbükü’nde yemediyseniz eğer hemen geri dönün. Ünlü
Assos bize patlıcan, börülce ve pırasanın eşsiz tadını, çeşitli otların uyumu
ile mükellef hazırlanmış sofralarda sunar. Ege’de nerede yemek yenir, ne yenir diye sakın düşünmeyin.
·
Keşkek,
·
Patlıcan
böreği,
·
Mercimekli
bükme,
·
Katmer,
·
Görsel
bir şölen şeklinde sunulan yahniler ve
·
Gözlemeler
ayrı bir özenle, ayrı bir zevkle hazırlanır ve sunulur.
Behramkale
mantısı, avcı böreği, otlu gözleme, kılıç şiş, orfoz ızgara, balık pastırması,
levrek buğulama, iskorpit çorbası, lakerda, çiroz, füme balık, kalamar dolması
yenir, limonlu ada çayı içilir. Tüm bu yemekler üstüne yenen susamlı, tarçınlı
lokma ise bizi alır Ege’nin kalbine koyar. Ege’yi de bizim kalbimizin en baş köşesine
yerleştirir.
Yorumlar
Yorum Gönder