Hamsili Pilav Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri

 

Hamsili pilav nasıl yapılır?

Hamsili pilav nasıl yapılır? Hangi malzemeleri kullanmak gereklidir? Bütün önemli detayaları makalemizde bulabilirsiniz.

hamsili pilav tarifi


Hamsili pilav tarifi için gerekli malzemeler:

·         1 kg hamsi balığı

·         3 orta boy soğan

·         1 tatlı kaşığı karabiber

·         1 su bardağı zeytinyağı

·         Yeterince tuz

·         Yarım kg pilavlık pirinç

·         2 kahve fincanı kuşüzümü

·         1,5 kahve fincanı çamfıstığı

·         Yarım bardak Trabzon (Vakfıkebir) yağı

·         3 bardak sıcak su

Hamsili pilav nasıl yapılır?


Hamsili pilav tarifinin yapılışı:

Soğanları ince ince doğrayın ve bardağın yansını kullanarak pembeleşinceye kadar zeytinyağında orta ateşte kavurun. İyice yıkanmış ve durulanmış pirinci ve çamfıstıklarını soğanın üzerine atın. Birlikte 2-3 dakika kadar kavurun. Sonra 3 bardak sıcak suyu ve sadeyağı birlikte tencereye katıp karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp pilavınızı pişirin.

Aslan dişi bitkisi ile yapılan yemekler makalemizi de okuyunuz.

Hamsileri ayıklayın, kılçıklarını çıkarın, yıkayın ve suyunu bir kevgire dizerek süzdürün. Kalan yarım bardak zeytinyağını bir tavaya boşaltın. Kuvvetli bir ateşte hamsileri kızartın. Kızaran hamsilerin yansım bir tencerenin dibine, güneş ışınlan gibi dizin. Pişmiş fakat henüz dinlenmemiş olan pilava kuşüzümlerini atıp karıştırın ve tümünü diğer tencereye hamsilerin üzerine boşaltın. Kalan hamsileri de pilavın üzerine alttaki gibi dizin. Tavadaki zeytinyağını da hamsilerin üzerine gezdirerek dökün.Tencerenin kapağını örtüp çok hafif bir ateş üzerinde 15 dakika bekleterek dinlendirin. Kapağın altına 2 katlı kâğıt havlu koyarsanız demlenme daha iyi oluşur. Kâğıt havlu, buhar haline geçen fazla suyun kapakta yoğunlaşarak tekrar pilava düşmesini önler, suyu kendi üzerinde tutar. Pişirdiğiniz tencerenin çapından daha büyük bir tabağı kapak gibi kapatıp, pilav tenceresini ters döndürerek pilavı servis tabağına alın ve bu haliyle sofraya koyun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar