Kolajen Nedir, Faydaları Nelerdir? Selpiar Kolajen

 

Kolajen nedir?
Son yıllarda hayatımıza giren collagen takviyeleri aklımızda bazı sorular oluşturmaktadır. Kolajen nedir? Faydaları nelerdir? Hangi besinlerden kolajen alabiliriz? Hangi takviyeyi kullanmalıyız? İşte bütün soruların cevabı makalemizde olacak. Ayrıca severek kullandığımız Selpiar Kolajen hakkında bilgide vereceğiz.  Selpiar Likit Collagen kullanıcı yorumları 
nedir?
Selpiar Collagen


Kolajen Nedir?

Kollajen, vücudumuzda çok miktarda bulunan bir protein ve vücuttaki proteinlerin yaklaşık üçte birini oluşturur. Kemiklerin, derinin, kasların, bağların en önemli yapı taşlarındandır. Collagen kan damarlarında, kornealarda ve dişlerde olmak üzere vücudun diğer birçok yerinde bulunur.

Selpiar Likit Collagen


Selpiar Kolajenin faydaları nelerdir?

Selpiar Collagen, eklemlerin sağlıklı olmasını, cildin elastik ve gergin olmasını sağlar. Kolajen kemiklerinizde, kaslarınızda ve kanınızda bulunur, cildinizin dörtte üçünü ve vücudunuzdaki proteinin üçte birini oluşturur. Yaşlandıkça, vücudun collagen üretimi azalır. Bu gibi durumlarda dışarıdan takviyelerle ihtiyacımızı karşılamak durumunda kalırız. Selpiar sıvı kolajen bu durumda işinize yarayacaktır.

Hangi yiyecekler  içerir?
Collagen içeren gıdaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Balık
Tavuk
Yumurtanın beyazı
Turunçgiller
Meyveler
Kırmızı ve sarı sebzeler
Sarımsak
Beyaz çay
Kemik suyu
Bu gıdaları bol bol tüketerek vücudumuzda kaybolan collagen miktarını düzenleyebiliriz. Eğer beslenmemize yeterince önem veremiyorsak kolajen takviyesi kullanabiliriz.

Takviye olarak Selpiar Collagen almaya değer mi?

Bazı araştırmalar, birkaç ay boyunca kolajen takviyesi almanın ciltteki kırışıklığı ve yaşlanma belirtilerini azalttığını göstermektedir. Ayrıca Selpiar collagen yaşla zayıflamış kemikleri güçlendirdiği ve eklem, sırt ve diz ağrısını iyileştirebilir.

selpiar likit collagen



Ne zaman Selpiar collagen almalıyım?

Selpiar Collagen  almak için en uygun zaman nedir? Sindirim veya bağırsak sorunları yaşıyorsanız, kollajen almak için en iyi zaman sabahları aç karnına almaktır. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa yatmadan önce alınması tavsiye edilemektedir. Uyku kaliteniz artarken vücudunuzda uyku esnasında kendini onaracaktır. 

Cilt makyajı nasıl yapılır makalemizi de okuyunuz.

Hangi Kolajen daha iyidir? Tablet, toz ya da likit? 
Aslında hangisinin  daha iyi olduğunu söylemek zordur. Kolajen takviyelerinin arasında gerçekten büyük bir fark bulunmamaktadır. Tablet halinde piyasaya sürülen ürünleri yutmak size zor gelebilir. Toz halindeki ürünler meyve aromalıdır ve suyla karıştırmak gerekmektedir. Bizce en pratik olanları Shot yani likit ürünlerdir. Minik şişeler içinde içime hazır olan bu tür ürünler meyve aromlı tatları ile lezzetlidir ve sadece kapağını açıp içmek yeterlidir. 

Hangi kolajen daha iyidir?



Hangi Kolajen markasını seçmeliyim?


Piyasada arz talep ile birlikte bir çok marka bulunmaktadır. Size tavsiyemiz marketlerde ya da online sitelerde satılan ürünlerdense eczanelerde satılan ürünleri tercih etmeniz olacaktır. Selpiar kolajen seçenekleriniz arasında bulunabilir. Tip 1 ve tip 3 kolajen içeren Selpiar ahududu tadıyla ve likit bir ürün olmasıyla oldukça pratiktir. Her bir paketin içerisinde 15 günlük Shot mevcuttur. Bir Shot bir günlük ihtiyacı karşılamaktadır. En az 6 ay süresince kullanımının sonucunda tırnaklarda sertleşme, saçlarda güçlenme ve selülitlerde azalma gözlemlenmiştir. Helal sertifikası da olan Selpiar Collagen Likit vücudunuzun ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar