Şık ve Modern Mutfak Dekorasyon Fikirleri!

 

Modern mutfak dekorasyon fikirleri

Her evde ortak yaşam alanlarından biri olan mutfaklar hem kadınlar hem de yemek yapmayı seven erkekler için oldukça önemlidir. Dolayısıyla kadınlarda erkeklerde mutfak dekorasyonlarının şık, dekoratif ve kullanışlı olmasını isterler. Modern mutfak dekorasyon fikirleri arasında son yıllarda ada mutfaklar oldukça popüler olmaya başladı ve her geçen günde popülaritesini artırmaktadır. İşte modern mutfak dekorasyonları!

 

modern mutfak

Yılın En Şık Modern Mutfak Dekorasyonları!

Trend modern mutfak dekorasyonları günümüzde nasıldır? Mutfaklar nasıl dekore ediliyor?

Mutfak Duvarları ve Zeminlerinde Şıklık Ön Planda Tutuluyor!

Son yıllarda modern mutfaklarda da koyu renklerde kullanılmaya başlandı. Fakat açık renkler hala mutfak dekorasyonlarında hâkimiyetini sürdürüyor. Mutfaklar dekore edilirken sudan etkilenmeyen duvar kâğıtları ve laminatlar sık sık kullanılıyor.

Zemin ve duvar kaplamalarında seramik isteyenler ise mermer ya da ahşap görünümlü fayanslarla yer karoları tercih ediyor. Seramik aralarında altın ya da gümüş bordürlere yer veriliyor. Üç boyutlu ve kendinden desenli parlak dokulu duvar seramikleri de oldukça fazla mutfaklarda yerini alıyor.

Modern ada mutfak modelleri


Modern Ada Mutfak Modelleri!

Küçük ve dar mutfaklarda yarım ada mutfak modelleri, geniş mutfaklarda ise tamada mutfak modelleri en sık tercih edilenler arasında bulunuyor. Yalnız ada mutfak yaptırılırken mutfak ölçülerinin çok iyi hesaplanması, tüm dolapların ve beyaz eşyaların doğru yerlere konumlandırılması gerekiyor.

Ada mutfaklar yalnızca tezgah ve dolaplardan oluştuğu gibi ayrıca ocak ve lavabolarda ada mutfaklarda tercih edilebiliyor. Ocaklı ada mutfaklara tezgah üstü askılıklar eklenebiliyor. Bu askılıklara tavalar, tencereler ve yemek pişirme esnasında hızlıca alınabilecek mutfak gereçleri asılıyor.

2021 modern mutfak modelleri


2021 Yılının Mutfak Modelleri!

Modern mutfak dekorasyonları yapılırken dolaplar tek dokunuşla açılabilen özelliklerde üretiliyor. Farklı ve şık çizgilere sahip olan 2021 yılının mutfak modelleri arasında raflar ve vitrinlerde yerini almaya başladı. Özellikle yemek takımları, tencereler ve kahve takımları raflarda ya da vitrinlerde sergileniyor.

Geniş mutfaklarda muhakkak masa ve sandalyelerde bulunuyor. Mutfak armatürleri ise mutfağın rengine ve tasarımına uygun olarak siyah, altın, bakır ya da gümüş renklerde olabiliyor. Lambalarda ise yine armatür renklerine uygun renkler tercih ediliyor.

Açık rafları hep düzenli tutmanın yolları makalemizi de okuyunuz.

Bu yıl modern mutfak dekorasyonları renklerinde çoğunlukla açık renk isteyenlerde çakıl taşı ve krem rengi, koyu renk tercih edenlerde ise siyah, antrasit ve kahverengi ön planda oluyor. Tabii mutfaklarda diğer renklerde de kolay kolay vazgeçilmiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar