Makyaj Yapma Teknikleri İle Mükemmel Görünüm Elde Etme

 

Makyaj yapma teknikleri

Makyaj yapma teknikleri her kadının bilmesi ve mutlaka uygulaması gereken hayatı kolaylaştırıcı bilgiler içerir. Makyaja başlamadan önce cildi temizlemek yapılan makyajın daha doğal durmasını sağlar. Çünkü altı temiz olmayan bir boya nasıl tutmaz ve güzel görünmezse makyaj da aynı şekilde şık ve güzel görünmez. Bu sebepten ötürü her cilt tipindeki kadınların makyaj yapmadan önce cildini temizlemesi ve ardından nemlendirmesi gereklidir. Temizlenmiş ama nemlendirilmemiş bir cildin de kuru olacağı kuru cildin de makyaj malzemelerinin kalış süresini kısaltacağını unutmamak lazım.

Makyaj yapma teknikleri konusunda bahsedeceğimiz ilk konu fondötenler.

Cilt tipinize göre fondöten seçmeniz sizin için çok önemlidir. Eğer yağlı cilde sahipseniz, yağsız, nemlendirici içeren ve güneş koruma özelliği olan fondötenleri seçmeniz gerekmektedir. Kuru cilde sahipseniz mineralli ve nemlendirici özellikli fondöten seçmeniz sizin için daha uygun olacaktır. Kuru ciltli kadınların ise daha yağlı ve nemlendiricili fondötenler tercih etmesi gerekir. Kuru cilde sahip kadınların özellikle fondöteni uygularken yüzün merkezinden başlayarak fondöten fırçasını yanlara doğru uygulamaları daha doğal bir görünüm kazandıracaktır. Bir cilt ne kadar yağlı ve nem açısından doymuş ise o kadar elastikiyet kazanmış ve makyaja uygun hale gelmiş demektir.

Makyaj yapma


Makyaj yapma teknikleri konusunda ikinci nokta ise cilt rengine uygun fondöten seçme konusu.

Her cilt tipi için fondöten rengi cilt rengi ile aynı olmalıdır. Yani aslında esmer tene sahip bir kişinin teninden daha açık bir renk fondöten kullanması tamamen yapay ve çok rahatsız edici görünüme sebep olur. Kendi ten renginize çok yakın en fazla bir ton açık ya da koyu fondöten kullanımı yapabilirsiniz.

Kepekli saçlar için öneriler makalemizi de okuyunuz.

Gözaltı kapatıcısı seçme konusu ise fondötene göre daha farklı. Gözaltı kapatıcısı için ciltten 1 ton açık kapatıcı kullanılmalıdır. Makyaj yapma tekniklerinin temelinde Yüz ve göz şeklinize göre doğru makyaj yöntemlerini seçerek daha etkileyici bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar