Göz Tipine Göre Makyaj Yapma Teknikleri

 

Göz tipine göre makyaj

Göz tipine göre makyaj yapma teknikleri gözlerinizin güzelliğini ön plana çıkarmanız açısından önemlidir. Yanlış şekilde yapılan makyaj sizi güzelleştirmez aksine sönükleştirir. Öncelikle aynanın karşısına geçerek göz yapınızın hangi maddeye uyduğuna karar verin. Sonra elinizdeki makyaj malzemelerini kullanrak önerilerimizi uygulayın, farkı göreceksiniz.

Göz makyajı


Göz Tipine Göre Makyaj Nasıl Yapılır?

Çıkık Göz İçin Makyaj Teknikleri:

Göze koyu renk göz farkı sürülerek göz kapağının ön planda olması engellenir, göz kalemini gözün üstüne ve içine sürerek gözlerin boyutu küçültülür ve bakışı derinleştirilir. Rimelin alt kirpiklere değil, sadece üst kirpiklere sürülmesi şiş görünümün azalmasını sağlar.

Çukur Göz İçin Makyaj Teknikleri:

Çukur göz şekline sahip kadınlar göz kapaklarından dolayı gözler daha küçük gözükür bu sebepten dolayı göz kapaklarına açık renk göz farı ile kalem veya eyeliner kullanılmalı, göz içine ise kalem sürülmemesi, rimelin alt ve üst kirpiklere uygulanması gerekmektedir.

Göz tipine göre makyaj


Küçük Göz İçin Makyaj Teknikleri:

Göz tipine göre makyaj yapmak isteyenler için sırada küçük göz makyajı var. Küçük göz şekline sahip kadınlar göz kapağına açık renkli göz farı uyguladıktan sonra orta koyulukta göz farkı ile gölge uygulaması gerekir. Çukur gözde olduğu gibi göz içine beyaz kalem sürülerek gözler olduğundan büyük gösterilir. Rimelin alt ve üst kirpiklere yoğun uygulanması gerekmektedir.

Büyük göz için makyaj teknikleri:

Büyük göze sahip kadınlar çekinmeden göz içine koyu renk kalem sürebilirler, küçük göze sahip kadınlar ise göz içine beyaz kalem ve kirpik diplerine koyu renk sürebilirler.Kirpiklerinize rimel sürerken içten dışa doğru kıvırmak gözlerin olduğundan büyük ve çekik görünmesini sağlar.

Göz makyajına göre allık uygulaması


Göz makyajına göre Allık uygulaması:

Allık her yüz tipi için kullanabilir, önemli olan yüz şeklinizi belirledikten sonra allığı hangi yöne doğru kullanmanız gerektiğidir. Eğer koyu renkte göz makyajı yaptıysanız açık renkte allık kullanarak, gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz, eğer açık renkte göz makyajı uyguladıysanız koyu renkte allık kullanarak yüz hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz.

Doğal plaj makyajı nasıl yapılır makalemizi de okuyunuz.

Kaşlar önemlidir:

Kaşların belirginliği, şekli ve ton rengi bakışınızı değiştirebilir. Kaşların saç dibine yakın olan, saç renginden en az 1 ton koyu renkte kaş kalemi veya farı kullanılması gerekmektedir. Kalın kaşlar daha büyük bir göz şekli kazandırırken, ince kaşlar daha küçük bir göz şekli kazandırır.

Dudak makyajı:

Dudak kalemi kullanarak dudaklarınızı olduğundan daha dolgun gösterebilirsiniz. Eğer dudaklarınız ince ise dudak çizgisinin dışına dudak kaleminin sürülmesi gerekmektedir, eğer dolgun dudaklara sahipseniz dudak çizgisinden sürerek dudaklarınızın kalın görünümünü hafifletebilirsiniz. Hafif göz makyajı ve allıkla, koyu renk ruj kullanmaktan çekinmeyin. Koyu renkte göz makyajı yaptıysanız allık ve ruj renginizin açık olması gözlerinizi belirginleştirir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar