Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

 

Zeytinyağının faydaları

Beş bin yıl önce keşfedilen zeytin ve zeytinyağının çok eski bir tarihi bulunmaktadır. Zeytinyağı hem lezzeti açısından hem de insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez.  Zeytinyağı çok eski zamanlardan bu yana hastalıkların şifası için kullanılır. Zeytinyağı kullanmanın hiçbir yan etkisi olmadığı gibi, diğer yağ türlerinden de çok daha faydalıdır. Eski Mısır medeniyetlerinden bu yana yaygın olarak kozmetik ürünü olarak da kullanılmaktadır. Zeytinyağının kullanımı hem dahili hem de harici olarak kullanılır. Saç ve cilt sağlığı için kullanılan zeytinyağı içeriğinde; E vitamini, K vitamini, sodyum, demir, kalsiyum ve potasyum bulunmaktadır.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

·          Zeytinyağı sabah kahvaltıdan önce bir kaşık tüketildiğinde bağırsak hareketlerinin iyileşmesini sağlamaktadır. Bu nedenden dolayı kilo kaybını kolaylaştırır.

·         Depresyon başta olmak üzere akıl sağlığının korunmasında yardımcı olur.

·         Yaşı ilerlemiş kişilerde kemik sağlığının korunmasını kolaylaştırırken, yeni yetişme çağında olan çocuklarda da kemik gelişimini hızlandırır.

·         Yaşı ilerlemiş kişilerde Alzheimer hastalığına ve demans hastalığına karşı koruma kalkanı oluşturur.

·         Karaciğer yağlanmasını ortadan kaldırıcı etkisi için zeytinyağı kullanılırken zeytinyağı karaciğerin korunmasını da kolaylaştırır.

·         Düzenli olarak tüketildiğinde diyabet hastalığını engelleyici etkisi bulunmaktadır.

·         Sindirim sistemi üzerinde büyük bir faydası bulunur.

·         Saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Saçlarda olan kepeklenmeye ve dökülmeye engel olur. Saç için harici olarak kullanılmalıdır.

·         Cilt üzerinde oldukça büyük etkisi bulunan zeytinyağı cilde hem harici olarak sürülür hem de gıda olarak tüketilir. Cildin kırışmasını engelleyen bir içeriğe sahiptir.

·         Bağırsak kanseri ve meme kanserini engelleyici etkiye sahiptir.

Zeytinyağı faydaları nelerdir?


Zeytinyağı Cildi Korur

·         Cilt sağlığını korumak isteyen kişiler zeytinyağını hem tüketmeli hem de cildine her gün bir miktar zeytinyağı sürmelidir. Kırışıklığı önlediği gibi, cildin yaşlanmaya karşı etki olarak çıkarttığı cilt lekelerine de zeytinyağı kısa bir süre içinde iyi gelmektedir.

Oje daha kalıcı hale nasıl getirilir? yazımızı da okuyunuz.

·         Mide dostu olan zeytinyağı ülser, reflü, gastrit rahatsızlıklarının belirtilerini ortadan kaldırıcı etkiye sahiptir. Zeytinyağı sabah saatlerinde tüketildiğinde tüm sindirim sistemini rahatlattığından bu hastalıklara da iyi gelmektedir.

Yorumlar

  1. Özellikle saç uzatmaya karar veren erkeklerde, saçların canlılığını koruyor. Şahsi olarak kullanmaktayım, etkisini görüyorum. Haftada 1 defa saç diplerine uygulayıp 10-15 dakika bekletiyorum ve ardından yıkama yapıyorum. Saçlarımın sürekli canlı kalmasını sağlıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar