En Lezzetli Cheesecake Tarifi! Yaban Mersinli Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Yaban mersinli cheesecake

Sizlere vereceğimiz bu en lezzetli Cheesecake tarifi ile lezzetine doyulamayan nefis bir meyveli Cheesecake yapacaksınız.Yapılışı oldukça pratik ve bir o kadarda kolay olan bu Cheesecake tarifimizi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz. Eminiz ki, bir kere yaptıktan sonra hem siz yeniden yapmak isteyeceksiniz hem de tadına bakan misafirleriniz sizden bu tarifi isteyecekler. Şimdi, yaban mersinli Cheesecake nasıl yapılır, tarifini verelim!

 

Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi!

Gerekli Malzemeler:

·         120 gram tereyağlı bisküvi,

·         50 gram dövülmüş badem,

·         85 gram tereyağı,

·         900 gram labne peyniri,

·         330 gram toz şeker,

·         35 gram nişasta,

·         180 gram sıvı krema,

·         3 adet yumurta,

·         1 paket vanilya,

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:

·         150 gram taze yaban mersini,

·         75 gram toz şeker,

·         3 tatlı kaşığı içme suyu.

Süslemek İçin:

·         250 gram taze yaban mersini.

 

Yaban mersinli cheesecake tarifi

Yaban Mersinli Cheesecake Nasıl Yapılır?

·         Yaban mersinli Cheesecake yapmak için öncelikle tabanında kullanılacak olan bisküviler blender ile ufalanır.

·         Önceden eritilerek ılıtılan tereyağının içerisine ufalanan bisküvi ve ufalanan badem eklenerek hafifçe yoğrulur.

·         Hazırlanan bu taban karışımı, kelepçeli bir kabın içerisine dökülür ve bir bardak yardımıyla bastırılarak düzleştirilir.

·         180 derece fırında hafif pembeleşene kadar takriben 10 dakika kadar pişirilir.

·         Cam bir kâse içerisine 600 gram labne peyniri ve şekerin yarısı eklenerek takriben 2,5 – 3 dakika kadar, mikser düşük ayara getirilerek çırpılır.

·         Peynir ve şeker çırpıldıktan sonra içerisine nişasta, kalan 300 gram labne peyniri ilekalan şekerde eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.

·         Vanilya ilave edilir ve krema da yavaş yavaş eklenerek mikser ayarı değiştirilmeden çırpılır. 

·         En son 3 yumurta kırılır ve karışım tekrar çırpılır ve Cheesecake pişirilmek üzere hazır hale gelir.

·         Pişirme işlemine geçmeden önce fırından çıkartılan bisküvi tabanı soğuduktan sonra, kelepçeli kalıbın dışı alüminyum folyo ile kaplanır.

·         Bisküvili Cheesecake tabanının üzerine hazırlanan peynirli karışım dökülür.

·         Bir fırın tepsisinin içine kelepçeli kalıp konur ve alttaki fırın tepsisine su dökülür.

·         180 derece fırında takriben 60 dakika süreyle pişirilir.

·         Küçük bir tencere içerisine konulan 3 tatlı kaşığı içme suyu, 150 gram taze yaban mersini ve 75 gram toz şeker kısık ateşte pişirilir.

·         Pişirilen Cheesecake’in üzerine, pişirilen yaban mersini dökülerek bir pasta bıçağı yardımıyla düzeltilir.

·         En son en üste 250 gram taze yaban mersini Cheesecake dizilir.

·         Buzdolabında birkaç saat soğutulduktan sonra ikram edilmek üzere servise hazır hale gelir. 

Afiyet olsun… Hangi makarnaya hangi sos kullanılır makalemizi de okuyunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar