Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

 

Yeşil çayın faydaları

Yüksek oranda antioksidan bulunan yeşil çay insan sağlığı açısından oldukça faydalı içeceklerden birisidir. Yeşil çay içerdiği E vitamini, manganez, krom, çinko, selenyum ve C vitamini sayesinde hem vitamin hem de mineraller açısından oldukça zengindir. İçerisine şeker eklenmediğinde 0 kalori değeri olan yeşil çay metabolizma çalıştırmada oldukça başarılı bir bitkidir. Yeşil çay son zamanlarda tüm uzmanlar tarafından zayıflamaya yönelik etkileri ile sayılmaktadır. İşte yeşil çayın faydaları makalemizde...

Yeşil Çayın Faydaları Saymakla Bitmez

Yüksek kolesterolü düşürür:

Kolesterol seviyesini düşürücü etkisi olan yeşil çay kanda bulunan yağlanmayı gidererek LDL kolesterolün tedavi edilmesini sağlar.

Kilo vermeye yardımcı olur:

Metabolizmayı güçlendirici etkisi olan yeşil çay polifenol yağ oksidasyonu ile vücudun almış olduğu yağların dışa atılmasını kolaylaştırır. Bağırsakların düzenlenmesine de yardımcı olan yeşil çay bu sayede fazla kilosu olan kişilerin kilo vermesini kolaylaştırmaktadır.

Kalp hastalıklarını engeller:

Kolesterol seviyesini ayarlamaya yönelik etkileri bulunan yeşil çay kan basıncının değişikliğini daha iyi dengelemektedir. Bu nedenden dolayı kalp hastalığının engellenmesini sağladığı gibi, kalp hastalarının da bu hastalığın etkilerini fazla hissetmemelerini sağlamaktadır.

Diyabetin tedavisinde etkilidir:

Kan şekerinin iniş çıkışlarında denge kurabilen yeşil çay, diyabet hastalarına önerilmektedir. Diyabet hastaları düzenli olarak yeşil çay tükettiklerinde bu hastalığın diğer organlara verdiği zararın önüne geçebilir.

Yeşil çayın faydaları


Alzheimer hastalığını engeller:

Yeşil çayın faydaları arasında bulunan önemli bir detay Alzheimer hastalarını ilgilendirmektedir. Yaşı ilerlemiş kişilerde görülen Alzheimer hastalığı yeşil çayın damar açıcı etkisi ile beyne de fayda etmektedir. Damar açıcı etkisinden dolayı yeşil çay Alzheimer hastalığına da iyi gelmektedir.

Depresyonun etkilerini ortadan kaldırıcı:

Yeşil çayın yapraklarındaki doğal yapıda theainine bulunmaktadır. Theanine maddesi yüksek oranda aminoasit salgılamakta ve sakinleştirici etkisi tam da bu özelliği ile ortaya çıkmaktadır. Sakinleştirici etkisi olan yeşil çay depresyon rahatsızlığı yaşayan kişiler tarafından her gün düzenli olarak tüketilmelidir.

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir? makalemizi de okuyunuz.

Cilt kırışıklıklarına iyi gelir:

İlerlemiş yaşlarda göz kenarlarında görülen kırışıklıklar her kişi tarafından rahatsız edici bir görüntü olarak izlenir. Bu kırışıklıkların giderilmesi için bol su tüketimi yapılması kadar yeşil çay tüketimi de oldukça önemlidir. Yeşil çayın antiinflamatuar etkisi cilt üzerinde lekelerde de kendisini göstermektedir. Düzenli olarak yeşil çay tüketenlerde diğer kişilere göre çok daha az kırışıklık gözlemlenir. Yeşil çayın faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur.

Yorumlar

  1. Yatmadan önce sürekli içiyorum. Seviyoruz yeşil çayı. :)

    YanıtlaSil
  2. Yeşil çayı pek severim ben... Faydası pek çok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar