Doğal Öksürük Şurubu Tarifleri ve Öksürük Nedenleri
Öksürük; başka kişilerin duyduklarında kulak tırmalayıcı ve
rahatsız edici bir sestir. Öksüren kişi için ise oldukça fazla rahatsız edici
ve baş ağrısı, sırt ağrısı göğüs ağrısı yapma etkisi olan bir hastalık
belirtisidir. Çoğu zaman bir hastalık belirtisi olarak kabul edilse de bazı
zamanlarda hiçbir şekilde bir hastalık belirtisi olmadan da görülebilir.
Öksürüğü kesmek için hemen antibiyotiklere ve öksürük kesici kimyasal ilaçlara
başvurmak istemeyen kişiler doğal yollarla öksürüğü kesmek için bitkisel uygulamalar
yapabilirler. Doğal öksürük şurubu tarifleri hayatınızı kolaylaştıracak detaylar içeriyor. Bazı rahatsızlıklardan dolayı oluşan öksürükler balgamlı olurken,
bazı hastalıklardan dolayı olan öksürükler ise kurudur. Bu öksürük çeşitlerini
bir birinden ayırmak büyük önem taşır.
Öksürük Nedenleri Nelerdir?
·
Soğuk algınlığı
·
Reflü
·
Faranjit
·
Laranjit
·
Bronşit
·
Boğmaca
·
Boğaz kuruluğu
·
Akciğer hastalıkları
·
Psikolojik nedenler
·
Astım
·
Alerji
·
Sinüzit
·
Boğaz tahrişi yapabilecek maddeleri solumak
·
Bronşiolit
·
Krup
·
Kistikfibroz
·
Anfizem
·
Kalp yetmezliği
·
Akciğer hastalıkları
·
KOAH
·
Akciğer kanseri
·
Verem
Doğal Öksürük Kesici Kür Tarifleri
Öksürüğün nedenini anlamak için öncelikli olarak bir uzman
doktora görünmek ve öksürüğün nedeninin hangi hastalıktan dolayı oluştuğunu
bilmek önemlidir. Hastalık nedeni bulunduktan sonra teşhisi konulan hastalık
ciddiyet içeriyorsa bitkisel uygulamalar ile değil ilaçlar ile birlikte mutlaka
tedavi yapılmalıdır. Doktor kontrolünde ciddi rahatsızlıklarda da daha hızlı
iyileşebilmek için bitkisel uygulamalar yapılabilir.
Doğal Öksürük Şurubu Tarifleri
·
1 yemek kaşığı çam balı
·
1 yemek kaşığı elma sirkesi
·
1 yemek kaşığı kekik
·
1 su bardağı kadar kaynamış su
Tüm malzemeler bal hariç olmak üzere kaynatılır. Daha
sonrasında içilirken içerisine bal eklenir. Bu kürün kısa sürede öksürüğü
kesmek için etkisini gösterdiği görülebilir. Bronşit öksürüklerini kesme oranı
daha yüksektir.
Doğal Öksürük Şurubu
Tarifi
·
5 tutam ıhlamur
·
2 dilim limon
·
1 şeker kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefil
·
2 su bardağı kadar kaynamış su
·
1 yemek kaşığı kadar çam balı
Zencefil, ıhlamur ve limon kaynar suyun içine konulur ve on
beş dakika kadar bekletilir. Üzerine biraz ılıdıktan sonra çam balı eklenerek
her yemekten önce yarım çay bardağı kadar tüketilir. Diyabet hastası olanlar
çam balını eklemeden doğal öksürük şurubu tarifini yapmalıdırlar.
Yüzdeki lekelere bitkisel çözümler makalemizi de okuyunuz.
Doğal Öksürük Şurubu
Tarifi
·
1 tane büyük boy kabuğu siyah olan turp
·
1 tatlı kaşığı kadar toz zencefil
·
1 yemek kaşığı kadar çam balı
Turp alt kısmı hiçbir şekilde bozulmayacak şekilde oyulur.
İçerisine bal, zencefil konularak sabaha kadar bir kavanoz üzerinde bekletilir.
Sabah olduğunda turpun aroması ile birlikte bal ve zencefil kavanoza bir miktar akar.
Yorumlar
Yorum Gönder