Kadın Psikolojisinde Alışverişin Önemi


kadın ve alışveriş

21.Yüzyılda insanoğlu yeni bir çılgınlıkla karşı karşıya. Sosyolojik olarak bireyler sürekli tüketiciliğe özendiriliyor ve bunun bir yansıması olarak da hemen her gün yapılan alışverişler gösterilse de bu tartışmaları bir tarafa bırakarak alışverişin birçok kadında stresten ve can sıkıntısından kurtulmak için iyi geldiği gerçekliğini de kabul etmek gerekir. Kadın psikolojisinde alışveriş son derece önemlidir.

Bir arkadaşıma sormuştum kadınlar ne için alışveriş yapar diye… Arkadaşımın cevabı ironili olmuştu. Arkadaşım kadınlar şunun için alış veriş yapar dedi:

·         Kimsede yok diye
·         Herkeste var diye
·         İndirimde diye
·         Pahalı diye
·         Hiçbir şeyim yok diye
·         Bir tane daha olsun diye…

Yani kadınlar alış veriş yapmak için daima bir neden bulurlar. Kadın psikolojisinde alışveriş ne anlam ifade ediyor? Bu konuyu biraz irdeleyelim.

kadınların alışveriş tutkusu


KADIN PSİKOLOJİSİNDE ALIŞVERİŞ

Kadınlar mutlu olduklarını da ya da üzüldükleri veya kendilerini hiçbir neden olmadan mutsuz hissettikleri anlarda kendilerini dışarıya atarak motive etmek için alışveriş çılgınlığına başlarlar ve bu şekilde kendilerini mutlu hisseder beğendikleri ve kendilerine yakıştırdıkları ürünleri alırlar. Kadın psikolojisinde alışveriş bir bakıma uzman psikolog etkisi gösterir ve çoğu kadın alışveriş sırasında kendinden geçerek tüm dertlerini ve sıkıntıların unutur. Erkekler kadınların bu tutkularını kadın psikolojisinde alışveriş tutkusuna her ne kadar anlam verememiş olsalar da artık bu çılgınlığın etkili bir sorun çözücü olduğunun farkına varmışlardır. Kadınlar erkekler tarafından çözülememeye başlamışlardır bu nedenle kadınlar çoğu kez erkekler tarafından üzülerek depresif hale gelebilirler. Karmaşık ilişkiler ve biten ilişkilerin aldatma gibi bütün sorunlar kadınların psikolojik olarak yıpranmalarına neden olur ve kadınlar deşarj yöntemlerinden biri olan alışveriş çılgınlığı ile kendilerini motive eder biraz olsun sıkıntıların unuturlar.

Alışveriş Özgüven Problemi


Kadın psikolojisinde alışveriş genellikle özgüven problemi olan kişilerde daha çok ortaya çıkarak gardırobunu yenileyerek şık tasarımlar ya da farklı elbiseler ile daha güzel gösterişli görünmek düşüncesiyle atılan bir adamdır. Kadınlar huzursuz oldukları zamanlarda ve kendileri tarafından problem olarak gördükleri sorunlarından kurtulmak için kendilerini alışveriş merkezlerine bırakır kıyafet, ayakkabı çanta vesaire psikolojik bir uygulama yolu bulmuşlardır. Kadın psikolojisinde alışveriş çoğu zaman olumlu sonuçlar verdiği ve birçok konuda etkili olduğu görülmüş olsa da yine de problemin detayına inmenin uzmanlardan yardım alınarak sorunların çözülmesinde fayda vardır.

Kadın psikolojisinde alışveriş önemliyse bir alışveriş yazımı okumanızı tavsiye ederim: Aslı Gold alışverişim 

Yorumlar

Popüler Yayınlar