SAÇLARIN DÖKÜLME NEDENLERİ VİTAMİNLERDE OLABİLİR Mİ?

saçların dökülmesinin nedenleri


SAÇLARIN DÖKÜLME NEDENLERİ VİTAMİNLERDE OLABİLİR Mİ?


Bütün kadınların en güçlü silahı, üstüne titredikleri, olmazsa olmazı saçlarıdır. Tabi ki erkekleri de unutmamak gerekir ki, çoğu birey saçlarını kısa kullansa da onlar içinde saçları çok önemlidir. Küçük bir çocuk olsan da hatta yaş alıp gitse de saçlar kıymetini taşır ve tek bir dökülme kişisel problem oluşmasını sağlar. Saçların dökülme nedenleri farklı sebepler yüzünden olabilir.

Saçların Dökülme Nedenleri Neler Olabilir?


Her insanın farklı bir vücut yapısı, göz rengi, ten rengi bulunmaktadır. Bu sebeple saçları bile farklı yapıdadır. Çoğu insanın saçları aslında kimliğidir, yaşam tarzıdır, kişiliğiyle bütünleşmiştir hatta estetik olarak da vazgeçemediğidir. Yapılan araştırmalara göre kişilerin gün içerisinde kendilerini nasıl gördükleri, ruh hali saçlarının tarzına ve bakımına göre farklılık gösterebilir. Bu durumda saçlarımız bu derece önemli iken saç dökülme problemi yaşanıldığında psikolojik olarak rahatsızlık durumu ortaya çıkabilir.

Aslında tıbbi bakımdan saç dökülme problemi erkeklerin sorunu olarak gözükse de etrafa bakıldığında, şikayetlerin çoğunlukla bayanlardan geldiği fark edilmektedir. Saçların dökülme nedenleri ne olabilir? Aslında bunun altında yatan pek çok sebep bulunmaktadır ve bu sebeplere dayalı olarak da birçok çözümü de vardır.

Saçkıran Nedir? makalemizi de okuyunuz.

saçların dökülme nedenleri


Saçların Dökülme Nedenleri Vitaminler Olabilir mi?

Saç dökülmesinin nedenleri ne olabilir diye araştırıldığında karşımıza çıkan soru saçların dökülme nedenleri vitaminlerde olabilir mi? 

Bu konuyla ilgilenen uzman doktorlar bunun çeşitli nedenler ile birlikte etkisinin fazla olduğunu belirtmekte ve gerekli açıklamalarını yapmaktadırlar.  Buna sebebiyet veren sağlıksız - dengesiz gıda tüketim alışkanlıkları neticesinde vitamin eksikliğine yol açtığını ve organizmamızın ihtiyacı olduğunca vitamin odaklı gıdalar tüketmememizden ötürü etkiler olduğu ortaya çıkmaktadır. Her şeyin fazlası zarardır ve gereksiz yere vücudumuza vitamin yüklemesi yapmak saçlarımızın dökülmesine neden olabilir. 

Yorumlar

  1. Fazla takviye vücuda gerçekten zarar veriyor. Saç dökülme nedenlerinden biri de demek fazla vitamin takviyesi.

    YanıtlaSil
  2. Ben haşimotodan dolayı bazı vitamin takviyeleri alıyorum ama zaten hastalıktan dolayı da dökulüyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor ☹️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar